Som FO a potreboval by som pre PO vystaviť faktúru alebo iný pokladničný doklad ktorý by si mohol pridať do nákladov.
Je niečo také možné ?
FO a faktúra
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: FO a faktúra
Samozrejme, spravis fakturu, uvedies tam tvoje udaje, ICO, DIC a hotovo. Predpokladam, ze nebudes platcom DPH, takze udavas konecnu cenu.
PS: Ak myslis FO ako zivnostnika
PS: Ak myslis FO ako zivnostnika
Nie myslim FO ako každý druhý občan, ktorý nemá nič spoločné s podnikaním 
Dohoda o vykonani prace?
Je to skor služba, konkrétne umiestnenie reklamného bannera na mojom webe
Musel by si si ohlasiť živnosť na živnostenskom úrade a prihlásiť sa na daňový úrad + splniť ďalšie formality okolo toho.
V tvojom prípade zbytočnosť, pokiaľ ide o túto jednorazovu záležitosť.
Buď to vyfakturuj na niekoho z rodiny, prípadne to porieš cez kamaráta ak je taká možnosť alebo sa dohodnite inak.
V tvojom prípade zbytočnosť, pokiaľ ide o túto jednorazovu záležitosť.
Buď to vyfakturuj na niekoho z rodiny, prípadne to porieš cez kamaráta ak je taká možnosť alebo sa dohodnite inak.
Ako inak sa ešte môžme dohodnúť ? Nechcem velmi do toho zatahovat iných ludí... Je ešte nejaká možnosť ? Nejaký doklad čo môžem vystaviť ja ?
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ty ako FO nepodnikatel nemas aky danovy doklad vystavit. Normalne spiste dohodu o vykonani prace, ktora sa bude tykat poskytnutia marketingovych sluzieb s takou a takou sadzbou na hodinu po dobu trvania X dni. Este ti z toho pri podavani danoveho priznania vratia aj dan z prijmu, ak nepresiahnes urcitu sumu 
PO za teba odvedie dan z prijmu a dohodarske odvody, co je uplne zanedbatelna ciastka.
PO za teba odvedie dan z prijmu a dohodarske odvody, co je uplne zanedbatelna ciastka.