Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia
citaj lepsie
navrhoval som 2 objektivy, 12-24mm ALEBO 11-16 ani jeden neni fisheye... to je dalsi, treti objektiv tych 10-17mm(tiez fajn sklicko)
ja viem, ze si ho nespominal to len preto ma tento napadol, lebo ma z tych tokin najvecsi rozsah, len som chcel vediet ako je to s tym fisheye... ono mne sa tento paci asi najviac, ale na pracu ako som uz vravel potrebujem nieco na interiery, domy byty baraky hajzle kuchyne..
uz som sa zmieril s tym tamronom, ale ak budem nad niecim sirokym uvazovat v buducnosti pre vlastne potreby tak pojdem urcite do tokiny. ja som len potreboval vediet ako sa ten tamron chova pri pouziti s filtrami, z toho titulu ze uz ket ho budem mat tak urcite chcem vyuzit aj na krajinu, a prave experimenty s filtrami ma velmi zaujimaju.
-
klm16
Medium Professional
páni čo hovoríte na canon Ef 35mm/2, ako alternatívu za tamron 17-55/2,8 VC, na portréty v tme do klubu ??
U moj tamron ma BF a kresba sa mi nepaci, zaujima macvi bude rozdiel nepatrny, slaby, velky, alebo velmi velky...
za tie prachy....
U moj tamron ma BF a kresba sa mi nepaci, zaujima macvi bude rozdiel nepatrny, slaby, velky, alebo velmi velky...
za tie prachy....
-
chlapec10
Addict
skratene povedane..... vyhodene peniaze
a ak mas BF na objektive tak ho reklamuj u predajcu, to je vada ktoru opravuju v ramci zaruky... popripade si kup lepsie sklo, aj ked ten tamron uz dost dobry je
a ak mas BF na objektive tak ho reklamuj u predajcu, to je vada ktoru opravuju v ramci zaruky... popripade si kup lepsie sklo, aj ked ten tamron uz dost dobry je
ak máš BF tak smola, ale daj to reklamovať... do tmy do klubu na PORTRÉTY 35ku? prestaň fotiť night-life prosím...
-
klm16
Medium Professional
uvazujem v blizkej dobe vymenit tamrona za canon 17-40/4 L a 35mm by mi fakt ostala uz len na report v horsich svetelnych podmienkach ...
hlavne preto ze aj pri tamrone ostrim na 3,5-4 aby som dosiahol aku taku ostrost...
hlavne preto ze aj pri tamrone ostrim na 3,5-4 aby som dosiahol aku taku ostrost...
mother of god...
vysvetlí mi konečne niekto prečo sa kopírkári ženú za tým 17-40/4? každý to chce a nikto mi nevie povedať prečo... lebo to má L? lebo to má červený krúžok? veď to je tak nahouby sklo až to bolí....
vysvetlí mi konečne niekto prečo sa kopírkári ženú za tým 17-40/4? každý to chce a nikto mi nevie povedať prečo... lebo to má L? lebo to má červený krúžok? veď to je tak nahouby sklo až to bolí....
-
klm16
Medium Professional
pretoze som z toho videl vystup, ktory je omnoho lepsi ako moj tamron, a je to za prijatelnu cenu....
ako sorry klm... mám toho tamrona... fotil som so 17-40... a radšej tamron... v rohoch je ten canon blato, 2,8-4 využívam, tých 10mm na ohnisku je tiež len výhoda a cenovo je to ešte o 150 menej... ale rob čo chceš..
-
klm16
Medium Professional
17-40 neriesme to este ubehne casu....
Ja som len nedavno porovnal napr. canon 50/1,8 a moj Tamron a pacilo sa mi to. Ale 50 je dlhe sklo pre mna cize povodna otazka znela ci je mozne nahradit Tamron 17-50/2,8 za pevnu 35/2 len na portret.
Ja som len nedavno porovnal napr. canon 50/1,8 a moj Tamron a pacilo sa mi to. Ale 50 je dlhe sklo pre mna cize povodna otazka znela ci je mozne nahradit Tamron 17-50/2,8 za pevnu 35/2 len na portret.
