online stratégia

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
tomas898
Amateur
Amateur

online stratégia

Príspevok od používateľa tomas898 »

nie,nebojte sa,nie som žiadny závislák,ktorý chce za 1 deň vytvoriť rovno travian....akurát by som sa chcel spýtať,či sa dá vytvoriť online (browser) stratégia čisto na PHP :) konkrétne môj prípad som tu na fóre nevidel :)
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: online stratégia

Príspevok od používateľa BX »

Ak to má byť čisto len klikačka s pár obrázkami, bez efektov a nejakých dynamických prvkov, tak myslím, že by sa dalo vystačiť s php a html.
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojinkho »

FlAsH
tomas898
Amateur
Amateur

dik,nuz myslel som konnkretne na spomenuty travian:nejaka ta mapa,moznost utocit na ine dediny,vystavba dediny,vojaci....len tak zo zvedavosti....nechcem ziadnu superhru,len nieco na pobavenie :) uvazoval som nad tym,ze by som to robil v Joomle a tym padom by som uz mal vyriesenu aj registraciu,vzhlad,prihlasenie a viac-menej aj forum ci sukromne spravy :)
BX
Addict
Addict

Travian som nikdy nehral, takže netuším, čo všetko sa v ňom dá robiť.
tomas898 napísal:ze by som to robil v Joomle a tym padom by som uz mal vyriesenu aj registraciu,vzhlad,prihlasenie a viac-menej aj forum ci sukromne spravy
No to by si teda nemal. Prekopávanie kódu a prispôsobovanie databázy joomly by zabralo viac času, ako nahodiť vlastné scripty na spomínané veci.
Taktiež databázový návrh joomly bude určite nevyhovujúci, nehovoriac o tom, že je to zbytočne obrovské a využiješ z toho tak 5%.

Ak je to len tak zo zvedavosti, tak začni hneď programovať a po mesiaci zistíš, že je to celé úplne zle :)
Takéto niečo si vyžaduje premyslený návrh. Toto sa naozaj nedá robíť "len tak zo zvedavosti" Resp. dá. Ale prídeš pri tom o nervy.
hwip
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa hwip »

tomas: Daj na radu BX. Vyznať sa v cudzom kóde je strašne ťažké. Okrem toho Joomla je CMS pre blogy.
A čo sa týka jazykov, k PHP a HTML by som možno nejaké JS-ko ešte prihodil.
tomas898
Amateur
Amateur

aha,diky za rady :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

BX napísal:Travian som nikdy nehral, takže netuším, čo všetko sa v ňom dá robiť.

No to by si teda nemal. Prekopávanie kódu a prispôsobovanie databázy joomly by zabralo viac času, ako nahodiť vlastné scripty na spomínané veci.
Taktiež databázový návrh joomly bude určite nevyhovujúci, nehovoriac o tom, že je to zbytočne obrovské a využiješ z toho tak 5%.

Ak je to len tak zo zvedavosti, tak začni hneď programovať a po mesiaci zistíš, že je to celé úplne zle :)
Takéto niečo si vyžaduje premyslený návrh. Toto sa naozaj nedá robíť "len tak zo zvedavosti" Resp. dá. Ale prídeš pri tom o nervy.
Dovolim si trosku nesuhlasit, dost dlho som sa zaoberal Joomlou, zistenie v skrypte ci je clovek prihlaseny ( ktory, prava,...) je na 2 riadky,
posielanie sprav je tiez do 30 riadkov vlastneho kodu. Len to ostatne bude treba naozaj, naozaj dobre premysliet aby si nerobil blbosti ( najlepsie formou komponentu alebo pluginu, pripade PHPInclud).
Joomla poskytuje naozaj dobre API, ktore ma zdokumentovane na develop stranke.
Ale s tym, ze to bude zaberat zbytocne vela miesta ( a nie je vhodna na freehosting koli vykonu) mas pravbdu.
No tiez by som poriadne porozmyslal ci sa pustit takouto cestou.
tomas898
Amateur
Amateur

ok,díky všetkým...ZVYŠOK TEXTU BOL VYMAZANÝ Z VEĽMI JEDNODUCHÉHO DôVODU:NIEKTORÍ KOMENTOVALI "TROCHU OD VECI"
hwip
Zablokovaný
Zablokovaný

