TV do izby (cca 1400eur)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
saj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

TV do izby (cca 1400eur)

Príspevok od používateľa saj »

Potrebujem pomoct s nakupom TV do izby . Nejake specialne poziadavky nemam, ide mi dost o uhlopriecku. No samozrejme vsetky atributy v symbioze, kvalitne...

nejake navrhy? Prosim, nie len link s eshopom a filtrom "Do 1400e"... Ide mi o to aby ten telkac bol v tej cenovej kat. fakt najlepsi.
laforez
Light Professional
Light Professional

Re: TV do izby (do 1000eur)

Príspevok od používateľa laforez »

Sajmon napísal: ide mi dost o uhlopriecku.
tak o aku uhlopriecku ti ide?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

No sak cim najvacsiu nie? :D

Chce nieco co ma naozaj velku uhlopriecku ale zaroven kvalitny obraz a ine veci.
Proste nieco dobreho pre pozeranie filmov a mozno hranie hier. Nwm ci to chce ako monitor k PC alebo ma konzolu.
saj
Addict
Addict

hej, tak ako kolega napisal, chcem nieco co ma naozaj velku uhlopriecku ale zaroven kvalitny obraz a ine veci. Konkretnu uhlopriecku nenapisem, kedze nechcem mat obrovsku uhlopriecku, na ukor kvality obrazu. nejde mi o to chvalit sa "aha aky mam velky tv" :) rozumieme sa dufam

bude sa jednat o TV na stenu, o ziadny monitor k pc, ani nic podobne :)
laforez
Light Professional
Light Professional

tak z akej vzdialenosti to budes pozerat, ak chces uhlopriecku nad 100 cm tak by som pozeral plazmu
Outsider
Star
Star

Príspevok od používateľa Outsider »

laforez napísal:tak z akej vzdialenosti to budes pozerat, ak chces uhlopriecku nad 100 cm tak by som pozeral plazmu
Plazmu ? Zijes v jaskyni ? Urcite sa zameraj na TV s LED podsvietenim ne niaku plazmu... Ja mam dobre skusenosti s LG, Philips a Samsung. Presny model si najdi v cene, ktoru si ochotny zaplatit. Staci si vyberat podla tvojich potrieb roznych vstupov a vystupov atd. obraz maju vacsinou vsetky led podobny. A ta najdolezitejsia vec dizajn TV, ktory si mozes vybrat len ty lebo kazdy ma iny vkus. Do 1000€ by som si ja osobne vybral http://www.mall.sk/led-televizory-satel ... -ue40d7000 uz len koly vzhladu a krasnemu obrazu.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Tak tak. Led má krajší obraz a menej hreje. Môj LED monitor môže byť zapnutý a používaný aj 2 dni a ani trochu sa nezahrial ;)
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

Outsider napísal: Plazmu ? Zijes v jaskyni ? Urcite sa zameraj na TV s LED podsvietenim ne niaku plazmu... Ja mam dobre skusenosti s LG, Philips a Samsung. Presny model si najdi v cene, ktoru si ochotny zaplatit. Staci si vyberat podla tvojich potrieb roznych vstupov a vystupov atd. obraz maju vacsinou vsetky led podobny. A ta najdolezitejsia vec dizajn TV, ktory si mozes vybrat len ty lebo kazdy ma iny vkus. Do 1000€ by som si ja osobne vybral http://www.mall.sk/led-televizory-satel ... -ue40d7000 uz len koly vzhladu a krasnemu obrazu.
Veľká hlúposť! Za cenu toho LED LCD môže dostať u plazmy oveľa kvalitnejší obraz. Navyše plazma si lepšie poradí s vysielaným obrazom, keďže vraví, že na ako monitor k PC to používať nebude. Kvalitné LED LCD stoja podstatne viac. Ja by som mu odporúčil Panasonic P46GT30E
.. len ma nezabite za môj názor
Outsider
Star
Star

M4RoS3K napísal:
Veľká hlúposť! Za cenu toho LED LCD môže dostať u plazmy oveľa kvalitnejší obraz. Navyše plazma si lepšie poradí s vysielaným obrazom, keďže vraví, že na ako monitor k PC to používať nebude. Kvalitné LED LCD stoja podstatne viac. Ja by som mu odporúčil Panasonic P46GT30E
.. len ma nezabite za môj názor
Podstatne viac ? 1000 € za 40" ti je malo ? Plazma je uz zastarala technologia nikto si to uz nekupuje. Na trhu je zanedbatelny vyber plazmovych TV oproti LED TV, cim to asi bude? 7000 seriou od samsungu urcite nic nepokazi.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

Outsider napísal: Podstatne viac ? 1000 € za 40" ti je malo ? Plazma je uz zastarala technologia nikto si to uz nekupuje. Na trhu je zanedbatelny vyber plazmovych TV oproti LED TV, cim to asi bude? 7000 seriou od samsungu urcite nic nepokazi.
Od samsungu? ..vypálené pixely od novosti ..j tým nič nepokazí:). LED LCD je len marketingový ťah a to tu bolo povedané už x-krát. Ľudia to kupujú, lebo je to všade a myslia si, že nová technológia a kvalitnejší obraz a neviem čo ešte lepšie, ale kvalitné LED LCD s dobrým obrazom stoja o dačo viac..

