Zlý štart motora

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zlý štart motora

Príspevok od používateľa dekarbon »

Chcem sa opýtať kde môže byť problém akonáhle klesne teplota pod nulu motor ťažko štartuje.Ten zvuk sa ťažko opisuje.Je to niečo ako keby sa nevedel poriadne chytiť alebo keby nenabehol hneď na 4 valce ale postupne sa nahadzoval chod tých valcov že najskor sa chytia prvé dva a asi o stvrť sekundy na to tretí a štvrtý.Aspoň tak mi to prijde.Auto má nabehaných 96000 km.Sviečky som ešte nemenil od kúpy auta čo bolo v 83000 keď malo.V servisnej knižke bol uadný interval výmeny na 60 000 km pri sviečkach takže tie chcem riešiť až keď auto bude mať okolo 120 000 km.Neviem čo to môže spôsobovať.Uvažoval som už nad EGR ventilom ktorý by mohol byť zakarbónovaný ale to by mi trhalo auto aj pri jazde keby som išiel pomaly.Fakt neviem akonáhle stúpnu teploty nad nulu je to bezproblémový štart ako keby tomu nič nebolo.Ešte ma napadla možnosť že by to bolo stuhnutým olejom motora.Používam 5W-40 ale zas až tak stuhnutý predsa byť nemôže kedže je ešte relatívne tento olej tekutý pri -20 stupnovom mraze aj viac čo som videl na videách..Nejaké nápady?

Auto: Seat Ibiza 1.4 16V rocnik 2004

Ďakujem
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Zlý štart motora

Príspevok od používateľa heker »

Egr s tym nema nic spolocne, skor starter, valce, lamda alebo nieco podobne. Preco to nedas na diagnostiku, dnes ma VAG-COM uz kadekto. Bez diagnostiky je zbytocne nieco rozoberat. Kedy si to auto kupoval a odkial bolo?
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

diagnistika nevypíše nič pokial nesvietia kontrolky chybnych oblastí..v minulosti mi svietila kontrolka diagnostiky motora ale ked sa to nahodillo na diagnostiku tak ukazalo ze je nieco s tretim valcom zo vstrekovanim.ale potom to zmizlo.navyše mi mecahnik v servise povedal pri inej sice zavade bolo to servo že pozrieť cez diagnostiku je zbytočné lebo chyba nemusí byť aktívna tak isto ako aj s týmto motorom..a to čo je v pamäti VAG-COM môže byť neaktívne takže neviem..Bolo mi povedane že za ten motor mam dosjť až vtedy ak nebudem vedieť naštartovať auto
heker
Redeemer
Redeemer

Mechanik sa do toho rozumie rovnako ako aj ty. Skoda slov, pokial si omielas tieto tvoje kraviny.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ked nebudes vediet nastartovat auto uz nebude neskoro? diagnostika sa vyuziva aj preventivne, aspon ja ju obcas vyuzivam...
v zime je normalne ze tazko startuje, hlavne ked dlhsie stoji, chvilu trva kym sa premaze, sviecky aspon skontroluj...
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

chlapce nechcem byt pesimista ale to auto podla mna za tu dobu co je na svete ma asi nabehanych viac ako len 96 litrov , urcite nieje stocene ?
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

ked som ho kupoval malo vysuchany volant,troska zodratu farbu na radiacej pake aa dost osuchane madla dveru zvnutra.pedaly boli ok neboli zosuchane vobec aa ked som ho kupoval malo 83000 takze mozne to je aj ked velmi sa mi tomu verit nechce

//autoeditácia príspevku (14 Dec 2011, 13:06)
ako zistim ci bolo stocene?vraj je to takmer nemozne zistit na digitalnych tachometroch.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tak...pedal je vymenit najmenej vsak, ved stoja 5-15€
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

heker napísal:Mechanik sa do toho rozumie rovnako ako aj ty. Skoda slov, pokial si omielas tieto tvoje kraviny.
ja som ti len napisal ako to v skutočnosti bolo niesu to kraviny fakt mi to bolo povedane ze ak budem mat problemy nastartovat vtedy mam dojst az a za tu diagnostiku s tym servom to je tiez pravda

//autoeditácia príspevku (14 Dec 2011, 13:08)
CheZteR napísal:tak...pedal je vymenit najmenej vsak, ved stoja 5-15€
Okej povedzme ze by tu bola moznost ze je stocene
ako ja teraz zistim kolko ma v skutocnosti nabehane?

