Alza.sk reklamácia objednávky

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Alza.sk reklamácia objednávky

Príspevok od používateľa xXPAINKILLERXx »

Dobrý deň. Potrebujem rýchlu odpoveď. Dneska mi prišla doska z alza.sk ktorá je na iný socket ako som objednal CPU (mali tam chybu v popise) no a chcel by som sa opýtať ako to je s vrátením peňazí. Nejako do 24 hodín je to bez udania dôvodu, či ako to je? Prosím vás jedná sa o dôležitú vec... ďakujem pekne....
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Alza.sk reklamácia objednávky

Príspevok od používateľa Grim »

...do 7 dní podľa zákona môžeš tovar vrátiť pri nákupe cez net...ak si si to vyzdvihol na centrále, tak máš smolu...ak to priniesol kuriér tak to pošli naspäť a oni ti peniaze vrátia...
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

No to som tak kúpil cez kuriéra. A ako to mám vrátiť späť? čo mám kde a komu povedať, prosím?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Grim napísal:ak si si to vyzdvihol na centrále, tak máš smolu
Podľa obchodných podmienok to platí aj pre osobný odber
V zmysle ustanovenia § 12 zákona O ochrane spotrebiteľa pri podomovom predaji a zásielkovom predaji (zákon č. 108/2000 Z. z.) má kupujúci právo od takto uzavretej zmluvy odstúpiť bez uvedenia dôvodu do 7 pracovných dní odo dňa prevzatia tovaru alebo od uzavretia zmluvy o poskytnutí služby, pričom je nevyhnutné, aby bol v uvedenej lehote doručený list o odstúpení od zmluvy predávajúcemu. Toto právo má kupujúci aj v prípade, ak si tovar objednaný prostredníctvom internetu vyzdvihol osobne v priestorch výdajného miesta predávajúceho.
xXPAINKILLERXx.. veď im tam zavolaj, povedz im, čo je vo veci a opýtaj sa, ako máš postupovať. Najlepšie by asi bolo, keby si to mohol odniesť na najbližšiu ich pobočku, už ich majú relatívne dosť po celom Slovensku.. možno jednu majú aj v censoredove...
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ďakujem :) Len mi povedzte ako to mám napísať prosím a kde a čo mám napísať :)
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Mozes odniest aj na pobocky ktore su na Slovensku, ja som takto vracal dosku v Pondelok v KE.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ja som z BB. A ako im mám zavolať, prípadne nejako dať vedieť, keď číslo ktoré majú na stránke sa nedá vytočiť? Premýšľam, že im to tam pošlem spolu s listom kde bude napísané že chcem podľa zákona vrátiť tovar do 7 dní. Môže to tak byť?
Dedomil
King
King

Príspevok od používateľa Dedomil »

Zavolaj im na podporu ( 02 5710 1800 ) a oni ti povedia ako postupovat. Najlepsi pripad je vsak osobne vratenie na pobocke. Prachy dostanes na ruku. Pozeram, ze ale v BB este nemate pobocku.
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

si negramotny či čo, že nevieš vytočiť jedno číslo alebo napísať jeden posratý mail?
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Mail som im napísal... A číslo som vytočil, ale nedá sa dovolať...

A nie, nie som negramotný. Nemám s tým skúsenosti.
Sp!rit
Star
Star

Príspevok od používateľa Sp!rit »

xXPAINKILLERXx napísal:Mail som im napísal... A číslo som vytočil, ale nedá sa dovolať...