//EDIT: inak Outsider si king, keď iným za ich názory znižuješ karmu. Dúfam, že si si s tým pozdvihol ego a ešte aj niečo iné ..aspoň si sa mohol podpísať
saj
Addict
Addict

dik, uhlopriecka mi pride mala, taku mam doma na X rocnom televizore. Chcem nieco okolo 140-150cm. Ale co som pozeral, tato velkost uhlopriecky je uz v kategorii 1200euro hore, takze asi smola
Outsider
Star
Star

M4RoS3K napísal:
Od samsungu? ..vypálené pixely od novosti ..j tým nič nepokazí:). LED LCD je len marketingový ťah a to tu bolo povedané už x-krát. Ľudia to kupujú, lebo je to všade a myslia si, že nová technológia a kvalitnejší obraz a neviem čo ešte lepšie, ale kvalitné LED LCD s dobrým obrazom stoja o dačo viac..

//EDIT: inak Outsider si king, keď iným za ich názory znižuješ karmu. Dúfam, že si si s tým pozdvihol ego a ešte aj niečo iné ..aspoň si sa mohol podpísať
Aky si si isty...neviem kto s tym zacal. Ano znizil som ti ju ja, sry ze som sa nepodpisal, myslel som si, ze ti to dojde. Kazdy ma so samšuntom ine skusenosti, moje su kladne a nevidim dovod odsudzovat TV od samsungu. Ked si myslis, ze za dobry led TV musis dat 2000€+ tak je to hovadina.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Outsider napísal: Plazma je uz zastarala technologia nikto si to uz nekupuje.
Ano iste. Preto predaj plaziem celosvetovo rastie a LCD stagnuje. Hlavne vo veľkych uhlopriečkach. Množstvo predanych LCD je aj preto podstatne vyššie, lebo sa robia aj menšie uhlopriečky. Plazmy len 42"+ a s full HD rozlišenim (s vynimkou Panasoniku) dokonca až od 50".
Tak ako piše M4RoS3K, u plazmy v porovnani s LCD dostane človek (pri rovnakej uhlopriečke) za rovnake peniaze lepši obraz. Su samozrejme aj kvalitne LCD, ale buď v menšej uhlopriečke alebo za podstatne vyššiu cenu.
Nema zmysel sa tu hadať, lebo pri 50"+ uhlopriečke za ten rozpočet aj tak žiaden dobry LCD nekupi. Takže na vyber ma jedine plazmu.

Maš na vyber v podstate 3 modely, Samsung PS51D6900, Panasonic P50ST30E, LG 50PZ950. Da sa samozrejme siahnuť aj po väčšej uhlopriečke, ale za cenu nižšieho modelu a teda na ukor obrazu. Alebo potom priplatiť.

Led podsvietenie nevymysleli kvôli tomu, že by to malo nejaky vyznamny prinos pre kvalitu obrazu oproti žiarivkam, ale preto, lebo vyrobcovia boli a su nuteni z legislativnych dôvodov a rôznych ekologickych lobby znižovať energeticku naročnosť a zvyšovať ekologickosť svojich vyrobkov. A led podsvietenie toto do bodky splňuje. A taktiež je to lacnejšie na vyrobu. Aj tak je to len medzistupeň, kym sa nezdokonali technologia oled či Laser TV. alebo kym nevymyslia niečo nove.
Outsider
Star
Star

Samozrejme ked chce 50" tak jedine plazmu za tu cenu. Lenze on neudaval aky presny rozmer chce az potom.
laforez
Light Professional
Light Professional

outsider ty si riadny odbornik do TV. Dones najkvalitnejsi LCD a najkvalitnejsiu plazmu a uvidis ze lcd sa na tu plazmu chytat nebude. Kazdy, kto sa do toho vyzna bude odporucat plazmu. LCD len pri uhlopriecke pod meter, alebo ak to planuje pouzivat ako monitor k PC, alebo casto pouzivat ako "zobrazovadlo" pre multimedialne zariadenie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To by som zas tak jednoznačne netvrdil. Tie top modely LCD sa plazme vyrovnaju. O RGB LED nehovoriac. Tych je ale ako šafranu.
laforez
Light Professional
Light Professional

uz len zo samotneho fungovania zobrazovania na plazme a lcd je jasne, ze lc nemoze dosiahnut take parametry
Ryan Giggs
VIP
VIP

Parametre su jedna vec, vysledny obraz a jeho subjektivne vnimanie druha. Veď si stači len prejsť recenzie a porovnať sondou namerane vysledky.
laforez
Light Professional
Light Professional

ja mozem takisto odpovedat: recenzia a sondou namerane vysledky su jedna vec a subjektivny pocit druha :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Prave preto je vynašať take absolutne sudy nezmysel. Každopadne to čo namera sonda je objektivne zhodnotenie kvalit konkretneho tv a da sa podľa toho orientovať. Daju sa podľa toho jednotlive tv porovnavať.
Napísať odpoveď