Retardéry
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Retardéry
ja viem iba, ze byvaju na kukucinke a tam tu dopravu koriguju... je tam najvacsi pohyb studentov, smerom od mesta cez tu ulicu je gymnazium, obchodna akademia, zakladna skola aj stredna odborna skola...
-
hojko
Site Admin
Nech su vodici na ceste od skusenych, cez amaterov az po zeny, neviem si predstavit, ze by niekto na automate vyradoval pri podobnom prejazde alebo pri prejazde kolajnicami. Pochopim, ak to niekto robi pri stani na semaforoch pri cervenej, lebo sa to niekedy aj odporuca, ale pri prejazde spomalovacom???Pinhead napísal:Hojko,
ako sa vraví.... nehovor hop, kým Ti nepreskočí.... pretože, keď vidím, akí exoti sa vyskytujú na cestách, tak toto čo píšeš, by ma vôbec neprekvapovalo....
ako ktore a zalezi na akom aute... aktualne jazdim na aute, ktore ma 2ku podobne dlhu ako moje vlastne 1ku, a tym padom si obycajne popodradujem do 1... pripadne vyradim tak, ze sa mi predok prehupne a auto dobehne zadkom... a akonahle sa prehupne zadok, radim 1 a idem dalej
ale mame jeden podareny retarder pred domovom dochodcov a tam su uz dlhe roky vytrhane kusy, takze nie je problem presne sa trafit na chybajuce kusy a ist si dalej svojou rychlostou... ale inak tuna v nitre su retardery na 2 veci... (ne)cesty (rozumej jamy) same spomaluju vodicov...
ale mame jeden podareny retarder pred domovom dochodcov a tam su uz dlhe roky vytrhane kusy, takze nie je problem presne sa trafit na chybajuce kusy a ist si dalej svojou rychlostou... ale inak tuna v nitre su retardery na 2 veci... (ne)cesty (rozumej jamy) same spomaluju vodicov...
chcem sa spýtať otázku ohladom preraďovania rýchlostí.Rozprával somsa s kamarátom a pýtal somsa ho že či sa nekazí auto keď som rozbehnutý ale idem pomaly na dvojke a preradím si na jednotku ked už natolko spomalím že na dvojke by to už motor neutiahol.Odpovedal mi že sa tým ničí prevodovka pokial auto úplne nestojí a že ničím aj synchróny a zotrvačník a podobne,ďalší kamarát s ktorým som sa o toto bavil mi povedal že sa to neničí lebo že nato sú tam synchrony.Tak teraz neviem kto mi tvrdí parvdu a lebo mám v tom chaos.
-
RATZINGER666
Darca
skus si tipnut... z celej uvahy prveho kamarata by vyplyvalo to, ze auto nicis, ked ho pouzivas, co je samozrejme hlupost... a skus sa ho aj hned spytat, ako setri synchrony pri radeni ostatnych rychlosti... okrem toho nie vsetky prevodovky maju synchron aj na prvom kvalte...
V podstate obaja kamaráti majú pravdu.. prevodovka sa samozrejme používaním ničí.. podobne aj synchróny (prvý kamarát), ale keďže tam sú synchróny, prevodovka sa neničí až v takej miere (druhý kamarát)
aha..mno dobre..tak je mi to už jasnejšie..aa vieš mi prosím ťa povedať či Seat Ibiza 1.4 16V má synchron aj pri prvom kvalte? rok 2004RATZINGER666 napísal:skus si tipnut... z celej uvahy prveho kamarata by vyplyvalo to, ze auto nicis, ked ho pouzivas, co je samozrejme hlupost... a skus sa ho aj hned spytat, ako setri synchrony pri radeni ostatnych rychlosti... okrem toho nie vsetky prevodovky maju synchron aj na prvom kvalte...
Väčšina áut vyrobených od 90. rokov minulého storočia by mala mať synchronizovanú aj jednotku.. takže na 99% ju máš aj Ty.... inak by si asi len tak ľahko do jednotky nepodradil.
-
RATZINGER666
Darca
na ibize 2004 bude urcite, to je vw motor... ale spytam sa inak - ta jednotka Ti pocas jazdy ide zaradit lahko, nemas problemy ju tam hodit? ...len mi teraz, prosim Ta, nepovedz, ze kvoli kamaratovi zacnes kvalty hadzat inak, lebo z Teba bude dalsi sulin, co si mysli, ze auta su z papiera...
Určite nezačnem inak jazdiť:) a ta jednotka tam občas naozaj teda skoro stále ide zaradiť ťažko..musím použiť troška väčšiu silu aby som ju tam hodil to prečo?
