iOS alebo Android
iOS alebo Android
caute, k comu sa viac priklanate? k iOSu alebo k Androidovi.
Ja osobne uprednostnujem Androida.
Ja osobne uprednostnujem Androida.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: iOS alebo Android
Neviem, ci je vobec takato diskusia vhodna a co z nej bude. Neuprednostnujem ani jeden system, pretoze skor zalezi na vybere telefonu a kedze nemam rad Apple, tak iPhone nemam a ani neplanujem, ostava mi uz len Android, Symbian alebo Windows Mobile. Z nich je najlepsi a hlavne s ponukou free aplikacii Android a aj prave preto mam telefon s Androidom. Treba ale objektivne priznat, ze iPhone je velmi svizny mobil vdaka software a beha skvele, avsak pri Androidoch sa casom cely system spomaly. Neviem ako je na tom nova 3.x verzia, aj ked na nete bola vychvalovana, no od pondelku by sa mali v Orange skladom objavit tablety Huawei MediaPad, ktore su na Android 3.2 postavene, takze potom mozem zhodnotit, ze aky pokrok tam nastal.
ja tiez radsej androida, vysiel uz aj android 4.0 ice cream sandwich, bezi uz na Samsung Galaxy Nexuse a vybehol na verejnost zdrojovy kod pre ICS cize buduaj neake custom ROMky
-
[H]ard|Rock|
Novice
Radšej android
Som tu nová a neviem pridávať témy ako ?
ahoj vitam ta tu, temu zalos tak, ze ked budes v neakej sekcii napr. mobilne zariadnia taj hore alebo dole je ze nova tema... klikni a pracuj PS: musis byt prihlasena
-
seth82
Darca
1. Táto téma je zaručený plán na flejm
Je to niečo ako NVidia vs. ATI, alebo Intel vs. AMD.
2. Závisí od požiadaviek daného užívateľa. Ak chce niekto hladký, bezproblémový a stabilný priebeh systému počas niekoľkých rokov, v ktorom si môže byť istý, že rozbehá všetky aplikácie a nebude mať s nimi žiadne problémy, pôjde do iOS. Ak niekto chce systém, ktorý je viac otvorený, avšak počíta s tým, že v prípade nových aplikácií mu staršia mašina novinky nerozbehá (to sa týka hlavne hier), alebo rozbehá ako obrázkový príbeh, tak pôjde do Androidu. Osobné preferencie v tomto jednoznačne určujú trend. A ak si niekto dlhodobo zvykne na jeden z nich, ťažko sa mu bude prechádzať na ten druhý, hoci sú v mnohom dosť podobné (to je aj môj prípad, bolo to dosť zložité, pokiaľ som sa s novým systémom poriadne zoznámil).
2. Závisí od požiadaviek daného užívateľa. Ak chce niekto hladký, bezproblémový a stabilný priebeh systému počas niekoľkých rokov, v ktorom si môže byť istý, že rozbehá všetky aplikácie a nebude mať s nimi žiadne problémy, pôjde do iOS. Ak niekto chce systém, ktorý je viac otvorený, avšak počíta s tým, že v prípade nových aplikácií mu staršia mašina novinky nerozbehá (to sa týka hlavne hier), alebo rozbehá ako obrázkový príbeh, tak pôjde do Androidu. Osobné preferencie v tomto jednoznačne určujú trend. A ak si niekto dlhodobo zvykne na jeden z nich, ťažko sa mu bude prechádzať na ten druhý, hoci sú v mnohom dosť podobné (to je aj môj prípad, bolo to dosť zložité, pokiaľ som sa s novým systémom poriadne zoznámil).
iOS, nemám rád android a ľudí ktorý odsudzujú iOS a pritom ich nikdy nevyskúšali, mal som možnosť pracovať asi 3 mesiace s androidom a v porovnaní s iOS 5 neni očom...
//opravené písal som to narýchlo
//opravené písal som to narýchlo
keby si do tvojej vety napisal zopar ciarok, tak by sme aj vedeli, co uprednostnujes, takto naozaj veru neviem...
Ja mam najradsej symbian. iOS je pre mna cenovo nedostupny a celkovo apple je prilis predrazeny. Android je sice zaujimavy ale nemienim tyzden stravit v obchode na to, aby som nasiel nejaku aplikaciu ktora by mi nieco pomohla. Hry velmi nehram a tie aplikacie ktore potrebujem maju Nokie uz v zaklade.
Mne je to šum-fuk. Samozrejme väčšina majiteľov sa bude do krvi biť za to svoje. Súhlasím so sethom, že iOS je taký hladší, všetko vždy fungovalo, funguje a bude fungovať. Na druhej strane je zbytočne drahší.
