DOTA 2

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Re: DOTA 2

Príspevok od používateľa ropman »

ja som hral vsetko povodnu dotu, hon, lol, dotu2 a zhodnotil by som to takto dota2 > lol > dota > hon
povodna dota je preto tak nizko lebo hrat to vo warcrafte3 je strasne aj ked samotna hra je skoro rovnaka ako dota2. lol sa snazil do zanru priniest nove veci co je velmi dobre ale zaroven priniesol aj vela veci ktore sa mi nepacia a hon je velmi nepodarena kopia, na ktoru som si nebol schopny nikdy zvyknut a prislo mi to cele strasne neprehladne.
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gangy »

:lol:
LoL je proste znacne casual ladeny, hra sa lahsie.
HoN je zas viac competitive ladeny, hra sa tazsie a preto si si nan nevedel zvyknut, dat ho preto na posledne miesto je zly vtip.
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Croven »

tak LoL je jednoznacne najlahsia moba hra,je to strasne lahke,ziaden challenge,a vela ludi to hra preto,lebo dostavaju na kakac v dote a v honku.. ked bolo HoN free tak som zacal trochu zase hrat a ti niektori ludia jak tam nariekali co prisli z lolka :D jak tam plakali ze namaju farmu,nemaju prachy,pouziju jeden spell a nemaju manu :D
chvala bhu ze v dote2 som ziadne take individua nestretol... az vcera jeden hrac hral dagon huskara.... a potom hral proti nam chena a portoval svojich ludi scvhalne do bazy..
Gangy
Darca
Darca

No ved prave preto ma vzdy ludia ako ropman kvalitne rozosmeju. LoLkari su v Dote2 spravidla takmer vzdy najhorsi hraci, teda po rusoch :D
berynatorko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa berynatorko »

suhlasim s Crovenom. Skusal som par krat hrat LoL, ale bolo to az prilis jednoduche / staticke. na rozdiel od Doty a HoNu mi to pripadalo skor ako dake vojenske manevre. Posun o 3cm dopredu, posun o 2 cm dozadu, jeden hrac ho obide spoza stromov, jeden caka v trave.

HoN za tie dva roky co funguje, sa vzdialil od povodnej doty, v niecom pozitivne v niecom negativne. Dota 2 je pre mna zatial len dota 1 v lepsej grafike. to nie je dovod menit hru, ktora sa zaklada hlavne na hratelnosti.
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ja len dufam,ze v dote2 nebudu alt skiny a tie sound packy,ze to ostane pri klasike... ale asi to bude,pretoze si myslim ze dota2 bude fungovat cez mikrotransakcie a dufam ze nebude f2p,ze bude jednorazovy poplatok 20-30€
Philop25
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Philop25 »

Ak som si dobre vsimol aj hrdinov ma zatial len povodnych
xD,DOta 2 bude mat IBA povodnych hrdinov, vies, bude to taka ista hra len s lepsou grafikou a konecne to bude samostatna hra...neviem co chces na tom menit....
Gangy
Darca
Darca

berynatorko napísal:suhlasim s Crovenom. Skusal som par krat hrat LoL, ale bolo to az prilis jednoduche / staticke. na rozdiel od Doty a HoNu mi to pripadalo skor ako dake vojenske manevre. Posun o 3cm dopredu, posun o 2 cm dozadu, jeden hrac ho obide spoza stromov, jeden caka v trave.

HoN za tie dva roky co funguje, sa vzdialil od povodnej doty, v niecom pozitivne v niecom negativne. Dota 2 je pre mna zatial len dota 1 v lepsej grafike. to nie je dovod menit hru, ktora sa zaklada hlavne na hratelnosti.
Nieje dovod? Lol? Novy engine, statistiky, reconnect, dedikovane servre, matchmaking a 1000 inych veci niesu dovody preco menit hru? Sa zobud.

