Výber mailového klienta
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Výber mailového klienta
Ahoj.
chcel by som sa opýtať, či niekto nepozná mailového klienta (program podobný MS-Outlook), ktorý by aspoň z väčšej časti spĺňal nasledovné požiadavky (červená hviezdička * značí nutnosť):
1.) Malá veľkosť inštalačky, to znamená do 5MB
2.) Možnosť zabezpečenia aplikácie pomocou hesla (pri spustení programu vypýta heslo inak sa nič nezobrazí)
* 3.) Portable verzia alebo jednoduchý prenos databáze mailov z jedného PC na druhý
* 4.) možnosť pripojiť sa aspoň na 5 SMTP serverov súčastne (myslené tak, že chcem ťahať údaje z gmail, azet, firemný mail a pod.)
* 5.) nízke systémové nároky (to znamená že program bude bez problému fungovať aj na PC 512RAM winXP SP3 a 1.4GHz 1jadro )
* 6.) Podpora SSL pri SMTP (kvôli Gmailu)
Ďakujem za každú odpoveď. Vybrané riešenie = K+
chcel by som sa opýtať, či niekto nepozná mailového klienta (program podobný MS-Outlook), ktorý by aspoň z väčšej časti spĺňal nasledovné požiadavky (červená hviezdička * značí nutnosť):
1.) Malá veľkosť inštalačky, to znamená do 5MB
2.) Možnosť zabezpečenia aplikácie pomocou hesla (pri spustení programu vypýta heslo inak sa nič nezobrazí)
* 3.) Portable verzia alebo jednoduchý prenos databáze mailov z jedného PC na druhý
* 4.) možnosť pripojiť sa aspoň na 5 SMTP serverov súčastne (myslené tak, že chcem ťahať údaje z gmail, azet, firemný mail a pod.)
* 5.) nízke systémové nároky (to znamená že program bude bez problému fungovať aj na PC 512RAM winXP SP3 a 1.4GHz 1jadro )
* 6.) Podpora SSL pri SMTP (kvôli Gmailu)
Ďakujem za každú odpoveď. Vybrané riešenie = K+
Re: Výber mailového klienta
Thunderbird by to mal zvládnuť, akurát jeho inštalačka a aj portable verzia presahuje Tvoj limit 5MB..
Jednoznačne Thunderbird.
-
hojko
Site Admin
To ponuka ako Thunderbird, tak aj The Bat!, avsak v ani jednom pripade sa nevojdes do 5MB. The Bat! sice portable verziu asi nema, ale ma moznost exportu, synchronizacie atd...
Thunderbird ma portable verziu veľkú iba cca 6,4Mb.
-
p4ra
Redeemer
Koma-Mail. Ale nie som si isty s velkostou tiez.
2,68Mb, ale nemám s ním žiadne skúsenosti.p4ra napísal:Koma-Mail. Ale nie som si isty s velkostou tiez.
Čo tak dať dokopy Opera Portable, tá má zabudovaného M2 mail klienta.
Vôbec neviem, ja by som išiel do Thunderbirda alebo Opery ale skús pozrieť:
DreamMail, IncrediMail či Foxmail.
Vôbec neviem, ja by som išiel do Thunderbirda alebo Opery ale skús pozrieť:
DreamMail, IncrediMail či Foxmail.
Zip na stiahnutie má 15MB.. a po rozbalení 35MB.. a to tam ešte nie sú priečinky s emailami. Máš nejakú špeciálnu verziu?sterver napísal:Thunderbird ma portable verziu veľkú iba cca 6,4Mb.
Preco len limit 5MB? Co mas 64MB USB kluc?
No ja poznám ľudí čo fachčia aj na 32 a 128 mb kľúčoch, lebo potrebujú len pár dokumentov prenášať.
Napriek tomu 5mb obmedzenie sa mi naozaj zdá prehnané.
Napriek tomu 5mb obmedzenie sa mi naozaj zdá prehnané.
Našťastie pri tejto požiadavke nie je červená hviezdička... 
jj, máš pravdu. Mal som zlé infobrm napísal:Zip na stiahnutie má 15MB.. a po rozbalení 35MB.. a to tam ešte nie sú priečinky s emailami. Máš nejakú špeciálnu verziu?
-
weroro
Flash coder
vybral som si Hojkov the Netopier ! Zdá sa mi prehľadnejší a funkcie (a položky nastavení) sú presne tam, kde by som ich aj chcel. Vďaka ľudia.
-
hojko
Site Admin
weroro: Pouzivam The Bat! od roku 2004, ale niekedy ma vie nasrat najma neukladanie velkosti okien, je to uz od roku 2004 a trva to do dnes. Mozno mam len ja smolu a neviem to poriadne nastavit. Ono je fajn, ked si tam nastavis sablony na predpisane oslovenie a ukoncenie, mozes ich mat niekolko, tiez je vhodne nastavit si adresatov, teda pridat okienko kopia, skryta kopia..., pretoze standardne to tam nie je. Nevyhodou je, ze na slabsom pocitaci a vacsej mailovej databazy je ukladanie pomale, pretoze sa tam komprimuje databaza, ale da sa to vzdy prerusit. Mozno by to slo aj vypnut, ale na novych PC to robi par sekund, takze to nevadi.
-
Ing. Gandalf
Expert
EssentialPIM by mal podporovat vsetko. Ma Free i Pro verziu. Je portable, velkost do 10mb. Osobne som v nom mal tri ucty vratane gmailu.