Možno som v tomto názore ťažká minorita, ale myslím, že je to v podstate jedno, lebo oba sú kvalitné a rozhodnúť sa treba podľa dizajnu zariadenia a ceny
Možno som v tomto názore ťažká minorita, ale myslím, že je to v podstate jedno, lebo oba sú kvalitné a rozhodnúť sa treba podľa dizajnu zariadenia a ceny
-
seth82
Darca
Nechcem rýpať, ale ktoréže to aplikácie Android v základe nemá, ktoré sú v základnom Symbiane? Len tak pre info...
Ja som v androide nevidel slovnik, mozno to bolo len starsou verziou neviem. A potom mapy.
-
seth82
Darca
Hm, tak slovník teda Android v základnej verzii nemá, tož pravda, Google Maps sú v každom telefóne...
//Veď nefljemujeme, normálne diskutujeme - v Androide máš možnosť stiahnuť si mapy a prezerať ich offline, presne tak, ako v prípade Symbianu...
//Veď nefljemujeme, normálne diskutujeme - v Androide máš možnosť stiahnuť si mapy a prezerať ich offline, presne tak, ako v prípade Symbianu...
ak som dobre informovany tak google maps vyzaduju internet a mne na nokii vyhovuje moznost rezimu offline co je pri androide viac menej tazko realizovatelne.
Ale konec flame. Nehovorim ze symbian je najlepsi ale mne ako nie velmi narocnemu uzivatelovi plne postacuje a vyhovuje. A nikomu neberiem android, ak samu paci tak nech ho pouziva.
Ale konec flame. Nehovorim ze symbian je najlepsi ale mne ako nie velmi narocnemu uzivatelovi plne postacuje a vyhovuje. A nikomu neberiem android, ak samu paci tak nech ho pouziva.
-
guess.whoo
Redeemer
na trhu je dostatok gps softu ktory pracuje offline. staci si len vybrat, takze najprv si nieco over predtym ako postnes desinformaciu
-
krankenwagen
Professional
Mal som Android asi pol roka, odvtedy mam uz asi rok iOS. Musim povedat, ze s iOS sa mi robi lepsie, system je sviznejsi, bez nejakych caciek-maciek ako Android. Na iOS mi vadi to, ze ked chcem nejaky song v mobile nastavit ako zvonenie, musim ho ist vytvorit v PC, co je dost zdlhave.
Cize sa priklanam k nazoru, ze ak chces mobil so systemom, o ktory sa nebudes starat a vsetko bude fungovat ako ma, vyber si iOS
Cize sa priklanam k nazoru, ze ak chces mobil so systemom, o ktory sa nebudes starat a vsetko bude fungovat ako ma, vyber si iOS
Ak by som sa mal rozhodnut medzi iOS a Androidom, vezmem opat Android. Ak by som mal moznost vybrat iny, rozhodne by som sa priklonil k Windows Phone 7.5, ktory podla mojho nazoru prekonava Android v kazdom moznom smere.
PS: hojko: pises, ze je vyber len medzi spomenutymi os a Windows Mobile. Windows Mobile je dost stary os a velmi neprakticky, do telefonov sa uz dlhsie nedava. Netreba si ho pliest s WP.
PS: hojko: pises, ze je vyber len medzi spomenutymi os a Windows Mobile. Windows Mobile je dost stary os a velmi neprakticky, do telefonov sa uz dlhsie nedava. Netreba si ho pliest s WP.
Ono vieš, oficiálne by sme si mali kupovať zvonenia a to je na pár sekúnd práce, čiže aj to by malo byť po ofic. stránke rýchle a svižnékrankenwagen napísal:Mal som Android asi pol roka, odvtedy mam uz asi rok iOS. Musim povedat, ze s iOS sa mi robi lepsie, system je sviznejsi, bez nejakych caciek-maciek ako Android. Na iOS mi vadi to, ze ked chcem nejaky song v mobile nastavit ako zvonenie, musim ho ist vytvorit v PC, co je dost zdlhave.
-
guess.whoo
Redeemer
tiez by som to skor bral tak, ci chces vacsinu aplikacii kupovat (iOS) alebo si student
(android)
Ako tu už bolo povedané, táto téma je určená na flame medzi fanúšikmi, ja to skúsim napísať čo najobjektívnejšie, a ak sa vám niečo nezdá, budem rád ak budeme diskutovať ako ľudia a objektívne mi odpoviete.
