Prepinanie jasu
-
rey002
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Prepinanie jasu
Nazdar,
mam taky mensi problem a neviem ho vyriesit. Mam problem s NB. Doteraz mi siel normalne, no teraz mi samo zacalo prepinat jas alebo ta kvalita obrazu sa sama prepina. Priklad: zapinam NB, je tam uvitaci napis Vitajte a vtedy mi tie farby trochu stmavnu. To iste pri hrach. Mal som minimalizovanu FIFU. Maximalizoval som ju a asi 0,5s bol normalny obraz a hned potom sa to preplo a obraz bol horsi. Skusal som pozerat jas, kontrast , ale tam je vsetko nastavene tak, ako bolo. Skusal som aj klavesy na NB tie na jas a nic. Neviete co mam robit? Dakujem
mam taky mensi problem a neviem ho vyriesit. Mam problem s NB. Doteraz mi siel normalne, no teraz mi samo zacalo prepinat jas alebo ta kvalita obrazu sa sama prepina. Priklad: zapinam NB, je tam uvitaci napis Vitajte a vtedy mi tie farby trochu stmavnu. To iste pri hrach. Mal som minimalizovanu FIFU. Maximalizoval som ju a asi 0,5s bol normalny obraz a hned potom sa to preplo a obraz bol horsi. Skusal som pozerat jas, kontrast , ale tam je vsetko nastavene tak, ako bolo. Skusal som aj klavesy na NB tie na jas a nic. Neviete co mam robit? Dakujem
-
hojko
Site Admin
Re: Prepinanie jasu
Pri notebookoch sa znizuje jas displeja podla stavu baterie. Ako sa bateria vybija, tak postupne sa znizuje jas, aby notebook vydrzal na baterku co najdlhsie. Ak notebook pripojis na adapter, tak si hned vsimnes, ze ide na plny vykon a zvysil sa aj ja. Tieto veci by mali ist nastavit cez ovladaci panel v polozke Napajanie (Moznosti napajania), pripade to moze byt riadene softwarom od vyrobcu notebooku. Standardne to ale pojde cez ovladaci panel nastavit.
-
rey002
Light Expert
ja na baterke viac menej vobec nepracujem...mam ten NB asi 1 tyzden a vcera sa mi to stalo prvyykrat, ze sa to zacalo prepinat. Prepina mi to aj ked to mam zapojene v nabijacke. Skusal som aj v ovladacom paneli NVidia a tam som si to nastavil manualne, no aj tak mi to pri hrach samo prepina....maximalizujem hru a obraz stmavne...nechapem...
-
hojko
Site Admin
nVidia bude zrejme grafika a mozno chipset, ale nemyslim si, ze to ma nieco spolocne s panelom nVidia. Ak to mas na nabijacke, tak vytiahni baterku z notebooku a uvidis chovanie, pretoze pokial je baterka plne nabita, tak ti mozno prepne adapter medzi baterkou a cisto adapterom. Skus a uvidis.
-
rey002
Light Expert
kvalita tych farieb sa meni...vzdy to samo stmavne..skusal som Control panel, nic....jas nic...
-
Grim
Darca
...a keby si nám napísal typ notebooku?...
nastavenie napajania a tam zmenit profily pre chod z baterky/adaptera
neviem ci to len Apple montuje do MBP, alebo je to rozsirenejsia vec, ale mne sa jas meni aj podla svetelnosti v miestnosti, pri kamere je totiz svetlocitlivy cip, ktory umerne podmienkam ovplyvnuje jas...
neviem ci to len Apple montuje do MBP, alebo je to rozsirenejsia vec, ale mne sa jas meni aj podla svetelnosti v miestnosti, pri kamere je totiz svetlocitlivy cip, ktory umerne podmienkam ovplyvnuje jas...
-
rey002
Light Expert
ASUS n55sf-sx384 ...neviem ci je to tou kamerou..doteraz nic take nerobilo...nastavenie napajania tiez nic
-
Grim
Darca
...niektoré asusy majú funkciu automatický jas, ktorá podľa aktuálneho svetla zvyšuje a znižuje jas obrazovky...skús stlačiť Ctrl+A...malo by sa to vypnúť...
-
rey002
Light Expert
skusil som to CTRL+A a oznacilo mi vsetky ikony na ploche..takze tiez asi nic
ja uz neviem..asi sa pojdem spytat do servisu...
-
rey002
Light Expert
tiez nic..to mi zas oznaci jednu ikonu...
-
Grim
Darca
...jaj, ano, som sa sekol, predsalen ASUS už dlhšiu dobu nemám...je to Fn+A...
-
rey002
Light Expert
to fn+a tiez nefunguje 
//autoeditácia príspevku (12 Dec 2011, 16:54)
prave som zapol NB...ked ho spusti a hodi ma na plochu, tak tiez je to tak, ze farby su normalne a hned o pol sekundu to stmavne...
//autoeditácia príspevku (12 Dec 2011, 16:54)
prave som zapol NB...ked ho spusti a hodi ma na plochu, tak tiez je to tak, ze farby su normalne a hned o pol sekundu to stmavne...
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Trocha využijem túto tému. Mám menší problém. Mám nastavené na notebooku aby pri pripojení na adaptér, šiel jas na maximum. Stáva sa mi ale niekedy, že ak používam notebook na batériu a potom sa pripojím do elektriny, niekedy ten jas nezvýši na max. Pripájam screen. Mám Windows 7 Professional. Je ta no nejaký fix?
-
hojko
Site Admin
Mozno to byt problem driverov, skusil by som aktualizoval ovladace ku grafike. Inak je taky velky problem si ten jas prepnut rucne na maximum cez hotkeys???
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Nie je len ja som zrejme náročný
Včera som ešte objavil v nastaveniach grafiky nejaké nastavenie ohľadom šetrenia obrazovky, ak je notebook na baterke. Skúsil som to vypnúť a uvidíme. Možno to blbne kvôli tomu