Dell U2312HM

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Zlatohlavok
Light Expert
Light Expert

Dell U2312HM

Príspevok od používateľa Zlatohlavok »

Ahojte, chcem kúpiť monitor, využitie net, programovanie, office, občas úprava fotiek, nejaké filmy, hry (fps).

Najviac ma zaujal Dell U2312HM. Čo naň poviete? Tu http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2312hm.htm v recenzií vravia, že má dosť slabý kontrast. Videli ste ho niekto naživo?

Pozeral som aj Dell U2412M ale naň som zase čítal, že nemá moc pekné podanie obrazu. Aj na recenzií extrahardware píšu, že má hrubú, silnú, výraznú antireflexnú vrstvu a ešte aj cena sa pohybuje od 260€ čo je už dosť.

Začínal som pozerať na LG 231, ktorý sa dá kúpiť za približne 160€. Akurát mi tak nepáči a podla recenzií má slabú odozvu, ináč ten obraz, že je tiež super.

Kde by sa dali pozrieť tie Delly zapnuté v Bratislave?

Prípadne čo by ste mi doporučili?

Diky. :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dell U2312HM

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hmmm. Ten prvý Dell je dobrý. Ja osobne mám LG Flatron W2486L a som pomerne spokojný ;)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ten Dell si vybral dobre. Kontrast nerieš, to su len čisla na papieri. Pochybujem, že by si si v reale všimol že to ma trochu nižši kontrast ako konkurenti. Je dostatočny. Navyše vysoky kontrast je aj tak nanič, keď ma monitor rozhadzane farby, ak sa zlievaju odtiene alebo niečo podobne. Radšej nech je nižši, ale s presnym podanim farieb. To je imho dôležitejšie. Alternativou je LG, ale nie ips231 ale ips236v. Tam je rozdiel prave v tom, že je oproti 231 rychlejši. Ma nižši input lag. Odozva nie je až tak dôležita. Akurat, že je to dizajnova rada, a nema preto pivot. Ale inak obrazovo veľmi fajn.

Akurat riešim to čo ty, kedže môj CRT sa poručal. Rozhodujem sa prave medzi Dellom a LG. Ten panel je u oboch rovnaky (IPS od LG), rozdiel je len v elektronike a vyladeni, ktore maju obaja vlastne. Ten LG mam momentalne na skušku. Obraz to ma veľmi dobry, musim pochvaliť. Hlavne po použiti ICC profilu z recenzie, to ma realne farebne podanie. TN sa tomu rovnať nemôže.
Zlatohlavok
Light Expert
Light Expert

Aj ten LG 236 som pozeral, ale nemá pivot, možno by to ani nejako nevadilo, videl som ho v NAYku a zdal sa mi dosť nanič. :/ Boli vedla neho aj nejaké lacné lcd a nejako nevynikal. V recenziach ho dosť chvália a za takú cenu je možno super, ale v tom obchode sa mi vôbec nezdal. :/

Ten Dell U2312HM si videl? Nevieš kde by som si ho mohol pozrieť naživo v Bratislave alebo v Trenčíne?
Ryan Giggs
VIP
VIP

V obchode toho vela nenaporovnavas. Tam sa s nastavenim nijak neparu. Ten obraz je velmi dobry, samozrejme je to treba patricne nastavit. Ten Dell zas nie je ovela lepsi. V niecom ano, v niecom nie. A zas toho nemas v tejto cene na vyber. Nejaky Asus alebo Benq s ips panelom su nic moc. Pva zas pomale na hry. A TN sa neoplati, ked mozes mat za tu cenu ips. Vela lepsieho ako tie 2 nekupis.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Viem že som ho spomínal ale čo tento?

http://lcd-monitory.heureka.sk/lg-w2486l

Pivot ti chýbať nebude. O tom svoje viem. Kódujem weby a do teraz som mal ako primárny monitor (teraz už sekundárny) HPčko s Pivotom a nevyužil som to ani raz (skúsil som to ale jeden riadok mať na 3 riadky je proste volovina).
Zlatohlavok
Light Expert
Light Expert

V obchode si chcem pozrieť tú silnú antireflexnú vrstvu, ktorá ma dosť odrádza, lebo nie každému to sedí..

Michaelo ten monitor je dosť starý model a s TN panelom pritom cena je o nejakých 20€ menej ako DELL U2312HM, takže určite radšej volím DELL. :) Aj keď škoda, že má len 23".
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je to individualne. Mne to napr. vyhovuje, mam chorobu z lesklych monitorov a TV. Keď sa chcem divať do zrkadla, zajdem do kupelne, nepotrebujem to mať aj v obyvačke či izbe na stole. To LG ma len trošku lesklejši ram a občas ma to irituje. Ale panel je uplne matny, čo je vyborne.
Keď bola reč o kontraste, tak ten leskly povrch je prave o tom, že optisky zväčšuje kontrast. Ale zas za denneho svetla je to trest.
paralen
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa paralen »

Nedavno som vyberal monitor aj ja http://www.hojko.com/24-monitor-do-200euro-t165138.html
Nakoniec som zobral Dell U2312HM.

Zatial spokojnost. Pozorovacie uhly su fajn (oproti TN), konstrukcia je pevna a celkom kvalitna. Farby bolo treba trosku upravit (najma ubrat zelenu) a hned to bolo lepsie. S odozvou taktiez nie je problem. Jedine co mi trosku vadilo (asi prvy den) bol ten "spinavy" povrch, ktory vidno na svetlych farbach. Ale zvykol som si na to a pokial sa na to nesustredim, tak tu "spinavost" ani neregistrujem.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hmmm no moze byt ale ja som spokojny. Ma dobre moznosti nastavenia a ak zapnes pravu ciernu tak cierna je fakt cierna ;)
Kapacitne ovladanie, automaticka uprav jasu a live senzor a podobne featurky ;)
Je to ale na tebe.
Napísať odpoveď