Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilnovanie
Nuz,zdravim po dlhsej dobe sa ozvyvam,tu je aktualka
Co mi poradite na cisto spodny chrbat? 
http://www.ulozisko.sk/obrazky/465797/071220111223.jpg
http://www.ulozisko.sk/obrazky/465797/071220111223.jpg
-
Point
Professional
- Kontaktovať používateľa:
spodny chrbat - mrtvola, hyperextenzie, good mornings
ale GM treba s rozumom a hlavne so sparringom 
-
32jojo32
Ahojte vedeli by ste mi niekto poradiť tréningový plán do posilovne mám možnosť ist pondelok utorok streda štvrtok som začiatočnik nechel by som tam mat hlavne kliky a zdvihy na hrazde pretože to tak dobre nezvládam
....
Vedel by mi niekto poradit,kde sa daju lacno kupit jednorucky?...Stacila by mi 1x10 alebo 1x15, max. nejaky set za prijatelnu cenu...Dakujem
kup v tescu os za par E a nasledne na bazosi kup liate zavazia, taktiez za par e
neviete mi niekto povedať čo je toto ?
http://www.bodyworld.sk/scitec-nutritio ... -kaps-1277
trošku mi to pripomína steroidy ale neni sú to steroidy že ?
naozaj to je také dobré ako píšu ?
a nemá to nejaké negatíva alebo vedľajšie účinky ?
dík... za odpoveď
http://www.bodyworld.sk/scitec-nutritio ... -kaps-1277
trošku mi to pripomína steroidy ale neni sú to steroidy že ?
naozaj to je také dobré ako píšu ?
a nemá to nejaké negatíva alebo vedľajšie účinky ?
dík... za odpoveď
a co ti na tom pripomina steroidy? nazov?
doplnok obsahuje tieto latky HICA, HMB a Leucin, ktore sposobuju anabolicky ucinok (sposobuju teda rast svalstva), negativne ucinky by to mat nemalo a aby to bolo ozaj ucinne, tak by si potreboval brat ovela vacsia davky ako sa uvadzaju... radsej investuj do proteinu
ale tak za tú cenu
možno by som to predsa skusil... a proteín ?
napr. synthu 6 ?
ako chces
skus a potom napis ako si bol spokojny... a Syntha-6 je protein s postupnym uvolnovanim, radsej by som zobral lacnejsi http://www.homegym.sk/proteiny-nad-1500 ... -s35240485 a zda sa mi, ze ma aj lepsie zlozenie
//a tu synthu som si akurat dnes kupoval, ale len preto, ze chlapik nemal myofusion, ani gold whey a nechcel som zas scitec
//a tu synthu som si akurat dnes kupoval, ale len preto, ze chlapik nemal myofusion, ani gold whey a nechcel som zas scitec
syntha je fajn, chuť veľmi dobrá no je viac zložkový, má v sebe aj rýchle aj pomalé proteíny, skvelá vec na desiaty a podobne
syntha je fakt chutna, ale ma dost sacharidov, dost sa ztoho clovek zaleje...super chut ma scitec nutrition proffesional, alebo myofusion, no ten je tiez viac zlozkovy myslim, no nema tolko sacharidov aspon
Zdravím
Takže začínam posilňovať vlastnou váhou a mal by som pár otázok. Tak dúfam, že mi ich zodpoviete
1. Pri brušákoch ma boli chrbát, teda len spodok chrbta. (O tom som čítal vyššie v tejto téme) No som presvedčený, že ich robím dobre a snažím sa dvíhať pekne pomaly a nie švihom. Prechladený tiež asi nebudem. Môže to byť, že mám proste slabý chrbát ? Ak áno nejaké cviky ?(nie na strojí nechodím do posilky)
2. Žiaľ nezarábam a nemôžem si dovoliť jesť proteíny, alebo ako sa to volá... (Popravde riadim sa pravidlom, že ak nemusím tabletky nejem) Takže je možné, že naberiem na objeme aj bez toho ? Jem všetko čo sa dá (sladké, mäso, zeleninu etc. a obmedzovať sa tiež veľmi nechcem)
3. Koľko by som mal cvičiť denne ? Nemyslím teraz časovo. Pretože čo väčšinou počujem tak 30 - 60 minút denne... Lenže ja som celý život len klikal myšou a napr. spraví 50 brušákov a musím aspoň 3 min oddýchnuť a to mi brušáky idú najlepšie... Preto by som za 30 min. stihol prd. Takže úkolovo ? Tak 300 buršáky, kliky etc. denne ?
