Retardéry

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Retardéry

Príspevok od používateľa Pinhead »

Na Mercedese pribrzdím a potom cez retardér pomaly prejdem, väčšinou nepridávam, ale nohu na plyne mám, keby treba.... Prevodová páka stále v polohe D....
Na Nissane to vôbec neriešim, či idem pomaly či rýchlo.... ten je stavaný na iné extrémy, takže nejaký retardér ma vôbec netrápi....
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

no ja na 1-tke a veeeeeelmi pomaličky ale preto že mam nizkoprofilove gumy a predný náraznik par cm od zeme
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

Pinhead napísal: Na Nissane to vôbec neriešim, či idem pomaly či rýchlo.... ten je stavaný na iné extrémy, takže nejaký retardér ma vôbec netrápi....
co za Nissan? z popisu to vyzera na x-trail, navaru alebo juke :)
Pinhead
King
King

CheZteR,
ale prosím Ťa, také SUV-čka :lol:....
Ja sedlám Patrol....
CheZteR
Redeemer
Redeemer

:happyrespect: ja primeru
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

tak ja osobne, pokial sa jedna o tie male "ostre" (hranate smejdy), tak tam si fuknem dvojocku a pomaly prejdem. vacsie oblukove niekedy aj na jednotke. velke betonove, tie by som zakazal. nie z hladiska bezpecnosti, lebo su vyvysene a vo vacsine pripadov sa na nich nachadza prechod pre chodcov, ale z hladiska znicenia vozidla, lebo ked nejaky dement vyvrati tabulu, ktora poukazuje na retarder alebo ju otoci, tak su prakticky neviditelne (uvediem jeden priklad v LC na ulici Ladislava Novomeskeho ked sa niekto zakecava so spolujazdcom a nevsima si znacky, paradne si tam nabura pištek).

najvacsou chybou u kazdeho vodica je prosty reflex. zbada v poslednej chvili retarder, skace na brzdu aby co najviac spomalil a tym padom sa tazisko vozidla prenasa na predok a tak koncia spoilery, hmlovky atd... Par krat sa to stalo aj mne, ale nechytil som nic (nejednalo sa o betonovy)

najrozumnejsie prechadzanie retarderov som si nejako osvojil sam, svojim sposobom. pokial mam miesto, tak si nadidem tak, aby som presiel retarder kazdym kolesom osobitne cize idem na neho zo sikma. ja to vnimam ako najmensie zlo, ani auto tak neposkoci a ci to pomaha k zivotnosti klbov alebo tlmicov, to je diskutabilne a neiste...
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Ja klasika, pribrzdim, zaradim dvojku a pustam pomalicky spojku nech aj motorom zabrzdim a prekotulam sa cez retarder... V Leviciach su ale niektore tak vyjazdene, ze sa daju prejst aj bez spomalenia, ale tak na nieco tam su, ze..
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Ja prechádzam trošku štýlovejšie (irónia) 8) :lol:
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

ideš jak oči na tom videu..tak sa to robí K+
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

práveže nerobí :(
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pinhead: Kto by uz len na automate hadzal Nko pri takomto prejazde :sneaky:
Pinhead
King
King

Hojko,
ako sa vraví.... nehovor hop, kým Ti nepreskočí :).... pretože, keď vidím, akí exoti sa vyskytujú na cestách, tak toto čo píšeš, by ma vôbec neprekvapovalo....
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Retardéry

Príspevok od používateľa begbeee »

Nadeo napísal:Ja klasika, pribrzdim, zaradim dvojku a pustam pomalicky spojku nech aj motorom zabrzdim a prekotulam sa cez retarder... V Leviciach su ale niektore tak vyjazdene, ze sa daju prejst aj bez spomalenia, ale tak na nieco tam su, ze..
Nj, v Levicich je dost takých, že stačí kolesom obísť a druhým prejsť cez vyjazdene miesto, to sa dá fuknut aj na trojke.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

my mame v meste retarderov iba par, avsak iba jeden na celkom dolezitom tahu pred skolou tesne pred prechodom, a ten je deleny... zaujimavostou je, ze ten deleny sa da prebehnut akoukolvek rychlostou, pokial sa trafite pomedzi jeho casti... prinos nema ziadny, z celeho roka je potrebny a ma zmysel iba v polovici dni, kedy je skola otvorena, a aj to iba par hodin denne, rano, ked deti idu do skoly a poobede, ked z nej odchadzaju, je to malicka skola, cirkevna... inak je ten prechod nevyuzivany, nie je na to dovod... paradoxom je, ze namiesto toho, aby vodici sledovali, ci sa niekto nepriblizuje k prechodu, tak sa snazia vyratat presnu drahu svojho vozidla, aby tade mohli preletiet sestdesiatkou... situaciu este stazuje a vodicom pozornost odobera este fakt, ze retarder je na kopci... podla mna je taketo riesenie uplne zbytocne, ba dokonca - ako uvadzam vyssie - v niektorch pripadoch mozno aj kontraproduktivne, omnoho lepsie by situaciu riesil dopravny policajt, resp. aspon semafor...
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

dekarbon napísal:ideš jak oči na tom videu..tak sa to robí K+
Som si robil srandu..
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

RATZINGER666: Pred dvoma rokmi, keď som robieval rozvozy, tak pred nakladiskom som mal 2 takéto delené retardéry za sebou. Skôr mi to pripadalo, akoby to občania odtiaľ naschával vytrhávali, lebo z času na čas sa tam asi na ca. 2 dni objavili aj tie chýbajúce kúsky.
Tam sme už boli na to všetci tak zvyknutí, že tam naozaj ako vravíš nikto z miestnych ani len nespomalil, proste si to preletel pomedzi tú medzeru v akejkoľvek rýchlosti.

Pri takej škole je oveľa efektívnejšie tam postaviť na ráno na tú hodinu od 7 do 8 mestského policajta. Ani nemusí riadiť dopravu, stačí, že šoféri (ale aj decká) vidia uniformu (resp. reflexnu vestu), prípadne z času na čas vbehne do cesty s placačkou.
V BA som si všimol, že v niektoré dni ich naženú na kritickejšie úseky.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

u nas stoja na kazdom prechode v blizkosti skoly policajti, niekedy v dvojiciach v reflexnej a v pripade potreby dokonca zastavuju auta aby mohla mladez prejst
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Cize su tam miesto semaforov, na nic ine. Reterder ma spomalit premavku a tym zvysit bezpecnost.

Mam pocit, ze moje oznacenie autora temy a nazov temy maju spolocny slovotvorny zaklad slova.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

ja retardery tiez prechadzam na 2ke, to je podla mna optimum...
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drop »

Frikso napísal:RATZINGER666:Pri takej škole je oveľa efektívnejšie tam postaviť na ráno na tú hodinu od 7 do 8 mestského policajta. Ani nemusí riadiť dopravu, stačí, že šoféri (ale aj decká) vidia uniformu (resp. reflexnu vestu), prípadne z času na čas vbehne do cesty s placačkou.
V BA som si všimol, že v niektoré dni ich naženú na kritickejšie úseky.
Ono tam vecsinou tí policajti od cca 7.30 do 8.00 stoja, poobede vôbec. A veru je to tu ako na drahe, tie delene retardery, ale vzdy lepsie obist ako ho trafit. :)
Napísať odpoveď