A nie, nie som negramotný. Nemám s tým skúsenosti.
Dá sa v pohode dovolať, len musíš skúšať aj viackrát, nie raz :roll: Ja som sa v pohode dovolal..včera na druhýkrát, dnes tiež na druhýkrát...majú len jednu linku ( :roll: ) takže niekedy treba byť trpezlivý. Ale ja som s dovolaním sa nemal problém.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

viem reklamovat v alze aj myšku, ku ktorej už bohužiaľ nemám krabicu?
bola kupovaná pred cca mesiacom, ani nie...
už som z nej na nervy, ľavé tlačítko si reaguje kedy chce, môžem klikať ako šialený...pravé ide absolútne bezchybne...už to takto dalej nejde...
pride mi to ako unava materialu alebo ja neviem...na lave tlacitko musim vynalozit uplne inu energiu ako na prave..aby to kliklo korektne..pricom pri kliknuti sa ozyvaju z mysky zvuky, akoby vrzganie...je to siletmouse, predsa nebudem trpieť taketo vady, myš bola kupovana kvoli tichej prevadzke a nie aby som do nej klikal ako manták a ozývali sa zvuky :x

//autoeditácia príspevku (19 Dec 2011, 23:55)
a to som este nespomenul koliesko...tie zvuky čo vydáva pri scrollovaní, mám pocit že mi každú chvíľu vyletí a rozkotúľa sa po izbe
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Podla zakona nie si povinny reklamovany tovar odovzdat v originalnom baleni. Takze vies :)

A priamo z ich reklamacneho poriadku:
Je potrebné tovar reklamovať s kompletným príslušenstvom, prípadne v kompletnom balení?
Ak sa jedná o chybu, ktorá sa prejavila do 14 dní od kúpy je potrebné priniesť alebo zaslať tovar v kompletnom balení.

Ak sa jedná o reklamáciu po 14 dňoch od kúpy postačuje priniesť alebo poslať samotný produkt.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

xXPAINKILLERXx
Načo telefonovať? Zabaľ, choď na poštu, pichni do balíka kópiu faktúry a pripíš k tomu stručný list že tam mali chybu v popise a nech ti vrátia peniaze na číslo účtu (ak ho máš) a pichneš tam číslo účtu (ak ho nemáš tak nech pošlú šek).

Ps.: To si fakt taká lama že nevieš zavolať a povedať:
Dobrý deň. Dnes mi od vás prišla doska no je na iný socket. pravdepodobne ste mali chybu v popise na stránke. Rád by som ju vrátil a dostal moje peniaze späť. Dá sa to?
A počkáš na odpoveď.
punky66
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa punky66 »

Dedomil napísal:Zavolaj im na podporu ( 02 5710 1800 ) a oni ti povedia ako postupovat. Najlepsi pripad je vsak osobne vratenie na pobocke. Prachy dostanes na ruku. Pozeram, ze ale v BB este nemate pobocku.
To fakt takto funguje rychlo? Rozmyslam o vrateni notebooku s tym ze by som siel na centralu do BA, kde som si ho aj vyzdvihol. Notebook mam este polepeny aj ochrannymi paskami tak snad by nebol problem.
Treba aj nejaky sprievodny list?
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

brm napísal:Podľa obchodných podmienok to platí aj pre osobný odber

xXPAINKILLERXx.. veď im tam zavolaj, povedz im, čo je vo veci a opýtaj sa, ako máš postupovať. Najlepšie by asi bolo, keby si to mohol odniesť na najbližšiu ich pobočku, už ich majú relatívne dosť po celom Slovensku.. možno jednu majú aj v censoredove...
ohladom toho co si napisal ano je to tak lenze aj s tym sa da vybabrat uplne jednoducho ...
staci ze ked to preberas aj platis v kamennej predajni ...
odrbu ta tak ze ti to ukazu rozbalia, predvedu, nasledne ti to nablokuju a daju ti blocek.
Tym padom si tovar kupil na predajni a nemas pravo na vratenie do 7 dni.
Dedomil
King
King

Príspevok od používateľa Dedomil »

To fakt takto funguje rychlo? Rozmyslam o vrateni notebooku s tym ze by som siel na centralu do BA, kde som si ho aj vyzdvihol. Notebook mam este polepeny aj ochrannymi paskami tak snad by nebol problem.
Treba aj nejaky sprievodny list?
Ano. Ja som tak vracal bednu.
Napísať odpoveď