Zabudnute Bios heslo

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
mulatt
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Zabudnute Bios heslo

Príspevok od používateľa mulatt »

zdravim takze mam taky problem ze sestra si davnejsie davala jednemu znamemu opravovat nb a ten jej zahesloval bios. samozrejme ze sa nato prislo az po roku a teraz si uz heslo nepamata takze skusal som tieto kroky a stale nic, je este nejaka moznost okrem servisu?

1,skusal som univerzalne hesla
2, vybral som cmos na 48 hodin
3, skusal som rozne programy (killcmos, cmospwd..) lenze tie len resetovali cmos
4,hladal som jumper na doske no neuspesne

Hesla asi uklada do Eeprom pamate a ja s tym neviem hnut, niekde som cital ze treba skratovat dosku aleb. o flashnut bios no nato sa uz moc necitim, beriem to ako poslednu moznost. Nepozna niekto este nejaky sposob ako resetnut to heslo?znacka nb je packard bell, AMI bios vdaka
balthier
Light Professional
Light Professional

Re: Zabudnute Bios heslo

Príspevok od používateľa balthier »

Skusaj :D
A.M.I.
AAAMMMII
AMI
AMI?SW
AMI_SW
BIOS
CONDO
HEWITT RAND
LKWPETER
MI
Oder
PASSWORD
Ked ti nepomaha vybrat baterku ani hesla moze byt ze to nebude bios pw ale HDD password
mulatt
Darca
Darca

pisal som to hned v prvom kroku ze som skusal vsetky univerzalne hesla :)
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

ako ti to presne napise ked pyta to heslo?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Co je to za notebook??? Hadam vsetky nove notebooky maju flash biosu rieseny cez utilitu vo Windowse, takze si stiahnes program, nainstalujes, kliknes vyhladanie biosu a ak je novsi ako mas na doske (co je dost mozne), tak ti ponukne stiahnutie a instalaciu. Kliknes OK, pockas minutu na stiahnutie, minutu na flashnutie a restart. Nic zlozite.
mulatt
Darca
Darca

balthier: klasika prve okno o verzii biosu a dosky a potom password 3x potvrdim enter a hodi ma do winu
hojko: je to packard bell easynote mx 52 konkretne tento http://www.backoffice.be/prod_uk/Packar ... 64_x2_.asp
cize ziadna novinka.. mas vyskusany nejaky program ktory ide aj pod winom?zatial som narazil iba na dosovske aplikacie
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

DOSovske aplikacie treba spustat napr. cez boot usb kluc alebo dat konzolu pri instalacii Windowsu a spravit to tak, resp. konzolu vo volbach nudzoveho rezimu (F8 pri zapinani).
mulatt
Darca
Darca

uz som z toho pekne na sracky, asi ten notebook rozbijem..na zaciatku mi vyhodi klasika american megatrends (ami bios) a ked si dam cez ich stranku zistit id biosu tak vypise ze

Kód: Vybrať všetko

ALERT: This BIOS has been identified as NEC BIOS!
Please contact NEC for motherboard support ... http://www.nec.com
NO STANDARD AMIBIOS IDENTIFICATION STRING DETECTED. PLEASE DO NOT CONTACT AMI TECH SUPPORT CONCERNING THIS PRODUCT.
pritom je to ami bios verzia 210. na tej stranke nec.com absolutne ziadne info ohladom mojho problemu. stranka packard hell neponuka ziadny tool ani novsiu verziu na flash biosu. neviem kde mam stiahnut novsiu verziu biosu kedze tato je z 2007

//autoeditácia príspevku (14 Dec 2011, 18:27)
nevie niekto ako sa to vymazava z tej eeprom pamate?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Myslim, ze EEPROM by mal mat jumper na vymazanie pamate, teda bezna vec na mazanie biosu, ktore byva na PC (zrejme na notebookoch nie). Ak tam nic take nie je, tak to zrejme bude chciet programator EEPROMiek a niekoho, kto sa do toho vyzna.

Pozri este toto: http://www.tomshardware.co.uk/forum/135 ... cmos-reset
mulatt
Darca
Darca

dik hojko no v tom linku riesia iba cmos a klasicky postup ako vytiahnut cmos, odpojit baterku atd
uz som to vzdal, podpora packard hellu uplne nulova, ziadna odpoved uz vyse tyzdna, nastroje na flash biosu ziadne, sanca ziskat novsiu verziu nulova
jedine sanca je reset tej eeprom pamate lenze to uz ja neviem a ani nepoznam nikoho kto by to robil
Napísať odpoveď