4. Mám robiť prestávky keď mi je ťažko a nevládzem, alebo vtedy ešte pridať ? Ak robiť prestávky, ako dlho ?
5. Neviem, asi najväčší problém, ktorý by si zaslúžil vlastnú tému... No spýtam sa prvé tu. Keď idem robiť kliky, drepy... poprípade si idem čupnúť pre niečo. Vždy mi pukajú kosti, teda kĺby. Pri klikoch v ramenách, drepy kolená. A vôbec neviem prečo, dosť ma to štve, že si potom pripadám ako pokazený kyborg a kopa starého železa
Je to nejaký zdravotný problém ? Ak áno ako to napraviť ?
Vopred ďakujem za odpovede a prepáčte za taký dlhý príspevok... No som začiatočník a dosť by mi pomohli rady od skúsenejších, tak ma prosím neukameňujte
Vopred ďakujem
//Edit k bodu 2: Nechcem nabrať ani tak na objeme žeby som vyzeral ako nejaký macho... ale skôr chcem silu a rýchlosť. Pretože potom chcem začať robiť gymnastiku... Lenže keď už sa mám trápiť, tak nech pred babami vyzerám trošku k svetu.
Takže je to možné aj bez toho ?
Takže začínam posilňovať vlastnou váhou a mal by som pár otázok. Tak dúfam, že mi ich zodpoviete
1. Pri brušákoch ma boli chrbát, teda len spodok chrbta. (O tom som čítal vyššie v tejto téme) No som presvedčený, že ich robím dobre a snažím sa dvíhať pekne pomaly a nie švihom. Prechladený tiež asi nebudem. Môže to byť, že mám proste slabý chrbát ? Ak áno nejaké cviky ?(nie na strojí nechodím do posilky)
2. Žiaľ nezarábam a nemôžem si dovoliť jesť proteíny, alebo ako sa to volá... (Popravde riadim sa pravidlom, že ak nemusím tabletky nejem) Takže je možné, že naberiem na objeme aj bez toho ? Jem všetko čo sa dá (sladké, mäso, zeleninu etc. a obmedzovať sa tiež veľmi nechcem)
3. Koľko by som mal cvičiť denne ? Nemyslím teraz časovo. Pretože čo väčšinou počujem tak 30 - 60 minút denne... Lenže ja som celý život len klikal myšou a napr. spraví 50 brušákov a musím aspoň 3 min oddýchnuť a to mi brušáky idú najlepšie... Preto by som za 30 min. stihol prd. Takže úkolovo ? Tak 300 buršáky, kliky etc. denne ?
4. Mám robiť prestávky keď mi je ťažko a nevládzem, alebo vtedy ešte pridať ? Ak robiť prestávky, ako dlho ?
5. Neviem, asi najväčší problém, ktorý by si zaslúžil vlastnú tému... No spýtam sa prvé tu. Keď idem robiť kliky, drepy... poprípade si idem čupnúť pre niečo. Vždy mi pukajú kosti, teda kĺby. Pri klikoch v ramenách, drepy kolená. A vôbec neviem prečo, dosť ma to štve, že si potom pripadám ako pokazený kyborg a kopa starého železa
Vopred ďakujem za odpovede a prepáčte za taký dlhý príspevok... No som začiatočník a dosť by mi pomohli rady od skúsenejších, tak ma prosím neukameňujte
Vopred ďakujem
//Edit k bodu 2: Nechcem nabrať ani tak na objeme žeby som vyzeral ako nejaký macho... ale skôr chcem silu a rýchlosť. Pretože potom chcem začať robiť gymnastiku... Lenže keď už sa mám trápiť, tak nech pred babami vyzerám trošku k svetu.
cviky na spodok chrbta som pisal tiez, precitaj si to ete raz
proteiny nie su tabletky, je to len prasok a rozmiesa sa to s vodou/mliekom
nie je to o case, cvici sa v seriach, ktore maju opakovania, dajme tomu ze by ti stacilo 4 serie na partie, teda napri brusaky, spravi dajme tomu 20 brusakov(jedna seria), das si 1-2 minuty pauzu, spravis dalsich 20 a tak dalej az kym nebudes mat 4 serie...tak isto so vsetkym, stym, ze prisposobis pocet opakovani v serii tvojim schopnostiam, ak ti nejdu kliky, tak ich bdues robit v jednej serii dajme tomu 10, nie 20...