//Nevies citat ci si vadny? Grafika je to posledne o co tam ide.
berynatorko
Medium Expert
Medium Expert

Philop25 napísal: xD,DOta 2 bude mat IBA povodnych hrdinov, vies, bude to taka ista hra len s lepsou grafikou a konecne to bude samostatna hra...neviem co chces na tom menit....
aky je potom dovod prejst na novu hru? ak to bude 100% kopia so vsetkymi chybami aj vyhodami? novy engine, lepsia grafika, rovnake moznosti? naco?

( vyhoda je rozdielny server klient model -> odpadaju lagy kvoli nespravnemu hostovi a moznost opatovneho pripojenia sa po padnuti spojenia. co este?)

//autoeditácia príspevku (11 Dec 2011, 16:03)

Kód: Vybrať všetko

Nieje dovod? Lol? Novy engine, statistiky, reconnect, dedikovane servre, matchmaking a 1000 inych veci niesu dovody preco menit hru? Sa zobud.
to co spominas ma uz davno LoL aj HoN. nie, nie som vadny. a ty?
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

berynatorko napísal: to co spominas ma uz davno LoL aj HoN. nie, nie som vadny. a ty?
Matchmaking v lolku je asi taký, že solo blind pick 5v5 som na lvly 8 a hrali sme proti 2x lvl30.
Takže asi takto dávno to má LoL vyriešené. Matchmaking ako prasa...
Cely Adobe Air Launcher v ktorom to je je jeden veľký fail...
Aj na priek tomu ma však LoL celkom baví :)
Len som ťa chcel poupraviť.
palciii

Príspevok od používateľa palciii »

neviem preco stale hovorite ze to bude presne povodna hra... bude sa to postupne rozvijat. Ale oni zial nemaju spravene ani to povodne (hrdinov), tak ako mozu uz rovno robit dalsie updaty? hmmm...
Dota 2 bude mat podľa mňa obrovsky uspech lebo vacsina pro gaming sceny prejde prave na Dotu 2 lebo ponukne ovela viac ako jednotka (pre haterov-aspon to co ponukla 1)
Free2Play podla mna bude, lebo ten model sa valve jednoducho vyplati. Ak bude f2p tak to bude dalsi milnik pre steam lebo to privedie velke mnozstvo hracov, ktory budu s radostou utracat svoje peniazky na zlavy :)
berynatorko
Medium Expert
Medium Expert

palciii napísal:neviem preco stale hovorite ze to bude presne povodna hra... bude sa to postupne rozvijat. Ale oni zial nemaju spravene ani to povodne (hrdinov), tak ako mozu uz rovno robit dalsie updaty? hmmm...
Dota 2 bude mat podľa mňa obrovsky uspech lebo vacsina pro gaming sceny prejde prave na Dotu 2 lebo ponukne ovela viac ako jednotka (pre haterov-aspon to co ponukla 1)
Free2Play podla mna bude, lebo ten model sa valve jednoducho vyplati. Ak bude f2p tak to bude dalsi milnik pre steam lebo to privedie velke mnozstvo hracov, ktory budu s radostou utracat svoje peniazky na zlavy :)
ja s tebou suhlasim. urcite pri dote 2 neostanu tam kde zastal vyvoj / stagnuje dota 1. dokonca si uvedomujem silu Steamu a Valvu, ktory dokaze zaujat masy novych aj starych hracov. ja len konstatujem stav + moj nazor, ze momentalne nema Dota 2 cim zaujmut ( mna napriklad). Ti hraci, ktori hladali nieco ine ako ponukala Dota 1 (napriklad grafiku, novych hrdinov, lepsiu sietovu technologiu atd. atd.) uz pravdepodobne presli na konkurencne hry. Ti co hladali jednoduchsiu oddychovu zabavu presli pravdepodobne na LoL. Ti co hladali narocnejsiu hru pravdepodobne presli na HoN. Stale je tu velke mnozstvo ludi co ostalo na Dote 1, asi na to mali dovod.

