Retardéry
Retardéry
Prosím vás čo sa môže časom stať ak auto prechádza cez retardéry v takej 40-50 km rýchlosti..Chcem vedieť konrétne čo môže všetko odísť a aký by to malo vplyv na jazdu autom ked dané súčiastky nebudu v poriadku..Predpokladám že ak sa poserie stabilizátor že to nevadí auto to prežije podla mna.silentbloky na tie totálne kašlať tie nemaju takmer žiadnu funkciu v aute okrem komfortu.. tlmiče? tie maju vydržať celú životnosť auta...kašlať na to ja to auto rozflakam na mader mne to je jedno to auto je debilné!!! sice som si an to zarobil ale je to jedno:) tie prachy budu aj ked teraz niesu hahaha:DDDDDDDDDDD
Re: Retardéry
Po precitani tvojich poslednych prispevkov mi ako najvhodnejsie riesenie pripada rozflakanie auta o strom v rychlosti aspon 100 km/h.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
S tymi malymi gumenymi nemam moc skusenost, navyse sa v zime demontuju kvoli odhrnacom snehu. Ale mam skusenost s velkym betonovym na ktory som nabehol v rychlosti asi 40-50km/h, nakolko znacka nebola umiestnena vopred, aby upozornovala, ale vedla neho, takze som si to vsimol tesne pred nim. Vysledok: Auto naskocilo, predna maska suchla o zem - prasknuta hmlovka, odlomeny naraznik v hmlovkami, odlomeny prasknuty spodny kryt motora.
-
Suffel
Guru
mna by zaujimalo nacom ficis ked a ako pises tieto tvoje prispevky.. tlmice maju vydrzat celu zivotnost auta? tak toto pocujem prvy krat a zda sa mi to ako uplna blbost pokial auto nejazdi 95% svojich km len po dialnici.. ano pri rychlej jazde cez retardery si to odnasaju tlmice, stabilizacne tycky, capy atd... a ked uz chces to auto rozflakat tak ako pises tak neviem naco bolo dobre zalozit tuto temu?..
Bol som hladny preto som tak pisal..vtedy som nepricetny tak troška tak mi dosť že hrabe a neuvažujem pomaly ani čo robím
a pototm ked sa najem tak zmením všetky názory ktoré som mal predtým a uvažujem normálne
a pototm ked sa najem tak zmením všetky názory ktoré som mal predtým a uvažujem normálne
Ok, keď sme už pri technike tak ako ich prechádzate? Vyradená rýchlosť? 1ka? 2ka?
-
RATZINGER666
Darca
dekarbon: nestacim sa divit, co ty sem pises, preboha... same hluposti, polopravdy atd.... tlmice maju vydrzat celu zivotnost auta? silenbloky nie su dolezite? uz, prosim Ta, na forum nic nepis, dakujem...
begbeee: no najjednoduchsie a najpohodlnejsie, ako sa da, takze na neutrali, resp. na vyslapnutej spojke... na jednotke je to hlupost, nebudes hadzat 1. kvalt pred retarderom a nepojdes na nom... dvojka je zase moc rychla na prejazd retaderu, takze bud zbytocne pridusis motor alebo ho preletis v rychlosti....
// zalezi vsak na vyske retarderu a teda aj na rychlosti, ale nikdy pred nim nespomalim tak, aby bol potrebny prvy kvalt, maximalne ho prednou napravou preskocim, a kym ho prechadzam, hodim jednotku a prejdem aj zadnou...
begbeee: no najjednoduchsie a najpohodlnejsie, ako sa da, takze na neutrali, resp. na vyslapnutej spojke... na jednotke je to hlupost, nebudes hadzat 1. kvalt pred retarderom a nepojdes na nom... dvojka je zase moc rychla na prejazd retaderu, takze bud zbytocne pridusis motor alebo ho preletis v rychlosti....
