ateista nepotrebuje vieru na to, aby nekradol a nezabijal a nepotrebuje vieru ani na to, aby pomahal ludom okolo seba
javatar: narazil som na toto video, ci to je osud, nahoda alebo Boh, to neviem
http://www.ted.com/talks/lang/en/michae ... ption.htmlbeardie napísal:v skratke k tej moralke:
ateista nepotrebuje vieru na to, aby nekradol a nezabijal a nepotrebuje vieru ani na to, aby pomahal ludom okolo seba
javatar: narazil som na toto video, ci to je osud, nahoda alebo Boh, to neviem
No práveže to tak ani nie je, akurát som o tom pred pár dňami čítal a ako na potvoru si neviem spomenúť kde a neviem to nájsť. Vedci to spochybňujú a zrejme to nebude tak, ako raz táral napr. taký Krempaský v Lampe, že všetko je nastavené na x desatinných miest a keby bolo len jedno číselko kdesi iné, tak by sme vôbec nevzniklico vsetko k zivotu potrebuje (ono tych podmienok co je potrebne k "nasemu" zivotu je celkom dost - iba vdaka rozsahu vesmiru si myslim ze je pravdepodobnejsie ze este niekde zivot "velmi podobny nasmu" existuje).
Pôvodcom boli rôzni autori ešte pred Ježišom, starí gréci často tvorili rôzne diela ktoré sa venovali morálke, konfuciove diela sa tiež morálkou zaoberajú a dodnes sa považujú za nadčasové a oveľa komplexnejšie ako kreťanský stŕpnutý systém. A pôvod desatora historická veda kladie niekedy do konca 2 tis. pred n.l..tehla napísal: Môžeš rozbíjať koľko chceš, ale nerozbiješ. Kto bol pôvodcom kresťanskej morálky, ak nie Ježiš Kristus? Ktorý morálny systém je dokonalejší ako kresťanská morálka? Ľudožrúti v Papui-novej guinei? Alebo hinduisti, ktorí sa klaňajú zvieratám? Alebo materialisti a mamonári? Či moslimovia, ktorí napr. ponižujú ženy? Alebo ty budeš pôvodca lepšieho morálneho systému? Alebo kto, Dawkins? Politici? Nebud smiešny. Naozaj nie si schopny vidieť tu dokonalosť a pravdu Ježišových slov, ktoré nikto nikdy neprekonal a neprekoná?
Nemyslím, že by tu o to niekto stál.a pridám sa na vašu stranu
Lol, čakal si tu za rohom, kým si budeš môcť niečo podobné napísať?MIRV napísal: Nemyslím, že by tu o to niekto stál.
áno, nevidím dôvod pre tentokrát pokračovať v diskusii, ktorá sa zo zúfalstva zvrhla na osobné útoky. Ako som povedal, lacné provokácie už idú mimo mňa. Pre budúcnosť – užívateľom, ktorí majú so mnou nejaký problem odporúčam na mňa viac nereagovať.MIRV napísal:Hm, už som chvíľu očakával, že opäť na chvíľu zdúchneš.
Úžasná logika, tehla, naozaj úžasná. napr. ja reagujem rad za radom na každého, takže neviem odkiaľ si nabral takýto pocit. To akože keď s tebou napr. nesúhlasíme, máme mlčať ? Lebo ak sa ozveme, tak to potvrdzuje správnosť tvojich slov ? Neuveriteľné závery.To ako útočne na mňa reagujete hodnotím tak, že zrejme som zasiahol niečo, čo nemáte vysporiadané sami v sebe – svedomie, či strach. Takéto reakcie totiž vyplývajú zo strachu a neistoty. Ak by ste si boli istý v tom, čo tu tvrdíte, nejaký tehla by vám bol ukradnutý.
Aké ? Veď žiadne neboli a dokonca aj u teba som nadobudol ešte stranu dve tri späť, že diskutuješ na tvoje pomery až moc v pokoji. Nechápem, načo si zase vytiahol tieto osobné roviny a otázku odchádzanie, neodchádzania, končenia a pod. balast.áno, nevidím dôvod pre tentokrát pokračovať v diskusii, ktorá sa zo zúfalstva zvrhla na osobné útoky.
ak si daroval peniaze charite len pre budovanie svojho imidzu pred mediami a nie pre tuzbu pomoct, je to hriech a nie dobry skutok.
To isté , pomoc druhému človeku predsa nemôže byť hriech.Z tohto principu je teda takmer kazdy dobry skutok vykonany krestanom na zaklade jeho viery* falosny a stava sa hriechom
Takze mozem byt neaka statisticka odchylka, podvedome predvidat (intuicia) a nasledne sa to vedomia prenesie ako uz spojene (a teda to vychadza s vacsou pravdepodonostou ako ma) alebo este nieco co mi nenapadlo ALE ROZHODNE sa nejedna o suflikovu metodu a jednoznacne neignorujem pripady kedy sa veci nestali.javatar napísal:...A vychadza to proste asi v pomere 9/10... ...z hladiska pravdepodobnosti by to malo vyzerat skor tak 2-3/10...
Kód: Vybrať všetko
„Bez kamier nie je charita pre niektorých umelcov zaujímavá,“ myslí si Patrik Herman, ktorý musel po dvanástich rokoch zrušiť vianočný koncert pre postihnuté deti. Kód: Vybrať všetko
Zrazu chlapca prepadla, však túžba v duši clivá
Zrazu myslí na druhých, o charite sníva
Že vraj druhých nešťastie mu zamestnalo myseľ
Odrazu má pomoc iným nebývalý zmysel
Sako v cene tisíc chlebov zmočia hrošie slzy
Keď z úprimnej falošnosti hrá, že ho to mrzí
po skončení komédie znova potlesk, pochvala
Čo je lepšie, ako táto pokrytecká reklama...
Sláva, potlesk, uznanie, za kvapkou z tvojho osudu
To je skôr na zvracanie, ty Robin Hood zo Shervoodu
Niekto z mála posledné dá, celkom ticho, v tajnosti
Nechápeš to v čom je princíp, ty si pomník tuposti!