Toto su len moje uvahy a moj pohlad na vec.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

praveze vecsina dota hracov nepresla na hon, pretoze sa im to jednoducho nepacilo... tak ako aj mne. lol je uplne ina hra a prispevky typu ze je to no skill a ziadny challenge su dost vtipne od ludi ktori ju nikdy poriadne nehrali a hlavne v nej nic nedokazali. to ze je viac casual friendly neznamena ze vyzaduje menej skillu na top urovni... i ked ja ako casual si radsej zahram dotu, kde si nemusim kupovat hrdinov, riesit runy a mastery, ucit sa kazde 2 tyzdne noveho nudneho hera ktory bol pridany len za ucelom zisku, trieskat do klavesnice aby som co najrychlajsie naspamoval spelly, starat sa ci je dobre zlozeny tym (jungler, vyvazene ap/ad, nejaky tank) v dote sa na publicu da vyhrat takmer s akymkolvek tymom, pokial to nie je 5x agility carry
Gangy
Darca
Darca

berynatorko napísal:to co spominas ma uz davno LoL aj HoN. nie, nie som vadny. a ty?
To su uz ale dost odlisne hry, zobud sa konecne. Ide prave o to ze to bude do detailu stara dobra dota akurat jej uz nebude nic chybat.
Ty tvrdis ze ludi nema cim zaujat preto ze to bude presne ta stara dota "iba" s 1000 vylepseniami, ale to je prave ten dovod preco ludi zaujme/zaujala, ak tomu nechapes tak skutocne si vadny.

ropman napísal:praveze vecsina dota hracov nepresla na hon, pretoze sa im to jednoducho nepacilo... tak ako aj mne.
Cim konkretne vies toto tvrdenie podlozit? Lebo ja som si isty ze si si ho prave vymyslel.
ropman napísal: lol je uplne ina hra
Preco si potom ty zacal porovnavat uplne ine hry?
ropman napísal:a prispevky typu ze je to no skill a ziadny challenge su dost vtipne od ludi ktori ju nikdy poriadne nehrali a hlavne v nej nic nedokazali.
Ty vies odkial ci som ja hral alebo nehral lol, pripadne ako dlho som ho hraval a co som v nom dokazal?
ropman napísal:to ze je viac casual friendly neznamena ze vyzaduje menej skillu na top urovni...
Presne to to znamena ty dement. Chod si vygooglit co to znamena learning curve.
ropman napísal:i ked ja ako casual si radsej zahram dotu, kde si nemusim kupovat hrdinov, riesit runy a mastery, ucit sa kazde 2 tyzdne noveho nudneho hera ktory bol pridany len za ucelom zisku, trieskat do klavesnice aby som co najrychlajsie naspamoval spelly, starat sa ci je dobre zlozeny tym (jungler, vyvazene ap/ad, nejaky tank) v dote sa na publicu da vyhrat takmer s akymkolvek tymom, pokial to nie je 5x agility carry
Na publicu sa da s akymkolvek tymom vyhrat v akejkolvek hre, vsetko zalezi od hracov a kuskov stastia.

Vetu po vete si series do huby a splietas jedno cez druhe, "diskutovat" s ludmi ako si ty je teda skutocne vyzva.
Philop25
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Philop25 »

Gj gangy, more flame, to je ono.....
Btw. ropman, nebol si niekedy admin na dota.sk? :D
berynatorko
Medium Expert
Medium Expert

Gangy napísal: To su uz ale dost odlisne hry, zobud sa konecne. Ide prave o to ze to bude do detailu stara dobra dota akurat jej uz nebude nic chybat.
Ty tvrdis ze ludi nema cim zaujat preto ze to bude presne ta stara dota "iba" s 1000 vylepseniami, ale to je prave ten dovod preco ludi zaujme/zaujala, ak tomu nechapes tak skutocne si vadny.