// zalezi vsak na vyske retarderu a teda aj na rychlosti, ale nikdy pred nim nespomalim tak, aby bol potrebny prvy kvalt, maximalne ho prednou napravou preskocim, a kym ho prechadzam, hodim jednotku a prejdem aj zadnou...
ja osobne si pred retarderom pribrzdim natvrdo brzdou na zaradenom stupni aký vtedy mám väčšinou je to 3 alebo 4 v meste podla toho ako som rozbehnutý a po pribrzdení tesne pred retardérom radím do dva a pomaličky ho prejdem.
//autoeditácia príspevku (13 Dec 2011, 19:13)
ratzi ja tieto debiliny píšem len ked som hladný inak píšem normálne ako napríklad teraz.dokonca bez preklepov.Ono budem sem písať len vtedy ak to bude k veci a nič nenormálne.Hrablo mi..ospravedlńujem sa všetkým čo čítali moje nezmyselné príspevky na toto forum.Ono velmi dobre viem že tlmiče treba meniť po určitej dobe nakoľko zabezpečujú kontakt s vozovkou a pri zlých tlmičoch sa predlžuje brzdná dráha auta ako aj je zvýšené riziko aquaplaningu už pri nižších rýchlostiach ako by to hrozilo pri dobrých tlmičoch.silentbloky tiež treba meniť to taktiež viem. stabilizátory potrebné sú.
//autoeditácia príspevku (13 Dec 2011, 19:13)
ratzi ja tieto debiliny píšem len ked som hladný inak píšem normálne ako napríklad teraz.dokonca bez preklepov.Ono budem sem písať len vtedy ak to bude k veci a nič nenormálne.Hrablo mi..ospravedlńujem sa všetkým čo čítali moje nezmyselné príspevky na toto forum.Ono velmi dobre viem že tlmiče treba meniť po určitej dobe nakoľko zabezpečujú kontakt s vozovkou a pri zlých tlmičoch sa predlžuje brzdná dráha auta ako aj je zvýšené riziko aquaplaningu už pri nižších rýchlostiach ako by to hrozilo pri dobrých tlmičoch.silentbloky tiež treba meniť to taktiež viem. stabilizátory potrebné sú.
-
RATZINGER666
Darca
no mne to pripada tak, ze bud z tohto uctu pisu dvaja rozdielni ludia alebo trpis nejakou schizofreniou alebo cim... toto nie je normalne...
nepisu to si bud isty len ked som hladny spravam sa uplne inak ako normálne neviem prečo..
dekarbon napísal:nepisu to si bud isty len ked som hladny spravam sa uplne inak ako normálne neviem prečo..
... kazdy ma iny styl jazdy cez retarder, ja osobne vyradim uplne do neutralu a po prejdeni pokracujem na 2jke, cez ten betonovy zaradujem dvojku uz ked som na nom a schadzam dolu
co sa smejes? ale ja fakt neviem prečo som takýto a ešte k tomu agresivny ked som hladny.väčšina ludi ked su hladný agresívny niesu ja osoben som a neviem prečo
-
Michaelo
Hardcore addict
Ja osobne jazdím tak ako ma to naučil inštruktor v autoškole. Pár metrov pred retardérom (väčšinou pred značkou naň upozorňujúcou) pustím nohu z plynu a auto samo spomalí. potom trochu dobrzdím (ak idem rýchlo) a hodím tam dvojku a nešliapem na plyn. Auto si samo upraví rýchlosť a retardér pekne hladko prejde. potom už len pridám plyn a šup do trojky 
-
D4vid
Medium Star
Prejsť retardér pri našom bloku na dvojke by bola katastrofa!
Zatiaľ každý koho poznám povedal že taký vysoký retardér ešte nevidel...Tam väčšina ľudí, čo si svoje auto vážia, zastavia a pomaly cez jednotku prelezú...
Zatiaľ každý koho poznám povedal že taký vysoký retardér ešte nevidel...Tam väčšina ľudí, čo si svoje auto vážia, zastavia a pomaly cez jednotku prelezú...