Flash nie je na textové browserovky. Flash je pre browserovky už viac menej s obohatenou grafikou. Pre klasické textové browserovky určite PHP, pretože je C-like (ľahšie sa ti neskôr učí C++ a pod. jazyky)
dykeer
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dykeer »

Robiť hru v joomle je čistá samovražda :!:
ServerApp
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ServerApp »

hwip napísal:tomas: Daj na radu BX. Vyznať sa v cudzom kóde je strašne ťažké. Okrem toho Joomla je CMS pre blogy.
A čo sa týka jazykov, k PHP a HTML by som možno nejaké JS-ko ešte prihodil.
No mne napríklad nerobí problém vyznať sa v cudzom kóde(ak ten jazyk poznám). To už ani nehovorím o tom, že joomla je veľmi dobre hodnotená čo sa týka kódu. Joomla je síce CMS pre blogy, no to nevylučuje prepracovanosť funkcii prihlásenie, registrácia.... Ale BX má pravdu. Využil by si okolo 3 - 5% všetkého, čo tam je a upravovať si databázu je časovo náročné. A k tomu, na čo je mu JS, keď chce jednoduchú textovku v php. JS iba, ak potrebuje efekty a nejaký ten script na úpravu, alebo ajax.

BTW, všetci zabúdate na C#. Je to Clike, je systematický, celkom jednoduchý, má veľa kníh, tutorialov, a na webovú hru použiješ ASP.NET, kde ho aplikuješ. A nebudeš mať problém s WinForms, WPF, ConsoleApp a rôznymi podobnými vecičkami.

//autoeditácia príspevku (18 Dec 2011, 18:32)
dykeer napísal:Robiť hru v joomle je čistá samovražda :!:
Tak je.

//autoeditácia príspevku (18 Dec 2011, 18:33)
hwip napísal:Flash nie je na textové browserovky. Flash je pre browserovky už viac menej s obohatenou grafikou. Pre klasické textové browserovky určite PHP, pretože je C-like (ľahšie sa ti neskôr učí C++ a pod. jazyky)
(zase)Miešaš hrušky s jablkami. Flash nepracuje na serveri. Dokonale by nahradil tvoj JS, ale to by chcelo nejakú tu robotu.

//autoeditácia príspevku (18 Dec 2011, 18:37)
tomas898 napísal:ok,díky všetkým...len som nad tým rozmýšľal...lebo som si už dlhšie chcel vytvoriť nejakú menšiu hru :) len tak,aby som sa mohol pochváliť :D a že či na to mám,alebo nie :) lebo flash sa mi fakt nepozdával....lebo php by som vedel využiť aj pri tvorbe stránok s inou tematikou...a flash...tak jedine takéto hry,poprípade nejaké aplikácie na web....pravda,nepodceňujem flash,ale z hľadiska využiteľnosti na moje ciele,keby to nevyšlo...hmm...
Dobre dobre.... Flash sa dá využiť aj pri tvorbe kvalitných webových prezentácii, na to sa spýtaj werora. Dá sa použiť na logá (pozri hore v ľavo), bannery atď... A aj ty miešaš hrušky z jablkami. PHP je serverový script.
(lebo hento, lebo tamto, lebo na štylistiku vety sa zabudlo..., prečítaj si svoj príspevok ešte raz... Tvoja slovenčinárka by s teba mala radosť :smt037 )
hwip
Zablokovaný
Zablokovaný

(zase)Miešaš hrušky s jablkami. Flash nepracuje na serveri. Dokonale by nahradil tvoj JS, ale to by chcelo nejakú tu robotu.
ale flash dokáže spolupracovať s PHP
ServerApp
Zablokovaný
Zablokovaný

Áno, ale ty si napísal:
Flash nie je na textové browserovky. Flash je pre browserovky už viac menej s obohatenou grafikou. Pre klasické textové browserovky určite PHP, pretože je C-like (ľahšie sa ti neskôr učí C++ a pod. jazyky)
Týmto si vylúčil flash a ako náhradu si použil PHP. Napísal si to tak, že je lepšie použiť na klasické browserovky viac PHP ako flash. Nevykrúcaj sa.