//autoeditácia príspevku (14 Dec 2011, 13:16)
stale mi vrta hlavou ze asi budeš mať pravdu stym stočením km lebo ked ti niekto pri predaji auta v autobzazári povie že nemá k autu servisnu knižku tak to vsedčí bud o tom že tie stočené km má a chce to tak zakryť alebo chce aby si nevedel ake to auto má skryté vady alebo podobne
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

auto mas prvu zimu? ak nie, nepozoroval si minulu zimu nic podobne? ono ked sa zapocuvas, vacsina starsich aut v zime nabieha presne podla Tvojho popisu - ako keby chytali valce postupne... pricinou moze byt viac veci, ale vacsina z nich nie je "smrtelnych"... ale ak naskoci v podstate do sekundy na vsetky valce a inde problem nie je, netrasie, nekolisaju otacky, motor ide pravidelne a taha, tak by som to neriesil... ak je nieco naozaj na zavadu, casom sa to prejavi inak a bude to omnoho lahsie na diagnostiku ako teraz...

k tomu autu: nepoznam model, na ktorom by bola poznat pri 80 000km akekolvek miera zosuchania ktorehokolvek dielu... ak Ta to zaujima viac, posli detailne foto tychto oblasti plus sedacky...
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

servisna knizka nic neriesi ta sa da kupit a orazitkovat za 10min.. km uz pravdepodobne nezistis ale ako si uz hovoril mas zodraty volant riadiacu paku a podobne to su veci na ktorych su vidiet zmeny az po nejakych 150 000km (nie vzdy) najdu sa ludia pri ktorych je auto zodrate uz aj pri 100 000km.. km na tvojom mieste by som uz neriesil lebo to nieje riesitelna vec kedze na aute si ty uz nabehal 13 000km..

k tej diagnostike, treba ju robit vtedy ked startujes a nechce ti to chytit.. ty ked uz prides potom do servisu zo zohriatym motorom samozrejme medzi tym si spravil dalsie dva starty tak je jasne ze diagnostika nic nevyhodi kedze RJ uz chybu vymazala... a robit ju ked ti auto uz vobec nenastartuje mi pride odveci lebo potom sa uz za nim na tu diagnostiku tazko dostanes jedine odtahovkou...
sviecky by tiez nemuselo byt zle vymenit to ze ti niekto povedal ze boli menene ti nikto nedokaze zarucit ze to naozaj tak bolo.. dalej to mozu byt tlaky vo valcoch ale to myslim ze by sa prejavovalo aj pri teplom motore, skor by som to typoval na nejaky snimac, sondu, vahu vzduchu atd.. proste vsetky veci ktore by sa mali dat zistit cez VAG-COM...

//autoeditácia príspevku (14 Dec 2011, 15:43)
RATZINGER666 - hej hej s tymi foto to nieje zly napad tie by aj mna osobne zaujimali ze ako to auto momentalne vyzera pri tych km ktore pise ze ma.. s tym startovanim mas asi aj pravdu moze to byt tak ako hovoris ale ja osobne som sa stretol uz s vela autami ktore mali aj cez 15 rokov (benziny) a ani na jednom som nepostrehol nieco taketo aj pri -15 stupnovom starte.. ale je jasne ze zalezi asi od konkretneho auta ako na ten motor posobi mraz..
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Moja Fiesta MK6 ma 6 rokov a 128000km a ked ju povysavam a vytepujem tapacir na dverach tak to auto vyzera jak keby vcera vyslo z predajne.
Otcove 7 rocne Mondeo MK3 s najazdom 241000km ma na 9-tich hodinach trosku zodratu kozu na volante a mierne zodrate pedaly. Okrem toho nic.
Takze pokial to tvoje vozitko nemal robotnik z lokalneho druzstva tak menej ako 200000km by som tomu nepocital.

Pozret sviecky, MAF, λ, vstreky a pod.
heker
Redeemer
Redeemer

Ste tu pojedli vsetku mudrost sveta. Tebe suffel nic nehovoria stale chyby, ktore mazanim DTC cez VAG neodstranis a svieta az kym sa problem neopravi? Su to napriklad chyby zhavicov, problem s valcami, Egr, ABS, prevodovka, lamda, DPF, chyby RJ a mnoho dalsich veci!

Nech ide do servisu, daju na pc, diag, zmazanie, chvilu sa prejde mestom a opat diag.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

a akoze mu diagnostika nic nenasla ked to je stala chyba? hmm.. pokial viem su aj chyby ktore nezostavaju v RJ a po dalsom nastartovani sa mazu..
heker
Redeemer
Redeemer

Nie som si isty v akej forme to pisal. Podla toho ako som to pochopil, tak to vidim tak, ze na diagnostiku nesiel, lebo ako tvrdi, tak diagnostika ukaze len vtedy nieco, ak mu svieti kontrolka na palubnej doske. Je pravda, ze VW Group vela vad signalizuje cez Maxi Dot, ale vela chyb ostava v pamati a nie su signalizovane ziadnym sposobom pokial sa nejedna o kriticku chybu alebo chybu typu osvetlenia automobilu, nizkej hodnoty niektorej z kvapalin a ine veci, ktore su dolezite pre chod a bezpecnost auta. Ktore chyby napriklad neostavaju ulozene a po nastartovani sa zmazu?
Napísať odpoveď