oprava skla alebo nove
oprava skla alebo nove
Mam dve praskliny na aute su male jedna je na vodicovej strane dole pri kraji a druha je na spoluvodicovej strane. chcem sa spytat ci mate skusenosti s opravou takychto praskliniek. ci to daco vydrzi ci sa to oplati.. popripade cena kolko by to stalo. ci radsej vymenit za nove sklo . jadzim s tym uz rok nejak mi to neprekaza len nechcem aby sa to zvacsilo cez zimu 
Re: oprava skla alebo nove
ja som mal na starom aute prasklinu, taku pavucinku a tiez mi to nevadilo, nezvacsovalo sa to, neriesil som to, pri predaji to nevadilo ani kupujucemu, v zime som to ale nezazil, neviem ako sa to sprava, ale nemalo by sa to chovat nijak extremne, skus nahodit fotky aby sme vedeli o com sa bavime
ako dlho si to tam mal ? ja to mam cca rok ked som ho kupil jednu som tam videl ale druha pribudla ani neviem kedy... skusim to odfotit a hodim to sem.. len tak orientacne kolko by stala vymena celeho skla aj s pracou ? jedna sa o nissan almera sedan r.v 2006
fu ja som to mal 4 mesiace a potom som to predal, neviem ako to potom riesil on, a tu cenu neviem ani odhadnut fakt... inac vymena celneho skla je fajna zaberacka...ani rozbit, ani vybrat, svojpomocne by som to urcite nerobil
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Keď máš tú prasklinu rok, tak Ti ju nikto neopraví... Môže sa o to pokúsiť na Tvoju zodpovednosť, ale pravdepodobné je, že Ti pri tom praskne okno, preto na Tvoju zodpovednosť... Za ten rok sa tam usadil všemožný bordel, ktorý už odtial technik nedostane...
tak to radsej neham tak.. ak to vydrzalo rok nevidim dovod preco nie este dva
, po roku to neopravia a ked si niekto da opravit po mesiaci je to az taky rodziel ?? 
ved si najdi v zime nejaky nakladiak, voz sa za nim a potom ho zastav ze mu vyletel kamienok a puklo ti celne 
-
Kibo
Hardcore addict
Alebo sa dohodni s dákym kamarátom, nech to hodí zo svojej poistky, dáš mu 20€ a budeš mať nové okno... Samotné okno vyjde na cca 120€ (neoriginál), materiál na lepenie cca 15€ a robota tak 40€, všetko záleží od toho, kde to dáš urobiť... Podľa známostí aj lacnejšie...
Ak máš čerstvú prasklinu, je dobré ju dať opraviť v priebehu pár dní a ideálne aj prelepiť nálepkou na to určenou (mali ich minule v Hornete) alebo lepiacou páskou, aby sa tam nedostala voda a bordel. Oprava vyjde podľa firmy na 20€ až 80€...
Ak máš čerstvú prasklinu, je dobré ju dať opraviť v priebehu pár dní a ideálne aj prelepiť nálepkou na to určenou (mali ich minule v Hornete) alebo lepiacou páskou, aby sa tam nedostala voda a bordel. Oprava vyjde podľa firmy na 20€ až 80€...
-
hojko
Site Admin
Na JOJke v Novinach o 12:00 to bolo rozoberane, je to v case od niekde okolo 18:55min, tak si to pozri: http://www.joj.sk/noviny-o-12-00/noviny ... 12-00.html
-
mato951
Star
Presne toto isté sa stalo otcovi cca 5dní dozadu išiel predbiehať faliciu keď zrazu mu niečo frklo do okna hneď si to všimol že to je ako keby odlupnute tak ho zastavil vymenili si medzi sebou údaje, ale záleží aj to v akej poistovni máš auto poistené pretože všetky nepreplácajú takéto škody. Ak by si chcel vedieť niečo viac tak my napíš bud sem alebo SS a ja sa spýtam otca a dám ti vedieť.