-
RATZINGER666
Darca
pretoze ten synchron je pravdepodobne v prdeli uz davno, takze Ta to nemusi nejak obzvlast zatazovat 
ejha
mno nevadí..aa ešte sa ťa spýtam oplatí sa mi s tým niečo robiť? alebo na tom môžem v pohode jazdiť a nemám to nejako riešiť?
-
RATZINGER666
Darca
nie, neoplati... synchron zozenies za facku, ale ten servis okolo toho je neumerne drahy... musis vyklonit motor, vybrat prevodovku, vypustit ju, rozlozit ju, vymenit synchron, zlozit ju, napustit napln, znova vsetko zlozit... a to nemenujem sprievodne veci okolo toho... nic si z toho nerob, 90% starsich aut ma ten synchron na jednotke vyjazdeny... nic ine sa tym nenici...
Doobre:) tak to nebudem riešiť diki moc:)
//autoeditácia príspevku (19 Dec 2011, 10:41)
Ratzi ešte by ma zaujímal tvoj názor na jednu vec.Ja osobne si myslím že je to totálna hlúposť.kamarát mi spomínal že vraj benzínové motory sú po 100 000 km už pred smrťou ale podla mňa závisí ako s tým človek jazdí.môže sa to stať netvrdím že sa motor nedá odpísať do 100 000 aj skorej.Ale zas druhý kamarát čo som sa sním bavil o tomto mi tvrdí že motor je po 100 000 km po dobrom zábehu.
//autoeditácia príspevku (19 Dec 2011, 10:41)
Ratzi ešte by ma zaujímal tvoj názor na jednu vec.Ja osobne si myslím že je to totálna hlúposť.kamarát mi spomínal že vraj benzínové motory sú po 100 000 km už pred smrťou ale podla mňa závisí ako s tým človek jazdí.môže sa to stať netvrdím že sa motor nedá odpísať do 100 000 aj skorej.Ale zas druhý kamarát čo som sa sním bavil o tomto mi tvrdí že motor je po 100 000 km po dobrom zábehu.
-
Grim
Darca
...ja mám najazdených skoro 200 000 a ten motor stále beží ako hodinky...určite to bežným jazdením nezničíš pri 100 000 km...
RATZI - prepáč, že sa ti do toho miešam
RATZI - prepáč, že sa ti do toho miešam
ja tomu chalanovi neuverím už ani to že má vlasy snáď..veď ten trepe také koniny že to neni možné..najprv že sa ničia synchróny pri zaradení jednotky potom že motor je pred smrťou po 100 000..No ja mám dosť 
dekarbon od toho kamarata si uz ohladom aut nenechaj nic poradit...
zaujimal by ma jeho nazor na otazku, ktora suciastka v benzinovom motore konkretne je po 100tkm pred smrtou...jedine ak sviečky...
zaujimal by ma jeho nazor na otazku, ktora suciastka v benzinovom motore konkretne je po 100tkm pred smrtou...jedine ak sviečky...
-
RATZINGER666
Darca
dekarbon: pri tychto diskusiach ma vzdy zaujimalo, co pre koho znamena motor pred smrtou... prasknuta ojnica? zadreny piest? prepustajuce kruzky? podpalene ventily? prasknute hlavy? tomu vsetkemu sa da predist, resp. cast z toho aj nasledne vyhodne oservisovat... 100 000km je smiesna hranica, vtedy je motor v najlepsej kondicii, druhy kamarat ma pravdu... pri beznych benzinoch sa stanovuje plnohodnotna zivotnost na 300 000 - 500 000km, potom uz je motor aj auto v stave, kedy sa neoplati ho generalkovat... ale to plati v globale na cele auto, tzn. motor, napravy, prevodovka, hydraulika, podvozok, atd...
motor sa da odpisat aj po 500km, ale to uz je na inu debatu... pokial je pouzivany podla odporucanii vyrobcu a je on pravidelne starane, vydrzi cokolvek... moj favorit mal najazdenych 750 000km, tak si o tom sprav predstavu...
...a toho kamarata rovno posli sem, nech sa zaregistruje...
motor sa da odpisat aj po 500km, ale to uz je na inu debatu... pokial je pouzivany podla odporucanii vyrobcu a je on pravidelne starane, vydrzi cokolvek... moj favorit mal najazdenych 750 000km, tak si o tom sprav predstavu...
...a toho kamarata rovno posli sem, nech sa zaregistruje...
ratzi toto nemyslis vazne ze az 500 000 pre benzin???? ja som skoro odpadol teraz..Vzdy som zil v predstave ze benziny vydrzia okolo 250 maximalen 300 000 a ze diesle vydrzia do tych 500 000..uff diki ze si mi to objasnil:) aa za hento co kto povazuje za odpisany motor mno to ti neviem presne povedat hoc by to aj mna zaujimalo ale tu sa nazory lisia.