vid predchadzajucu otazku
ked ta to neboli, tak to neries, je to zrejme zo zleho drzania tela, resp ztoho, ze si sa moc nehybal
ked chces silu/rychlost mal by si robit radsej plyometricke cviky ...
celkovo mam pocit, ze vtom mas dost bordel, stiahni si na nete RUSHFIT, je to cvicebny program na doma, fakt dobry, mas ktomu aj prirucky kde mas vysvetlene co, ako, kedy, aj ako sa stravovat, proste kompletny plan na doma, ak to myslis trosku vazne, tak zadovazenie dvoch ciniek ta na doma nezabije, ak ani na to nemas, daju sa tam aj tie cinky nejak nahradit
proteiny nie su tabletky, je to len prasok a rozmiesa sa to s vodou/mliekom
nie je to o case, cvici sa v seriach, ktore maju opakovania, dajme tomu ze by ti stacilo 4 serie na partie, teda napri brusaky, spravi dajme tomu 20 brusakov(jedna seria), das si 1-2 minuty pauzu, spravis dalsich 20 a tak dalej az kym nebudes mat 4 serie...tak isto so vsetkym, stym, ze prisposobis pocet opakovani v serii tvojim schopnostiam, ak ti nejdu kliky, tak ich bdues robit v jednej serii dajme tomu 10, nie 20...
vid predchadzajucu otazku
ked ta to neboli, tak to neries, je to zrejme zo zleho drzania tela, resp ztoho, ze si sa moc nehybal
ked chces silu/rychlost mal by si robit radsej plyometricke cviky ...
celkovo mam pocit, ze vtom mas dost bordel, stiahni si na nete RUSHFIT, je to cvicebny program na doma, fakt dobry, mas ktomu aj prirucky kde mas vysvetlene co, ako, kedy, aj ako sa stravovat, proste kompletny plan na doma, ak to myslis trosku vazne, tak zadovazenie dvoch ciniek ta na doma nezabije, ak ani na to nemas, daju sa tam aj tie cinky nejak nahradit
Celé zle, zariaď sa podľa ColdRaina. Keď sa ešte ozveš, tak poriešime niečo viac.
Aha nejak teraz v noci som si nevšimol, že si to napísal...
No nemám s tým skúsenosti tak neviem... No počul som nato dosť negatívnych vecí... Napr. že keď potom prestanem cvičiť svaly rýchlo "spľasnú" a budú také mäkké, ako výkal etc... Neviem čo je na tom pravdy, ale preto som opatrný...
Okí začnem to robiť v sériach... Snáď sa dostaví aj nejaký výsledok
To je v tom, že to niekedy bolí a je to strašné hnusný pocit... Dosť mi to aj vadí, keď na TV cvičíme tak pukám... To je v tom, že to puká vždy pri každom kliku a na rovnakom mieste... Nechcem si nejak kvôli tomu dodrbať kĺby...
Radšej silu a rýchlosť, no zo začiatku chcem trošku zamakať... Povedel by som, že som v najlepších rokoch a mám problém spraviť 5 klikov naraz
Takže myslím, že treba začať s tým + Chcem trošku aj objem nech vyzerám k svetu
No hej a dosť veľký bordel...
Zajtra si to stiahnem... A jednoručký mám a cvičím s nimi nakoniec... Pretože kamaráti chodia do posilky a tam cvičia len na strojoch, ktoré ja nechcem...
ColdRain ďakujem ti na začiatok za pomoc
Hughito isto sa ozvem
Len teraz trochu nechápem čo si myslel pod pojmom "celé zlé" 
No nemám s tým skúsenosti tak neviem... No počul som nato dosť negatívnych vecí... Napr. že keď potom prestanem cvičiť svaly rýchlo "spľasnú" a budú také mäkké, ako výkal etc... Neviem čo je na tom pravdy, ale preto som opatrný...
Okí začnem to robiť v sériach... Snáď sa dostaví aj nejaký výsledok
To je v tom, že to niekedy bolí a je to strašné hnusný pocit... Dosť mi to aj vadí, keď na TV cvičíme tak pukám... To je v tom, že to puká vždy pri každom kliku a na rovnakom mieste... Nechcem si nejak kvôli tomu dodrbať kĺby...
Radšej silu a rýchlosť, no zo začiatku chcem trošku zamakať... Povedel by som, že som v najlepších rokoch a mám problém spraviť 5 klikov naraz
No hej a dosť veľký bordel...