//autoeditácia príspevku (18 Dec 2011, 19:47)
V skratke, vyjadril si sa o flashi ako o prvku, ktorý je lepšie pri klasických browserovkách nahradiť phpéčkom, nie ako o prvku, ktorý je súčasťou hier ktoré spolupracujú s php. Chýbali ti tam dôležité slová ako súčasť, spolupráca, komunikácia a pod., ktoré by tebou (neskôr dosadený význam) dali aj do tvojho skoršieho príspevku. Tú (mnou citovanú) vetu si tam nevyjadril.

Viem, že sa ti pekne chytá za slovíčka, a za význam, ktorý ti nemôžem dokázať inak len ako absenciou istých výrazov, štylistikov vety a významov viet. A taktiež viem, že to ide ľahšie, hlavne keď človek editne svoj príspevok.

Ešte by som rád dodal, že frázou (alebo vetou) "ľahšie sa ti neskôr učí..." si sa vyjadril o predchádzajúcich vetách ako o porovnávaní jazyku PHP a flashu na tento účel, pričom táto veta/fráza bola výsledkom porovnávania.

Na potvrdenie, zjavne ni esom sám, kto to tak zobral a rozpitva, pretože zakladateľ tejto témy sa vyjadril (určite) na základe tvojho tvrdenia.
ok,díky všetkým...len som nad tým rozmýšľal...lebo som si už dlhšie chcel vytvoriť nejakú menšiu hru len tak,aby som sa mohol pochváliť a že či na to mám,alebo nie lebo flash sa mi fakt nepozdával....lebo php by som vedel využiť aj pri tvorbe stránok s inou tematikou...a flash...tak jedine takéto hry,poprípade nejaké aplikácie na web....pravda,nepodceňujem flash,ale z hľadiska využiteľnosti na moje ciele,keby to nevyšlo...hmm...
Narážam na vety: "lebo flash sa mi fakt nepozdával....lebo php by som vedel využiť aj pri tvorbe stránok s inou tematikou...a flash...tak jedine takéto hry,poprípade nejaké aplikácie na web".
Znova, zakladateľ tejto témy sa vyjadril, že PHP by vedel využiť aj pri tvorbe stránok s inou tematikou. V následujúcej vete vyhlásil, že flash je dobrý iba na hry + nejaké tie aplikácie na web, ktorých hodnota je oproti PHP zanedbateľná.

Z týchto dvoch viet a dedukcií sa dá jasne usúdiť, že rátal s flashom ako s prvkom, ktorý by bol na webe sám a tvoril by podstatu celej hry. Prvá veta za tými (štyroma) bodkami vyjadruje jeho postavenie, pričom ráta s tým, že pri iných weboch by bolo PHPéčko samo na webe.

Celý svoj post zakladal na tvojom výroku, to bije do očí.

Nevykrúcaj sa.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

dykeer napísal:Robiť hru v joomle je čistá samovražda :!:
pre profesionala nie
tomas898
Amateur
Amateur

dobre,velmi dakujem hwip-ovi,BX-ovi a iným,čo mi POMOHLI a nehodnotili ma,keď si ani nedocitali moje príspevky cele....a nehodnotili moju slovencinu,ako niektori...nazdar
ServerApp
Zablokovaný
Zablokovaný