Android
Je rozšírený nie len preto, že je lacný a dostupný, ale aj preto, že je dobrý, relatívne (eh) rýchly a stabilný. Z mojich skúseností je mierne neprehľadný a na prvý pohľad zložitý. Android netreba hádzať do jedného vreca, je rozdiel medzi verziami, a aj medzi napr. Samsungáckov verziou a verziami v HTC. Tento OS má chyby, ale očividne má viac plusov, vzľadom na jeho úspech v posledných rokoch.
iOS
Neskutočne jednoduchý, otvorený a hlavne rýchly OS. Po funkčnej stránke mu naozaj nie je čo vytknúť, taktiež kopa aplikácií, možností... U nás sú zariadenia s iOS (bohužiaľ) finančne moc náročné, no je krutou realitou, že viac ako 50% američanov si kúpi najnovší iPhone, dá si tam 15gb hudby a chodí s tým po ulici. Kvôli tomu vznikajú kecy, že iPhone-y sú iba štýlovky, a že stoja za ho*no. Blbosť. Mínus by som hľadal naozaj len v cene.
Symbian
User-friendly, plno možností, otvorený, no veľké mínus je stabilita. Osobne ho momentálne používam, dosť často naštve, ale postačí. Dobrá náhrada mobilných OS. Takmer vždy, kto presedlá na iOS, WP a podobne sa k Symbianu ale nechce vrátiť.
Windows Mobile
Na prvý pohľad chaotický, no dá sa zvyknúť. Skúsenosti mám s HD2. Prvé dva týždne som ho žral, no neskôr som chcel zmenu. Proti rýchlosti ani stabilite nič, a to som bol na starej verzii. Osobne mi ale viacej sadol Android.
Windows Phone
Mladší a lepší braček Windows Mobile. Tým, že Nokia ustupuje od Symbianu a vsádza na WP robí najlepší krok v posledných rokoch. Osobne iba pár minút skúšania, no rýchlosť, svižnosť, stabilita a jednoduchosť prirovnávam k iOS. Tieto dva sú jednoznačne na špičke. V budúcnosti si zariadenie s WP kúpim na tisíc percent.
Maemo/MeeGo
Skúsenosti s Maemo - N900. Relatívne rýchly, neskutočne otvorený OS, no nezvykol som si ani za dva mesiace. Nesadol mi. Dovolím si tvrdiť, že zbytočný krok Nokie. Niekomu určite sadne, no je to malá cieľová skupina. Preto to Nokia vzdala.
Android
Je rozšírený nie len preto, že je lacný a dostupný, ale aj preto, že je dobrý, relatívne (eh) rýchly a stabilný. Z mojich skúseností je mierne neprehľadný a na prvý pohľad zložitý. Android netreba hádzať do jedného vreca, je rozdiel medzi verziami, a aj medzi napr. Samsungáckov verziou a verziami v HTC. Tento OS má chyby, ale očividne má viac plusov, vzľadom na jeho úspech v posledných rokoch.
iOS
Neskutočne jednoduchý, otvorený a hlavne rýchly OS. Po funkčnej stránke mu naozaj nie je čo vytknúť, taktiež kopa aplikácií, možností... U nás sú zariadenia s iOS (bohužiaľ) finančne moc náročné, no je krutou realitou, že viac ako 50% američanov si kúpi najnovší iPhone, dá si tam 15gb hudby a chodí s tým po ulici. Kvôli tomu vznikajú kecy, že iPhone-y sú iba štýlovky, a že stoja za ho*no. Blbosť. Mínus by som hľadal naozaj len v cene.
Symbian
User-friendly, plno možností, otvorený, no veľké mínus je stabilita. Osobne ho momentálne používam, dosť často naštve, ale postačí. Dobrá náhrada mobilných OS. Takmer vždy, kto presedlá na iOS, WP a podobne sa k Symbianu ale nechce vrátiť.
Windows Mobile
Na prvý pohľad chaotický, no dá sa zvyknúť. Skúsenosti mám s HD2. Prvé dva týždne som ho žral, no neskôr som chcel zmenu. Proti rýchlosti ani stabilite nič, a to som bol na starej verzii. Osobne mi ale viacej sadol Android.
Windows Phone
Mladší a lepší braček Windows Mobile. Tým, že Nokia ustupuje od Symbianu a vsádza na WP robí najlepší krok v posledných rokoch. Osobne iba pár minút skúšania, no rýchlosť, svižnosť, stabilita a jednoduchosť prirovnávam k iOS. Tieto dva sú jednoznačne na špičke. V budúcnosti si zariadenie s WP kúpim na tisíc percent.
Maemo/MeeGo
Skúsenosti s Maemo - N900. Relatívne rýchly, neskutočne otvorený OS, no nezvykol som si ani za dva mesiace. Nesadol mi. Dovolím si tvrdiť, že zbytočný krok Nokie. Niekomu určite sadne, no je to malá cieľová skupina. Preto to Nokia vzdala.