TV do izby (cca 1400eur)
Re: TV do izby (do 1000eur)
ale uz zo samotneho fungovania plazmy je jasne ze ma takmer vo vsetko lepsie parametre ako lcd, jej nevyhoda je nakladna vyroba (preto sa marketingovo tak presadzuju lcd-cka), pamat obrazu (i ked to uz nie je take akutne ako kedysi) a velkost pixelov. Inak vo vsetkom dokaze byt plazma lepsia, lcd-cka su tiez dobre, ale to je najma tym, ze sa do ich vyvoja investovalo tak vela. LCD je len jeden zdroj svetla (pri ledkach viac lediek), ktory je filtrovany. To znamena, ze nemoze mat take kvality ako plazma, kde vlastne kazdy pixel je sam o sebe ako taka "ledka".
-
Ryan Giggs
VIP
To je len teoria. Lenže ak si porovnaš prave tie realne namerane hodnoty (kontrast, čierna, gamut, delta...) tak to rozdiel nie je. A subjektivne tiež nie. Samozrejme hovorime o top modeloch LCD, nie low či mid-ende. Jedine v čom ma plazma stale vyrazne navrch je rychlosť zobrazenia, či už odozva alebo input lag.
Chlapi, zvyšujem hranicu na cca 1400eur, kedze som zistil, že do 1000e velku ulhopriecku (135-150cm) nezozeniem. Ryan, nejaká rada ? Telkáč kt. si mi poradil minule do 2000€ je super 
http://novefarby.sk/elektro/televizory/ ... d6500.html - neviem
http://novefarby.sk/elektro/televizory/ ... d6500.html - neviem
-
Ryan Giggs
VIP
U lcd pri takej velkej uhlopriecke by som sa bal nerovnomerneho podsvietenia. Navyse ten D6500 je taky lepsi primer, nic spickove. Taktiez je otazka co za panel dostanes. Pchaju tam totiz 3 kvalitativne rozdielne typy, a aky dostanes je vecou nahody.
Ak to ma byt Samsung, tak PS59D6900. Vacsia uhlopriecka a lepsi obraz.
Ak to ma byt Samsung, tak PS59D6900. Vacsia uhlopriecka a lepsi obraz.
kamarat vravel ze tento tv: http://novefarby.sk/elektro/televizory/ ... d6500.html ma aj nejaky prijmac skylink, cize nemusim kkupovat zvlast, ale len vlozim kartu.
ma to aj ten televizor, ktory si postol ty ? neviem ako sa vola ta funkcia alebo ten vstup alebo co : )
ma to aj ten televizor, ktory si postol ty ? neviem ako sa vola ta funkcia alebo ten vstup alebo co : )
LCD velka uhlopriecka nie - totalna hlupost ...
LED - ti co tu pisete samsung uvedomte si ze to nie je FULLLED ale len led podsvietenie ... cim vacsia ledka tym vacsia istota ze sa pri prevoze zlomi display ...
PLAZMA je asi to najlepsie co sa da kupit vo velke uhlopriecke ... z plaziem odporucam urcite G az V ckovu radu (ale pri tej velkosti ti bude 1400 e malo si myslim ...
mozno nieco ako 46G30 (ist do T (GT, VT) podla mojho nazoru zbytocnost je tam len 3D).
LED - ti co tu pisete samsung uvedomte si ze to nie je FULLLED ale len led podsvietenie ... cim vacsia ledka tym vacsia istota ze sa pri prevoze zlomi display ...
PLAZMA je asi to najlepsie co sa da kupit vo velke uhlopriecke ... z plaziem odporucam urcite G az V ckovu radu (ale pri tej velkosti ti bude 1400 e malo si myslim ...
mozno nieco ako 46G30 (ist do T (GT, VT) podla mojho nazoru zbytocnost je tam len 3D).
-
Ryan Giggs
VIP
Vola sa to jednoducho, satelitny tuner. Ano, ma to aj ta plazma co som postol. Potrebujes len kartu a CA modul. Integrovany tuner vsak nie je velmi uzivatelsky privetivy, tie sw v televizoroch na to niesu najlepsie vyladene. Externy tuner je lepsie riesenie. Pokial uz mas pri inom tv zvlast satelitny prijmac, tak je to dobra volba. Alebo ak potrebujes len naladit, prepinat a nic viac, tak je to ok.Sajmon napísal:kamarat vravel ze tento tv: http://novefarby.sk/elektro/televizory/ ... d6500.html ma aj nejaky prijmac skylink, cize nemusim kkupovat zvlast, ale len vlozim kartu.
Inak co za tv si to vlastne nakoniec kupil, co sme riesili v inom vlakne?
Re: TV do izby (cca 1400eur)
Prvy TV som objednal tento: PANASONIC VIERA TX-P55VT30E
Dalsi tento: samsung PS59D6900
A este jedna prosba, zoberiem televizor aj do spalne, kde staci nejaka 100vka uhlopriecka v cm, do 500euro... Nech to mam komplet. tu v podstate nemam ziadne poziadavky, len nech to ma krasny obraz...Takze, any ideas ?
))
Dalsi tento: samsung PS59D6900
A este jedna prosba, zoberiem televizor aj do spalne, kde staci nejaka 100vka uhlopriecka v cm, do 500euro... Nech to mam komplet. tu v podstate nemam ziadne poziadavky, len nech to ma krasny obraz...Takze, any ideas ?
-
Ryan Giggs
VIP
Re: TV do izby (cca 1400eur)
Inak aj vt30 ma zabudovany satelitny tuner.
Ak si spokojny s tym Panasonicom a vyhovuje ti tak mozes siahnut po nizsom modeli P42G30E. Stoji ale nieco nad 500€.
Ak si spokojny s tym Panasonicom a vyhovuje ti tak mozes siahnut po nizsom modeli P42G30E. Stoji ale nieco nad 500€.