Cim konkretne vies toto tvrdenie podlozit? Lebo ja som si isty ze si si ho prave vymyslel.Preco si potom ty zacal porovnavat uplne ine hry?Ty vies odkial ci som ja hral alebo nehral lol, pripadne ako dlho som ho hraval a co som v nom dokazal? Presne to to znamena ty dement. Chod si vygooglit co to znamena learning curve.Na publicu sa da s akymkolvek tymom vyhrat v akejkolvek hre, vsetko zalezi od hracov a kuskov stastia.

Vetu po vete si series do huby a splietas jedno cez druhe, "diskutovat" s ludmi ako si ty je teda skutocne vyzva.
pocuj sefe, presne ta ista dota s 1000 vylepseniami tu uz je. vola sa Heroes of Newerth. jednoduchsie ti to povedat neviem. v momente ked icefrog povedal, ze uz ziadne dalsie porty hrdinov z doty nebudu, zacali vo velkom dorabat vlastnych hrdinov. cize dota 2 je teraz tam kde HoN asi pred 2 rokmi.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Cim konkretne vies toto tvrdenie podlozit? Lebo ja som si isty ze si si ho prave vymyslel.
staci si porovnat hracsku zakladnu doty a honu. hracov doty je niekolkonasobne viac, to kazdy vie a nebudem ti to preto nicim podkladat, ty svoje tvrdenia tiez nicim nepodkladas tak to nevyzaduj odomna.
Preco si potom ty zacal porovnavat uplne ine hry?
nemam pravo porovnavat ? ak nemam tak preco? preco nemozem porovnavat rozdielne hry na zaklade osobnych dojmov ?
Ty vies odkial ci som ja hral alebo nehral lol, pripadne ako dlho som ho hraval a co som v nom dokazal?
Pretoze mam prehlad ohladom top lol tymov a pokial viem ziadny gangy v nich nie je. Pretoze ak by to pre teba bol nedostatocny challenge tak urcite vyhras 50000$ dolarov na dreamhacku lavou zadnou. Je toto tvoj pripad ? Pochybujem, takze mozes tak maximalne supat nohami mojko a nie vypisovat na internetove fora aky si ty skiller ze v tej hre pre teba nie je ziadny challenge. to mi presne pripomina situaciu spred 5-6 rokov kedy prave dota bola relativne nova a vsetci hraci klasickeho warcraftu vsade vypisovali ako je to no skill hra a ze to hraju len ludia co nevedia hrat warcraft.

Presne to to znamena ty dement. Chod si vygooglit co to znamena learning curve.
ja si nepotrebujem googlit co znamena learning curve. ale dik ze si to spomenul aspon ti to mozem vysvetlit na tomto pripade.

top hraci LoL-ka sa na tejto krivke nachadzaju dost vysoko (preto su top hraci), teraz si zoberme nejakeho zaciatocnika ktory o hre nevie vobec nic. napriek tomu si dokaze dobre zahrat pretoze ho matchmaking da do hry s hracmi na podobnej urovni skillu. a napriek tomu ze zakladne mechaniky mozu byt jednoduchsie, ale to co rozdeluje priemerneho hraca a top hraca su detaily... ale ked je takychto detailov vela, tak to uz urobi viditelny rozdiel a ich zvladnutie vyzaduje vela usilia a skillu. je to ako sach - pravidla sa naucis rychlo a ked budes hrat s rovnakymi zaciatocnikmi ako si ty tak si aj dobre zahras, ale zdokonalovat svoju hru mozes cely zivot.

