Len v tom dobrom?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Len v tom dobrom?

Príspevok od používateľa dekarbon »

mám na vás otázku..prečo väčšina ludi ked sa povie vo vzťahu slovo navždy tak to myslí vo väčšine prípadov len v tom dobrom?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Len v tom dobrom?

Príspevok od používateľa p4ra »

Nie som si isty, ze ci rozumiem tvojej otazke. Ked chcem s niekym zostat navzdy, tak predsa poviem slovo navzdy, nie?

A naco hovorit navzdy vo vztahu v negativnom slova zmysle? Navzdy som sa s tebou rozisiel? Navzdy som s tebou skoncil? Navzdy sa uz neporozpravame?

O co ti ide v tej otazke?
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Nie, on myslel asi ako sa hovorí "v dobrom aj zlom" a že prečo ľudia navždy zostávajú len v tom dobrom a keď prídu problémy, tak zdrhajú. či nie tak to bolo myslené?

No a prečo? Lebo je im pohodlnejšie neriešiť a nie všetci zvládajú problémy a vedia sa podržať.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

lebos a stavaju rpipady kedy sa povie navzdy apototm vztah krachne hoci sa to povedalo nehvoorime teraz o svadbe..o obycajnom vztahu..ze kde si dvaja povedai ze navzdy bduu spolu dojde nejaky problem jeden z nich to mysli to navzyd naozaj navzdy zeby zostal aa ten druhy pri prvom probleme to anvzdy u nehio prestane akosi platit..rposte povie navzdy ale pri tom kedy by to mal pouzit to "navzdy" ze prekusat sa cez rpoblemy tak uz to neplati aje koniec prečo je to tak?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ja na to stale hovorim iba jedno: Vaz slova. A to by malo platit obojstranne.
johny29
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa johny29 »

Pretoze vacsina ludi sa riadi momentalnymi pocitmi a nie rozumom. Ak ti niekto povie ze bude s tebou navzdy, tak je to vysledok len momentalneho pocitu(vo vacsine) a nie nad cim premyslal cely den ci to mysli naozaj.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...no ale to, že niekto uteká od problémov a je kôli nim ochotný opustiť partnera, je pre neho len dobre...načo by mne bol v živote partner, ktorý by nechcel alebo nevedel riešiť problémy...a navyše, čím viac problémov partneri spolu prežijú a vyriešia, tým je ich vzťah silnejší...keď partner opustí partnerku kôli somarinám, aké sa bežne v dnešných povrchných vzťahoch stávajú dôvodom rozchodu, tak ten vzťah by v ozajstnom živote určite neobstál...

...a prečo to ľudia hovoria?...buď naivne veria, že celý ich spoločný život bude bez problémov, alebo nevedia, aký význam má to slovo...alebo to nechcú vedieť...toto sa stáva hlavne nedozretým jedincom...sľubujú si lásku, zasnubujú sa...akože navždy...a potom sa rozchádzajú...
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Nie Grim, ludia to hovoria, pretoze "Teraz ta milujem" neznie tak romanticky podobne ako "V dobrom a do urcitej miery aj v zlom".
life28
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa life28 »

dekarbon napísal:lebos a stavaju rpipady kedy sa povie navzdy apototm vztah krachne hoci sa to povedalo...
Toto vídavam dosť často v mojom okolí, ako výsledok detského správania a pocitov, ktorými sa nechajú momentálne unášať. O pár týždňov vidím zase ľudí, ktorí sa nekonečne milovali a vyhlasovali o sebe že budú spolu "navždy", s inými ľuďmi.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

p4ra napísal:Ja na to stale hovorim iba jedno: Vaz slova. A to by malo platit obojstranne.
copy that - "navzdy" ma byt pevne rozhodnutie, nie chvilkova citova slabost...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

javatar napísal:copy that - "navzdy" ma byt pevne rozhodnutie, nie chvilkova citova slabost...
co ja viem. ono navzdy v tejto chvili nie je to iste ako navzdy za rok, ci uz len za 2 dni.

As they say, iba idiot nezmeni nazor ak sa zmenia okolnosti ( nevera, nepredpokladana dlha odlucenost, etc.).
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

To co si dal ako priklad je skor extrem ako standard. Samozrejme, ze v kritickych situaciach sa rozhodnutia prehodnocuju. Vacsina rozvodov vsak uvadza "charakterovu nezhodu" co IMHO nie je mozne neprist na to do 2-3 rokov. Nie po 10tich...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

axxis napísal:co ja viem. ono navzdy v tejto chvili nie je to iste ako navzdy za rok, ci uz len za 2 dni.

As they say, iba idiot nezmeni nazor ak sa zmenia okolnosti ( nevera, nepredpokladana dlha odlucenost, etc.).
Suhlasim, ale ako povedal javatar, skutocnost je bohuzial v 90% ina.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

co dodat...snad ze ani "so sovietskym zvazom na vecne casy" nebolo tak celkom na vecne casy
edit:grim tak jasne, rovnako ako 1000rocna nemecka risa :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

SchYzo napísal:co dodat...snad ze ani "so sovietskym zvazom na vecne casy" nebolo tak celkom na vecne casy
...to je jeden z tých lepších prípadov... :lol:
Napísať odpoveď