Tak to ta ucili zle, resp. nie je to uplne zly sposob, lebo je jednoduchsi, ale existuje aj postup, ktory je pre auto prijemnejsi: spomalit, zaradit 2ku, pripadne 1ku a mierne stlacit plyn, aby auto pri dotyku s retarderom nespomalilo, ale aby sa kolesa "vytiahli" vdaka tahu motora. Je to rovnake ako pri prejazde cez nerovnosti na asfalte, pripadne jamy. Najhorsia moznost - prejst pri brzdeni, stredne dobra moznost - prejst na neutrali bez brzdenia, najlepsia moznost - prejst s mierne stlacenym plynom a zaradenou rychlostou.Michaelo napísal:Ja osobne jazdím tak ako ma to naučil inštruktor v autoškole. Pár metrov pred retardérom (väčšinou pred značkou naň upozorňujúcou) pustím nohu z plynu a auto samo spomalí. potom trochu dobrzdím (ak idem rýchlo) a hodím tam dvojku a nešliapem na plyn. Auto si samo upraví rýchlosť a retardér pekne hladko prejde. potom už len pridám plyn a šup do trojky
U vás to demontujú? Ja som sa s tým v praxi ešte nikdy nestretol.hojko napísal:S tymi malymi gumenymi nemam moc skusenost, navyse sa v zime demontuju kvoli odhrnacom snehu. Ale mam skusenost s velkym betonovym na ktory som nabehol v rychlosti asi 40-50km/h, nakolko znacka nebola umiestnena vopred, aby upozornovala, ale vedla neho, takze som si to vsimol tesne pred nim. Vysledok: Auto naskocilo, predna maska suchla o zem - prasknuta hmlovka, odlomeny naraznik v hmlovkami, odlomeny prasknuty spodny kryt motora.
-
Vitaaa
Expert
dekarbon vysad to alebo ak si vysadil tak si tie lieky uzi zasa. bud trpis schyzofreniou alebo nejakou afektívnou poruchou. najhorsie je ze si vlastne svojimi zámermi odporuješ. najprv máš starosť o to či sa môže niečo stať autu potom ho zase chceš rozbiť. ak je to len tym, ze chces silu mocou nieco napisat, je jedno co... len aby si bol zaujimavy tak to ti teda prajem.
retardery prechadzam povacsine rychlostou prirovnatelnej ludskej chôdzi. potom na neutrali troska hodim otacky, stlacim spojku a ked padaju zaradim jednotku.
retardery prechadzam povacsine rychlostou prirovnatelnej ludskej chôdzi. potom na neutrali troska hodim otacky, stlacim spojku a ked padaju zaradim jednotku.
Moj inštruktor hovoril, že keď prechádzame nerovnosti, tak najlepšie je pustiť nohu z plynu. Ja to inak jazdím na neutrále a potom dvojka, ak ide o ten klasický, ak ide o tie vysoké betónové či asfaltové tak tie jazdím na jednotke.GothaR napísal: Tak to ta ucili zle, resp. nie je to uplne zly sposob, lebo je jednoduchsi, ale existuje aj postup, ktory je pre auto prijemnejsi: spomalit, zaradit 2ku, pripadne 1ku a mierne stlacit plyn, aby auto pri dotyku s retarderom nespomalilo, ale aby sa kolesa "vytiahli" vdaka tahu motora. Je to rovnake ako pri prejazde cez nerovnosti na asfalte, pripadne jamy. Najhorsia moznost - prejst pri brzdeni, stredne dobra moznost - prejst na neutrali bez brzdenia, najlepsia moznost - prejst s mierne stlacenym plynom a zaradenou rychlostou.
-
Grim
Darca
...takto to vyzerá keď retardér založí tému o retardéroch...ale k veci...všetky nerovnosti prechádzam tak, že tesne pred nimi pribrzdím a v momente, kedy začínam nerovnosťou prechádzať pridám plyn...nie až na podlahu ale viac ako obvykle...
Tak nech si instruktor nastuduje fyzikubegbeee napísal:Moj inštruktor hovoril, že keď prechádzame nerovnosti, tak najlepšie je pustiť nohu z plynu. Ja to inak jazdím na neutrále a potom dvojka, ak ide o ten klasický, ak ide o tie vysoké betónové či asfaltové tak tie jazdím na jednotke.