X-Fi Mod

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
moses
Novice
Novice

X-Fi Mod

Príspevok od používateľa moses »

Zdravim! Chcel by som sa podelit o par zaberov a skusenosti z mensieho modu, ktory som robil na svojej Creative X-Fi Xtreme Music a to konkretne prerabky externeho modulu na interny a este vyroby kabla na prepojenie s frontpanelom. Zvukovka je naozaj vyborna, vykonna a podla mna je naozaj skvele, ze je modifikovatelna na v podstate akekolvek potreby.
Prílohy
Zakladom je spominana X-Fi Xtreme music.
Zakladom je spominana X-Fi Xtreme music.
Prva vec bol kabel na frontpanel - pouzil som kabel, ktory sa pouziva na hracskych zostavach Dell.
Prva vec bol kabel na frontpanel - pouzil som kabel, ktory sa pouziva na hracskych zostavach Dell.
Na druhy koniec som pouzil standardnu koncovku, ktora sa pouziva na interne pripojenie USB.
Na druhy koniec som pouzil standardnu koncovku, ktora sa pouziva na interne pripojenie USB.
Takto by mala vyzerat finalna uprava.
Takto by mala vyzerat finalna uprava.
Creative X-Fi To Frontpanel AC97 Cable 03.gif
Pridavam este schemu na pripojenie.
(7.92 KiB) 730 stiahnutí
Druhy mod bola prerabka externeho I/O modulu SB0002 na interny. Pouzivam totiz optiku na pripojenie s externym dekoderom DDTS-100 a nechcel som mat dalsiu skatulku, tak som sa rozhodol spravit z toho interny modul.
Druhy mod bola prerabka externeho I/O modulu SB0002 na interny. Pouzivam totiz optiku na pripojenie s externym dekoderom DDTS-100 a nechcel som mat dalsiu skatulku, tak som sa rozhodol spravit z toho interny modul.
Takto to vsetko zacalo.
Takto to vsetko zacalo.
Rucne rezanie je slusna prasarna, ale nechcelo sa mi cakat na CNC.
Rucne rezanie je slusna prasarna, ale nechcelo sa mi cakat na CNC.
Druha faza bolo upevnenie plosaku na plech.
Druha faza bolo upevnenie plosaku na plech.
Dalsiou fazou bola vyroba konektora na pripojenie k PCB zvukovky. Opat som pouzil interny USB konektor. Toto je pohlad na skoro finalnu fazu.
Dalsiou fazou bola vyroba konektora na pripojenie k PCB zvukovky. Opat som pouzil interny USB konektor. Toto je pohlad na skoro finalnu fazu.
Nakoniec som modul nastriekal na zlatu farbu, aby mi ladil s plechom na zvukovke :) Este by som nan chcel dat vyplotrovat popisky na vstupy a vystupy.
Nakoniec som modul nastriekal na zlatu farbu, aby mi ladil s plechom na zvukovke :) Este by som nan chcel dat vyplotrovat popisky na vstupy a vystupy.
A opat este schema na pripojenie.
A opat este schema na pripojenie.
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: X-Fi Mod

Príspevok od používateľa uplink »

Ty si ešte väčší blázon ako...ktokoľvek, respect :D K :plus: za zveľadenie tejto úžasnej karty. [podpísaný šťastný majiteľ X-Fi HD]
micronet
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa micronet »

Prosim ta, odkial si mal ten Dell kabel pouzivany na hracskych zostavach?
Vdaka.
moses
Novice
Novice

Príspevok od používateľa moses »

micronet napísal:Prosim ta, odkial si mal ten Dell kabel pouzivany na hracskych zostavach?
Vdaka.
Ahoj micronet!

Kabel som kupil na ebay. Cenu si uz moc nepamatam, ale viem, ze som radsej kupil original kabel a upravil som ho pre svoje potreby, lebo uz upravene boli o dost drahsie. Treba hladat nieco ako X-Fi frontpanel cable. Toto je napriklad uz hotovy: http://www.ebay.com/itm/150523924566?ss ... 1423.l2649. A toto ten, co sa pouziva v DELL zostavach: http://www.ebay.com/itm/Dell-Optiplex-D ... 2a1ad431a3

//autoeditácia príspevku (16 Mar 2012, 17:28)
Este som zabudol. Normalne by malo fungovat aj odpajanie zadnych konektorov a tym padom aj reproduktorov po zapojeni sluchadiel, no na to treba tusim vlozit do zapojenia odpor s cim sa mi moc nechcelo prplat :). Ak by chcel byt niekto vacsi hardcorak, tak mozem poskytnut nejake info a schemy, co som nasiel.
Napísať odpoveď