Na publicu sa da s akymkolvek tymom vyhrat v akejkolvek hre, vsetko zalezi od hracov a kuskov stastia.
Ano to je pravda, ale v dote ma na to zlozenie tymu ovela mensi vplyv. Nechytaj ma za slovicka, i ked tiez som sa v tomto pripade nevyjadril najlepsie.
dakujem za tento vecny dodatok - nabuduce si ho mozes odpustit, miesto toho sa sustred na argumenty a kazdy uz sam zhodnoti kto si do huby serie a kto nie.
Gangy
Darca
Darca

berynatorko napísal:
pocuj sefe, presne ta ista dota s 1000 vylepseniami tu uz je. vola sa Heroes of Newerth. jednoduchsie ti to povedat neviem. v momente ked icefrog povedal, ze uz ziadne dalsie porty hrdinov z doty nebudu, zacali vo velkom dorabat vlastnych hrdinov. cize dota 2 je teraz tam kde HoN asi pred 2 rokmi.
Ak ti mam pravdu povedat tak mne by bohate stacilo keby HoN prebralo Valve. Lebo to co zabilo HoN je rozklad komunity kvoli neochote efektivne banovat mentalov v hrach, HoN komunita je rozhodne najvacsia zumpa plna chorych debilov. Ked potom prislo FreeToPlay bolo jasne ze niet navratu.

Pri valve nieco take proste nehrozi.

@Ropman:
1.) Tie cislo vobec nevypovedaju o tom co tvrdis ty. Kopa ludi nepresla napriklad tomu ze na tom kde teraz hravaju Dotu by HoN nerozbehali (toto plati takmer pre komplet celu braziliu, thajsko a podobne prdele), vela ludi nepreslo kvolu tomu ze az pomerne donedavna bolo za HoN treba platit a vela ludi nepreslo proste preto ze niesu schopni vyskusat cokolvek ine a neprejdu nech pride akakolvek ina MOBA, budu hrat staru dotu aj 20 rokov a zatracovat akekolvek inovacie ako dochodcovia.
2.) Ja som ti nepovedal ze nemas pravo porovnavat, poukazal som na paradox kedy chces porovnavat dve hry a argumentujes pri tom tym ze su uplne ine. To je dost na hlavu.
3.) xD Takze pokial nehram nejaku hru profesionalne tak nemam pravo ju komentovat ci co? To je co za logiku? A kde som tu ja napisal ze som skiller a ze v LoLku pre mna nebol ziadny challenge? To si si ma asi s niekym zmylil ci sa tu v tom prestavas orientovat?
4.) Top hraci akejkolvek hry sa na tejto krivke nachadzaju vysoko, ci uz ide o Plants Vs. Zombies alebo Solitaire. To je vsak vzhladom k tomu co tu rozoberame absolutne irelevantne.
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

HoN bola vylepsena dota,dokym nezacali menit hrdinov,alebo ich spelly (rampage),uz aj mapu zmenili,znicili secret shop... uz sa to pobera svojim vlastnym smerom,su tam niake itemy co v dote niesu a nie su tam itemy ktore v dote su,alebo su tam itemy ktore su aj v dote,len su troska zmenene :)
rain3R
Star
Star

Príspevok od používateľa rain3R »

Ja neviem čo tu tak nakladáte na LoLko, keď je to snáť najhranejšia hra vôbec :). Nechápem, dokonca ani o čom sa tu hádate (každopádne už nie o tom, o čom ste sa hádať začali). A keď mi povieš že LoLko hráva najviac ludí preto, že je to najľahšia hra v svojej kategórii, tak sa zasmejem, pretože HoNko nikdy nehrala ani jedna desatina. Milióny ľudí nebudú preferovať jednu hru z dvoch len kôli tomu že je ľahká. LoLko prinieslo totiž niečo nové, narozdiel od HoN. A ako pre niekoho mohlo LoLko nebyť challenge neviem. Každá jedna multiplayerová hra prináša challenge. Niekto asi hrával iba primitívne solo normal hry. Ale pokial zložíš team a hráš na úrovni, tak je to úplne o niečom inom. Tak isto to je určite aj v HoNku, ktoré ja osobne neodsudzujem. Len nehovor že nebol challenge.
Napísať odpoveď