ColdRain ďakujem ti na začiatok za pomoc
Hughito isto sa ozvem
v pohodke, stane sa
to je blbost, to plati o steroidoch, toto nie su steroidy, su to len ziviny (bielkoviny, tuky, sacharidy) dehydrovane, vysusene na prasok pre jednoduchost konzumacie, je to uplne take iste ako by si jedol maso, takze rozhodne sa nemusis bat
no, ak to mas dlho porad sa s lekarom, najlepsie so sportovym lekarom, ti vedia vacsinou lepsie poradit ako nejaky otraveny ortoped
tak potom je pre teba ten rushfit uplne idealny, riad sa tym co ti tam povedia, vytrvaj a vysledok sa jednoznacne dostavi
stroje sucks, volna vaha je najlepsia, ked mas jednorucky, tak si na zaciatok s tym rushfitom na tvoje ucely vystacis
cele zle myslel zrejme tym, ze tvoj doterajsi "cvicebny plan" bol cely zly
to je blbost, to plati o steroidoch, toto nie su steroidy, su to len ziviny (bielkoviny, tuky, sacharidy) dehydrovane, vysusene na prasok pre jednoduchost konzumacie, je to uplne take iste ako by si jedol maso, takze rozhodne sa nemusis bat
no, ak to mas dlho porad sa s lekarom, najlepsie so sportovym lekarom, ti vedia vacsinou lepsie poradit ako nejaky otraveny ortoped
tak potom je pre teba ten rushfit uplne idealny, riad sa tym co ti tam povedia, vytrvaj a vysledok sa jednoznacne dostavi
stroje sucks, volna vaha je najlepsia, ked mas jednorucky, tak si na zaciatok s tym rushfitom na tvoje ucely vystacis
cele zle myslel zrejme tym, ze tvoj doterajsi "cvicebny plan" bol cely zly
Mna by strasne zaujimalo kde ti ludia chodia k takymto debilnym nazorom.RaiN napísal:No počul som nato dosť negatívnych vecí... Napr. že keď potom prestanem cvičiť svaly rýchlo "spľasnú" a budú také mäkké, ako výkal etc... Neviem čo je na tom pravdy, ale preto som opatrný...
Ani z tych strasnych steroidov svaly nesplastnu ani nezmaknu.
Ak clovek za nejaky cas nabere x vahu svalov a potom sa na cele cvicenie vysere a bude doma sedet a zrat koblihy sa neni co cudovat ptom ze vyzera jak kopa vykalov.
Ja teraz doma sedim dva mesiace a vyzeram jak sracka a neni to tym ze som zral protein, neni to ani tym ze som protein teraz vysadil, dokonca to neni ani tym ze sem tam si objednam dovozom pizzu, je to tym ze sedim na riti a nepohnem ani prostom a mam mizernu zivotospravu.
A okrme ineho sval neni makky, makke je len sadlo.
ohladom toho "splasnutia" svalov, mozem k tomu povedat z vlastnej skusenosti. Je tomu uz dost rokov, mozno aj sest. V tom obdobi som zacal riadne posilnovat+ kvalitna strava+ more doplnkou /vsetko iba legalne veci/ a isiel aj vahovo rychlo hore, aj vizualna zmena bola vyrazna.To asi po cca 1,5roku cvicenia som si sposobil zranenie ramena a dlhodobo som musel prestat uplne cvict a pravdupovediac ma to aj prestalo bavit. Takze som prestal UPLNE cvicit, prestal jest doplnky,stravu som mal obycajnu.
A nesposobilo to ze by som mal svaly "mäkke", alebo ze boli zrazu obalene tukom, jedina zmena bola ta,
ze tie svali postupne stracali na objeme- jednoducho katabolizmus bol silnejsi ako anabolizmus. Schudol som. Tomu clovek nezabrani, ak prestane uplne cvicit, lebo sval ak nie je namahany tak nema dovod preco by sa udrziaval zbytocne objemny.
tak snad som to trochu objasnil
A nesposobilo to ze by som mal svaly "mäkke", alebo ze boli zrazu obalene tukom, jedina zmena bola ta,
ze tie svali postupne stracali na objeme- jednoducho katabolizmus bol silnejsi ako anabolizmus. Schudol som. Tomu clovek nezabrani, ak prestane uplne cvicit, lebo sval ak nie je namahany tak nema dovod preco by sa udrziaval zbytocne objemny.
tak snad som to trochu objasnil