Zrazu pomale SSD ... po 2 rokoch takmer nepouzitelne ?
-
xH4wK
Zrazu pomale SSD ... po 2 rokoch takmer nepouzitelne ?
Takze po tom ako mi doslo nove ssd som skusil spravit porovnavaci test rychlosti, moje systemove (stare) SSD ma velmi prekvapilo...
Neviete co s tym ? Skusal som napisat na corsair forum tam mi poradili firmware update ktory som aj spravil ... taktiez "Secure Erase" ktore pre moj disk neviem ani za nic spojazdnit cez programy ako Parted Magic a HDDErase, skusal som aj disk clean vo wine
Teraz mam system premiestneny na klasicke HDD a tak sa mozem s tym SSD hrat...
Po firmware update a pokusoch o secure erase som dospel k rychlostiam 5MB/s write a 50MB/s read... co je hrozne s tym sa neda pracovat.
Neviete co s tym ? Skusal som napisat na corsair forum tam mi poradili firmware update ktory som aj spravil ... taktiez "Secure Erase" ktore pre moj disk neviem ani za nic spojazdnit cez programy ako Parted Magic a HDDErase, skusal som aj disk clean vo wine
Teraz mam system premiestneny na klasicke HDD a tak sa mozem s tym SSD hrat...
Po firmware update a pokusoch o secure erase som dospel k rychlostiam 5MB/s write a 50MB/s read... co je hrozne s tym sa neda pracovat.
Re: Zrazu pomale SSD ... po 2 rokoch takmer nepouzitelne ?
Format si neskusal? Ja som sa asi pred 2ma rokmi bavil o SSDckach s jednym predajcom notebookov a on spominal, ze sa to SSDckam stava. Defragmentacia na to samozrejme nezabera a treba formatovat.
O pricinach nic neviem, fragmentacia by na to nemala mat vplyv a nic ine mi nenapada.
O pricinach nic neviem, fragmentacia by na to nemala mat vplyv a nic ine mi nenapada.
-
xH4wK
Skusal som vsetko... a nic nepomaha, dal som RMA na corsair stranke tak uvidim ze co .. lebo vraj SSD maju 3 roky warranty tento uz ma 2 roky takze v datacome mo ho uz nevezmu ale corsair by mohol.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nie darmo sa hovori, ze u SSD nie je vhodna otazka, ci prides o data, ale vhodna otazka je, ze kedy prides o data 
Mozes dat screen z HDtune health?
-
xH4wK
Tu..
(C7 pri SSD znamena nieco ine ako je tma napisane..)
(C7 pri SSD znamena nieco ine ako je tma napisane..)
v biose mas smart zapnuty? nejak divne ti to zobrazuje.V akom mode bezi disk?Ahci alebo IDE?
-
xH4wK
Ahci.. btw tu je zrejme lepsi program na to..
-
Maxpayne
Light Professional
ten warning co tam mas,skus vymenit sata kabel
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Error scan v HD Tune ukaze co??? BTW tych 61 percent ako Health status v CrystalDiskInfo je dost nizke cislo.
-
xH4wK
Vyziadal som si RMA podla serioveho cisla na corsair webe, popisal problem a dostal som odpoved ze je approved a kam mam disk poslat, takze posielam do Holandska a obratom poslu novy do 5 prac. dni vraj 
podla mna je to pohode, pocitacove komponenty obmienam v 2rocnych cykloch, vecsinou skor, takze aj keby uplne odisiel tak je to ok.- to len na margo tych ustipacnych poznamok na margo SSD
Apropo SSD life ukazuje na mojom Kingstone za par šupov po 5 mesiacoch 100percentny stav
Apropo SSD life ukazuje na mojom Kingstone za par šupov po 5 mesiacoch 100percentny stav