Vysoka skola letectva v Ziline
Vysoka skola letectva v Ziline
Zdravim, chcel by som sa opytat ci je to naozaj pravda ze takato skola existuje ide o to ze by som sa chcel stat pilotom a mam sestru (letusku) ktora mi povedala ze takyto kurz stoji nemale peniaze ale ze tato vysoka skola je skoro zadarmo a hned po skole by som mohol zacat lietat. Chcem sa niekoho opytat ci sa s touto skolopu nestretol alebo nepozna niekoho kto tam chodi a vedel by mi to objasnit viac....
dakujem. Michal
Re: Vysoka skola letectva v Ziline
Nazdar, áno učí sa priamo na VŠ v Žiline http://www.portalvs.sk/sk/studijny-prog ... lny-pilot0 , ale priamo na letisku vyučuje aj jeden pán sám. Má vytvorenú "súkromnú školu" - máš omnoho viac lietania praxe, viac sa ti venujú. Takže pokiaľ máš o to naozaj záujem, oplatí sa ti aj osobne s tým pánom stretnúť.
Zhrnul mi to keď som sa ho ja na to pýtal. Na VŠ stráviš cca 5 rokov a máš 200hodín lietania, uňho to trvá dajme tomu 3 roky a lietania máš 500 hodín. + teória tá istá, + skúšky robíš v Prahe.
Skúsim nájsť kontakt a ak ho nájdem pošlem ti ho do SS.
Zhrnul mi to keď som sa ho ja na to pýtal. Na VŠ stráviš cca 5 rokov a máš 200hodín lietania, uňho to trvá dajme tomu 3 roky a lietania máš 500 hodín. + teória tá istá, + skúšky robíš v Prahe.
Skúsim nájsť kontakt a ak ho nájdem pošlem ti ho do SS.
skola je zadarmo, ale platis za vycvik
No mne skor ide o to aby to bolo zdarma a aby som sa hned po skole mohol uplatnit v niakej leteckej firme typu AirSlovakia, tieto male firmy...
Toto vsetko mi hovorila sestra a tiez mi hovorila ze vo velmi vela firmach chcu mat vela nalietanych hodin preto sa zaujmam ci budu stacit hodiny z tejto skoly na uplatnenie sa alebo je potrebne niekde inde nadobudat prax.
A co sa tyka financnej stranky tak radcej by som bol keby mozem licenciu ziskat "zadarmo" a nie na drahom kurze ktory si pamatam ze stal este na slovenske koruny vyse 1,3 miliona.
Toto vsetko mi hovorila sestra a tiez mi hovorila ze vo velmi vela firmach chcu mat vela nalietanych hodin preto sa zaujmam ci budu stacit hodiny z tejto skoly na uplatnenie sa alebo je potrebne niekde inde nadobudat prax.
A co sa tyka financnej stranky tak radcej by som bol keby mozem licenciu ziskat "zadarmo" a nie na drahom kurze ktory si pamatam ze stal este na slovenske koruny vyse 1,3 miliona.
Keď chceš robiť pilota, pilota profesionálne, teda nie na vetroňa alebo malé športové lietadlo potrebuješ príslušnú školu. Áno v Žiline presne taký odbor je, tí ktorý ho vyštudujú sú profesionálny piloti alebo zamestnanci letísk. Pred niekoľkými rokmi som tam bol na dni otvorených dverí, vtedy štúdium vychádzalo na milión SKK, teda platíš za lietanie (palivo) nie za štúdium. Zadarmo môžeš o pilotovi len snívať.
Neviem ako je to s pozíciami pre pilotov ... a aký bude celkový záujem spoločností o nových pilotov (najprv by si mohol " len nejakého obchodného pilota" robiť pravdepodobne)
Stať sa môže všeličo ... a tých 30tisíc € za školu, je už riadna pálka...tu už sa asi aj vyplatí si pozisťovať, kde majú absolventi najväčšiu šancu sa uchytiť a radšej si o niečo viac priplatiť.
Celkovo mi to príde ako úžasné povolanie
a držím palce, nech sa ti to podarí !
Stať sa môže všeličo ... a tých 30tisíc € za školu, je už riadna pálka...tu už sa asi aj vyplatí si pozisťovať, kde majú absolventi najväčšiu šancu sa uchytiť a radšej si o niečo viac priplatiť.
Celkovo mi to príde ako úžasné povolanie
Dakujem ti 
NO musim si popozistovat ze ako to je potom s absolventami a dakujem za info ze to tam stale funguje aspon mam uz aku taku vyhliadku do buducna...
NO musim si popozistovat ze ako to je potom s absolventami a dakujem za info ze to tam stale funguje aspon mam uz aku taku vyhliadku do buducna...
Pozri sa na forum: www.profipilot.sk.
Je to tam vsetko vysvetlene. Sam som si chcel kedysi urobit PPL(A).
Ty by si tych kurzov musel absolvovat ovela viac.
Je to drahe a vysledok je neisty. Ale ked ma niekto sen...
Je to tam vsetko vysvetlene. Sam som si chcel kedysi urobit PPL(A).
Ty by si tych kurzov musel absolvovat ovela viac.
Je to drahe a vysledok je neisty. Ale ked ma niekto sen...
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ja mam byvaleho spoluziaka, ktory tam siel. sice som sa s nim vela nerozpraval, ale ked som ho stretol tak hovoril, ze ta skola bola velmi netastna volba, lebo preukaz na lietanie je taky isty ako vodicak - nepotrebujes vysku na to aby si ho dostal a navyse sa vsetci studenti stale obavaju zdravotnych testov, na ktorych velku kopu ludi vyhodia ( testy sa robia pravidelne ) + hovoril, ze uplatnenie nie je nijake ohromujuce a nasledne dodal nieco o tom, ze po baklarovi chce pokracovat niekde v Cesku, ale uz som zabudol ake konkretne miesto to bolo2dEv2 napísal:Dakujem ti