-
chlapec10
Addict
35 je na nightlife velmi vela... a na portrety to je zas malo
takze tolko 
tak si kúp 50mm f1.8 a.k.a Fantastic plastic za tú cenu nič nepokazíš ^.^ Občas, keď idem pofotiť kamošom koncerty a pod. tak je to na také portrétovejšie shooty super
ale zase o to ťažšie sa do toho framuje... a keďže máš tiež crop senzor tak rozumiem prečo chceš tú 35mm... ale na tvojom mieste si nechám poradiť od makiho a chlapca10
1) na párty potrebuješ niečo široké... poznám chalana čo fotí bežne s 28mm pevnou sigmou a dá sa to, ale zoom je rozhodne lepší... na portrétky na takýchto akciách zasa niečo okolo 85mm ak si chceš nikoho vypichnúť v dave....
2) 35 je na takéto akcie nemastné, neslané...
3) 50 je na koncerty fajn, aj tá 35 by šla... ale zasa.. ak chceš spod pódia celú kapelu tak potrebuješ niečo širšie a na portréty musíš buď rezať alebo mať niečo dlhšie...
4) 17-40... fml sklo... tých 10-15 mm proste na dlhom konci chýba, na 17 je to blato... clona chýba hlavne keď fotíš bez blesku...
vyvoď si závery sám
2) 35 je na takéto akcie nemastné, neslané...
3) 50 je na koncerty fajn, aj tá 35 by šla... ale zasa.. ak chceš spod pódia celú kapelu tak potrebuješ niečo širšie a na portréty musíš buď rezať alebo mať niečo dlhšie...
4) 17-40... fml sklo... tých 10-15 mm proste na dlhom konci chýba, na 17 je to blato... clona chýba hlavne keď fotíš bez blesku...
vyvoď si závery sám
-
chlapec10
Addict
ono hlavne si treba ujasnit co to je vlastne portret... ak sa bavime o klasickom portrete(hlava alebo hlava + okolie), tak potom 35mm je dost malo(aj na crope). ak narazas na portret celeho tela(co sa bezne portretom nenazyva) tak zase 35 je moc vela, hlavne v nightlife..
este ma napadlo, urcite budem chcel kupit aj nejaky zakladak s lepsou svetelnostou, rozmyslam medzi tamron 17-50 f2.8 ale tu su 2 moznosti so stabilizaciou alebo bez, potom sigma detto a tokina 16-50 f 2.8 ... ktory z tychto by ste odporucili??
-
chlapec10
Addict
urcite tamrona, ak mas peniaze so stabilizaciou ak nemas tak bez 
-
Francek
Star
Brainwirm: Vcera som kupil jazdeneho tamrona 17-50/2.8 VC za 260€.
Ked tak mozes vyskusat
Ked tak mozes vyskusat
dik za ponuku, v januari ked bude telo sa ozvem
ale asi isto vezmem toho tamrona s VC, skoda ze nemozem kupovat od ruky... na aukre sa daju vzdy nejake pekne kusky zohnat...
hai, je možné nejako dostať do môjho viewfinderu (canon 600d) mriežku na pravidlo tretín? minule som držal v ruke nikon (d80??) ale tie to majú tuším od výroby nie? a ten to tam mal... je také niečo možné teda?
-
chlapec10
Addict
niektore nikony si to mozu elektronicky zapinat (moj nikon bohuzial nie)
alternativa, mozes si do fotaku vlozit focusing screen. taketo nieco http://www.focusingscreen.com/work/canon_aps_docen.htm
EDIT: a aby som jasne odpovedal na otazku, nie, tvoj 600d to nedokaze elektronicky, len tou vlozkou
alternativa, mozes si do fotaku vlozit focusing screen. taketo nieco http://www.focusingscreen.com/work/canon_aps_docen.htm
EDIT: a aby som jasne odpovedal na otazku, nie, tvoj 600d to nedokaze elektronicky, len tou vlozkou