Java vs C# vs Python
-
javatar
Hardcore addict
Re: Java vs C# vs Python
neviem ci pre zaciatocnika je vhodna kniha s podtituol "programujeme profesionalne" - skor by som zobral tu krok za krokom
//edit: IMHO dobry vyber a GL pri studiu
//edit: IMHO dobry vyber a GL pri studiu
-
reDo
Star
- Kontaktovať používateľa:
Dakujem za vsetko objednal som si tuto http://www.martinus.sk/?uItem=97413 
Uhm. Ja som sa C# učil tiež z tej knihy, aj keď je pre začiatočníka trošku náročná, je dobrá a rôzne veci sú tam dobré popísané.
BTW: V pantarhei je lacnejšia! http://www.pantarhei.sk/knihy/neuvedeny ... ual-c-2010
Ak nevieš vyhľadávť knihy na internete, na odbornej literatúre preplatíš kopu peňazí.
BTW: V pantarhei je lacnejšia! http://www.pantarhei.sk/knihy/neuvedeny ... ual-c-2010
Ak nevieš vyhľadávť knihy na internete, na odbornej literatúre preplatíš kopu peňazí.
-
reDo
Star
ja som to bral z albatrosmedia kde stoji 21 26 
-
nestik
Medium Professional
No tak uvidim ako to bude vychadzat, chcel by som aj to C najma koli tym mikroprocesorom a co sa tyka vysokourovnoveho a nizkourovnoveho programovania tak neviem ci dobre ale ja si pod tym predstavujem nizka uroven - nieco ako assembler, spojitost s hardverom a staranie sa o veci o ktore v takom C# ani nezakopnem naopak vysoka uroven - C#, Java... cisto software a nestaram sa o typ procesorov ani nic podobne... pozeral som nejake vzorove kody C a C++ tak C++ sa nechytam vobec ale C trocha lepsie akurat aj v C++ aj C som uz narazil na riadok ako: long double premenna, ako to funguje ? v C# som sa s tym este nestretol veru ani nikde inde
Ide vlastne o double s vacsou presnostou (tym ze zabera viacej bitov). Tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Long_double sa vsak dozvies podrobne o tom, ako je to u roznych kompilatorov. Napriklad ze pre VC++ je long double a double to iste.
Ok. Ale ja mám pantarhei za rohom. V albatrosmedia by som musel platiť poštovné.reDo napísal:ja som to bral z albatrosmedia kde stoji 21 26
-
reDo
Star
aha
to je uz nieco ine
Na hry a veľké projekty je nepoužiteľný.axxis napísal:C# ma celu radu atributov, ktore ho robia rychlejsim ako je java. A co sa jeho rychlosti tyka tak pri vykona sucasnych pocitacov je jeho rychlost absolutne dostacujuca na vsetky zakaznicke riesenia, ktore Ti pridu na um.
Oblasti, v ktorych je nepostacujuci su minoritne ak robis klasicke zakaznicke riesenia ( nehovoriac o tom, ze dnes je najdolezitejsi web )
To je podla mna dost zaslepene tvrdenie
V C# bol naprogramovany napriklad aj emulator, ktory pouziva AlertIWnet na emulaciu IW.NET-u u Modern Warfare 2 hry. Neviem odkial si nabral to co tu pises. Windows Forms tiez ponukaju jednoduchu moznost ako vytvorit GUI, co je aj pre hry +. Skus to tvoje tvrdenie podlozit niecim.
Napr. programovanie v C# je jednoduchšie resp. nenapíšeš sa toľko => je pre programátora ľahšie programovať v c#, keby bol taký ideálny nemyslíš, že by sa hry robili v C#(myslím zložitejšie)...?-=wolf=- napísal:To je podla mna dost zaslepene tvrdenieV C# bol naprogramovany napriklad aj emulator, ktory pouziva AlertIWnet na emulaciu IW.NET-u u Modern Warfare 2 hry. Neviem odkial si nabral to co tu pises. Windows Forms tiez ponukaju jednoduchu moznost ako vytvorit GUI, co je aj pre hry +. Skus to tvoje tvrdenie podlozit niecim.
Pre hry je použiteľný a určite aj používaný. Samozrejme, že v ňom nenaprogramujem fyzikálny engine, alebo AI. Ale dá sa použiť pre interakciu s engineom - napr. ako "skriptovací" jazyk pre designerov, či iné zásahy "vyššie"
Síce veľké enginey používajú vlastné skriptovacie jazyky, neraz ale vychádzajú práve zo C# (napríklad UnrealScript)
A myslím, že sa v ňom dá písať aj DirectX, nie? A to je sakra silný nástroj.
Síce veľké enginey používajú vlastné skriptovacie jazyky, neraz ale vychádzajú práve zo C# (napríklad UnrealScript)
A myslím, že sa v ňom dá písať aj DirectX, nie? A to je sakra silný nástroj.
-
harrison314
Hardcore addict
Kravinajojinkho napísal: Na hry a veľké projekty je nepoužiteľný.
male deti zaujimahu len hry
.Net respektyve C# vydal XNA, a ten je specialne urceny koli hram.
C# ma prave dllimport koli tomu aby sa nanom dali robit velke projekty a casovo kritocke aplikacie.
Okrem toho C# je primarne urceny na desktopove aplikacie ( tym myslim somariny do kancelarie ).
-
axxis
Addict
lol, nazor odbornika. normalne vidim pred sebou ten typ cloveka, ktory Ti vstiepil tuto myslienkujojinkho napísal: Napr. programovanie v C# je jednoduchšie resp. nenapíšeš sa toľko => je pre programátora ľahšie programovať v c#, keby bol taký ideálny nemyslíš, že by sa hry robili v C#(myslím zložitejšie)...?
http://technet.idnes.cz/hasicska-hra-ce ... ortaze_NYV
btw. hovori Ti nieco Xbox?Hasičská hra českých studentů nadchla porotu a postupuje do finále
Hra je napsaná v jazyce C# s využitím XNA frameworku verze 4.0 společnosti Microsoft. Pro animaci ohně a vody jsou použity částicové modely. Díky technologii deferred shading je každý hořící strom modelován jako samostatný zdroj světla, což renderované scéně dodává na přirozenosti.
-
black evil
Light Star
Ta hra sa my pači 
-
axxis
Addict
to sme vsetci raďyblack evil napísal:Ta hra sa my pači
-
black evil
Light Star
Maju moje uznanie.axxis napísal:to sme vsetci raďy
Ok ospravedlnujem sa...axxis napísal:lol, nazor odbornika. normalne vidim pred sebou ten typ cloveka, ktori Ti vstiepil tuto myslienku
http://technet.idnes.cz/hasicska-hra-ce ... ortaze_NYV
btw. hovori Ti nieco Xbox?
j Xbox j c# a directx
//autoeditácia príspevku (10 Dec 2011, 17:08)
Taká otázka myslíte si, že je XNA o dosť pomalšie ako DirectX, alebo rovnako rýchle?