najlepsie je vymenit okno, lebopokial mas na okne dve strbiny, tak najlepsie je zastavit nejake cestarske vozidlo (Trambus, LIAZ, T815, P-V3S ...) a ukazat mu problem. potom ked budes odovzdavat tlacivo, tak treba uviest, nie ze odfrkla skalka, ale ze pri jazde po cestnej komunikacii z predomnou iduceho vozidla sprska skaliek spod kolesa dopadla na okno (blbo sa to stylizuje ale podstatna je sprska skal). ja som s tym nemal problem, avsak pri vymene okna som musel vyplatit cash a poistovna mi zaslala peniaze na zaklade faktury na ucet. pozor, pokial je auto na firmu a firma je platcom DPH, tak na ucet pride suma bez DPH.
dalsi faktor je ten, neviem ako dlho to je, ze pokial je na skle jedno poskodenie, tak to poistovna plne hradi cenu okna aj prace. ale ked je viacnasobne poskodenie, tak majitel plati spoluucast, ale neviem ci zalezi aj od rozsahu poskodenia, alebo je to konstatne nejako percentualne vyjadrene...
dalsi faktor je ten, neviem ako dlho to je, ze pokial je na skle jedno poskodenie, tak to poistovna plne hradi cenu okna aj prace. ale ked je viacnasobne poskodenie, tak majitel plati spoluucast, ale neviem ci zalezi aj od rozsahu poskodenia, alebo je to konstatne nejako percentualne vyjadrene...
tak cakal som tu vymenu skla drahsiu zalezistost... lebo som pocul najprv 300 eur. nasiel som za 150 co by mi to spravil. tak zatial to neham tak ked praske uplne alebo sa to moc zvacsi tak to vymenim ale snad to vydrzi nejaky ten rok
)
-
hojko
Site Admin
cuco8: Zalezi od auta, napriklad Peugeot 607 ma solarne celne sklo a tam je cena okolo 800 eur za sklo, pri S line Mercedese to je az 1600 eur, pri Audi A8 su ceny ludovejsie a za 200 eur uz vies vymenit sklo, ale aj za 500. A dnes okrem originalov sa na trhu rozne ine skla, velmi casto pouzivane su skla z Madarska.
-
Kibo
Hardcore addict
Ono za tých 120-150€ to bude asi len obyčajné sklo, nebude ani tónované a za 300€ to mohlo byť origo "zelené" alebo druhovýroba v štandarde originálu...
tak teraz je tam origo a vidis nic to nevydrzi. predomnou menil tiez uz raz v nisane nasiel som to v papieroch. takze za 5 rokov 2 skla prasknute to nieje bohvie co. predtym som mal staru corsu a nikdy som nemal s nicim takym problemy.
Tak pokiaľ ti frkne kamienok do okna a spraví ďubku a nemáš čas na papierovačky a menenie skla, určite sa ti aspoň dočasne oplatí nechať
sklo opraviť. Stojí to od 5 - 15€ a je to otázka pol hodinky - hodinky aj s vytvrdnutím. Často sklo poslúži ešte hodnú chvíľu. Navyše by som dal meniť sklo
až po zime ... predsa to ranné oškrabávanie námrazy nie je pre sklo ideálne
A pokiaľ to chceš dať len opraviť, tak čo najskôr. Pretože ak sa puklina zväčší ... začne sa šíriť, tak už to neopravíš
sklo opraviť. Stojí to od 5 - 15€ a je to otázka pol hodinky - hodinky aj s vytvrdnutím. Často sklo poslúži ešte hodnú chvíľu. Navyše by som dal meniť sklo
až po zime ... predsa to ranné oškrabávanie námrazy nie je pre sklo ideálne
A pokiaľ to chceš dať len opraviť, tak čo najskôr. Pretože ak sa puklina zväčší ... začne sa šíriť, tak už to neopravíš
Za 5 az 15 eur to kde opravuju?
-
Kibo
Hardcore addict
Skôr by ma zaujímalo, akú záruku dá dotyčná osoba na 5€ úkon...
-
RATZINGER666
Darca
mna skor zarazilo, kde beru na polhodinu - hodinu 5e aj s materialom 
opravené to je behom pár minút, akurát mne niečo spomínali, že kým to vytvrdne, treba počkať aspoň tú pol hodinku...
vyšlo ma to na 9€.
// K- ? ... nechápem
vyšlo ma to na 9€.
// K- ? ... nechápem