stále točíte o nejakých „nedokázateľných a neviditeľných“ veciach. Opakujete tie isté formulky dookola. Z môjho pohľadu je to všetko viac ako reálne. Následky hriechu vidíme všade okolo seba. Alebo uzdravenia napr. v Lurdách, Fatime – oficiálne uznané zázraky. Atd.
Proste nevidí ten, kto nechce vidieť a farboslepý sa bude do konca života hádať, že na svete nie su farby.
Neviem, čo tym chcete ospravedlniť – možno vlastnú neschopnosť, alebo pýchu – nemožnosť ako „pánov tvorstva“ prijať fakt, že nad vami môže stáť ešte nejaká entita, ktorá svet stvorila. neviem kali, kde si to nabral, že velký tresk je dokázaná realita – je to vedecká hypotéza, ktorú popiera aj mnoho vedcov. A okrem toho nevylučuje Boha. Boh sa totiž nedá vedecky vylúčiť a čo sa týka dôkazov - ja mám x dôkazov v rovine osobného poznania, ktoré tu nemá zmysel rozoberať. Nepotrebujem vedca, aby mi povedal, či Boh je al. nie je.
hughito napísal: No prečo nie Alaha, Šivu alebo x iných bohov ? V čom je ten vás lepší ? Je to determinované tým, kde sa človek narodí, nie tým, ktorý je viac správnejší.
Nesúhlasím. Prečo nie alaha a šivu? Lebo musiš mať v hlave filipa, aby si vedel rozoznať pravdu od bludu. Keď existuje viacero teórií, tak si overujem, ktorá z nich je správna, nie že zavrhujem všetky, lebo ich je viac – aspoň ja.
Kali520 napísal:ja si viem priznat ze odpoved
neviem.
chvalabohu, lebo nevystupuješ tak …Priznať si, že nevieš je prvým krokom k poznaniu. Ja si viem priznať, že viem, lebo s prítomnosťou Boha mám reálne skúsenosti a zážitky.
javatar napísal: chcel si mi tym nieco povedat alebo ma len doplnit?
vyber si, proste som povedal to, čo som mal potrebu povedať.