vznika povinnost platiť odvody do socialnej poisťovne. Na internete som nasiel ze tento minimálny základ je cca. 3948,72€. (* ďalej zaokruhlime na 3950)
Predstavme si modelovú situáciu že za rok zarobím 10000 EUR. to znamena ze som minimalny prijem prevysil o 6050 EUR.
Keď si dokážem vydokladovať náklady na prevádzu, resp. fungovanie v hodnote 6050 EUR som povinny platit odvody do socialnej poistovne
kedze moj realny prijem bude tych 3950 co je základ, alebo povinnost platit sa odvyja od hrubych ziskov mimo ,,náklady,, ?
VEĽMI PEKNE ĎAKUJEM
presiel som uz cely internet, informácii je určite dostatok aj mimo ale osobne mám už v tom guláš...
+ nevie niekto ako to je s nákladmi na dochádzanie s motorovym vozidlom ktore nieje vo vlastnictve firmy ?
podla vypoctov na podnikam.sk ak potrebujem denne precestovat 45 km tak pri priemernej spotrebe 9 Litrov a cene benzinu 1.45EUR s amortizaciou
cini cyska dennej nahrady cenu 14,11 EUR. Tzn. ze ked prejdem za rok kvoli praci cca 11800 KM by moja nahrada + benzin mala byt 3 724,38 EUR.
1. otazka znie - mozem takto auto a pri takomto vypocte naklado vyuzivat na kazdodenne dochadzanie ? 2. je tato ciastka plne odpocitatelna polozka s vypoctu zakladu dane ?
3. musi sa v pripade takehoto vozidla platit cestná daň ?
EŠTE RAZ VELMI ĎAKUJEM