Jasne, dakuj si kolko chces, trep si somariny http://necyklopedia.wikia.com/wiki/Somarina kolko chces, len jednoducho ked pride na forum clovek, co potrebuje pomoc, rady neberie vazne a este odpoveda bez zmyslu. No tak prosim ta, do programovania sa zjavne velmi nerozumies a uz tu hodnotis technologie, ze tamto by si mohol vyuzit tam, toto nie... Typujem, ze tvoja dalsia tema bude "JS vs PHP - co na browser hru".
A ja som ti nepomohol nie? Mne pochvala nechyba tak ako hwipovi, a len aby som ti povedal, to ja som ta vyviedol z omylu, ze flash je serverovy script. Ak sa tu teraz budes branit, zase budem musiet cely tvoj prispevok rozoberat slovo po slove.
ň
BTW: preco si zmazal prispevok? Bol to jasny dôkaz. S takymi argumentami... Myslim ze vies, kde si ich mas strcit. A tvoj prispevok som docital cely. Musim priznat, ze som sa musel naozaj nutit, pretoze somariny, ktorych si potil kazdou vetou viac a viac, ma od citania odhovarali.
Zmazanie prispevku bolo od teba naozaj detinské. A je taktiez mozne, ze si sa zan konecne zacal hambit.
Rozmyslam aj frazou: "nevhodne komentovali". To si myslel asi to, ze som daval na javo tvoju neznalost.

A ešte:
Stavím sa, že si ten príspevok písal tak, že si celý čas držal stisznutý šift.

Pod karmu som sa zabudol podpísať. To som bol ja.
BX
Addict
Addict

ServerApp ale čo je veľa, to je veľa!

Ak chceš reagovať na tému, tak reaguj. To si spravil náhodou dobre. Kým si nezačal písať o tom, aký si najväčší kráľ, všetko vieš najlepšie a všetkých vyvádzaš z omylu.
Tvoju podrobnú analýzu príspevku, to snaď nemyslíš vážne?! Písať niekomu o tom, čo ako myslel? Tak snáď ja viem najlepšie, ako som čo myslel a keď chceš niečo opraviť, tak oprav. Ale sakra nie každé jedno slovo, každú čiarku a predložku (Čakal som, kedy sem prídeš s grafickým syntaktickým rozkladom a analýzou všetkých vzťahov a morfém slov)

Ak si presvedčený, že máš pravdu ty, ty a nikto iný len ty, tak buď. Ale neťahaj to tu do SPAMu. Napíš radšej autorovi SS s tým, aký si kráľ kráľov kráľ kráľ kráľ, nech ťa môže kľudne odignorovať.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ja by som sa priklonil k rieseniu bez joomly, urcite existuje neaky pohodlny PHP framework vyuzitelny na tieto veci (osobne by som siel do javy ale to som ja :-P )
flash urcite nie - uz len pre mobilne zariadenia (chapem sice, ze to nechces asi profesionalne ale stale neaku opodstatnenost flashu nevidim)
ak nemas dostatocne skusenosti s programovanim tak hra nie je dobry napad... ale odradzat ta nejdem
tomas898
Amateur
Amateur

inak,pre tvoju informaciu:moju karmu si mozes znizovat kolko chces,je mi to jedno.karma ma nezaujimala ani pred tym,nebude ma ani teraz. jedno,vidim ze s ludmi ako si ty sa neda poriadne ani pisat.svoje hodnotenia o uzivateloch tohto fora si nechaj pre seba,naco to sem musis vypisovat?to sa fakt tak nudis?a neviem,odkial si nabral ze "rady neberiem vazne"....no coment....a vyviest ma z omylu sa da aj normalne,nie len tym tvojim spôsobom.inak vsetky temy (cest vynimkam) koncia hadkou (fuuuha,ani neviem preco). "Nevykrúcaj sa" - a co sme tu,na sude?ze sa nemam vykrucat...no uz jedno,toto forum uz necham tak,lebo vidim, ze uz odtialto nic normalne nedostanem
BTW:nemusis uz odpisovat,ze aky som sprosty,atd. .... aj tak by ma to neprekvapilo,keby to bol tvoj nasledujuci tah...pre mna toto forum sotva uz bude mat osoh,no pre ostatnych to bude mozno zdroj novych informacii...ahojte
Napísať odpoveď