NOCTUA NF-S12B ULN

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
jojo1996
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

NOCTUA NF-S12B ULN

Príspevok od používateľa jojo1996 »

Chcem sa spýtať č nemáte niekto skúsenosti s týmto ventilátorom. Či je naozaj takí tichý.
http://www.alza.sk/nf-s12b-uln-d120553.htm#popis
j@ro
Star
Star

Re: NOCTUA NF-S12B ULN

Príspevok od používateľa j@ro »

Vacsina 12cm ventosov po zregulovani do 500rpm bude mat podobny prejav ako tento. Pri vyssich otackach bude uz aj Noctua so super extra loziskami pocutelna, fyziku neoklames.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Tak tak. Tam nehučí samotný ventilátor ale vzduch narážajúci na prekážky. V starej bedni som poodstrihoval tú mriežku na zadnej strane a aj na maximálnych otáčkach bol tichší ako s ňou na polovici.

A tieto ventilátory mám doma. Moja rada: nekupovať. Hučať bude aj tak (pre to čo som napísal vyššie) a jeho tlak a prietok je nízky. To už radšej Magmy ktoré aj po zregulovaní na 700 RPM majú vyšší tlak a prietok a podobný hluk (ak nie aj menší).
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luto »

Noctua je velmi kvalitna znacka a to mozem potvrdit aj zo svojej skusenosti, velmi dobra ucinnost, nizky hluk a hlavne velmi dlha zivotnost 2 kusky su osadene v brachovej skrinke a uz skoro 3 roky bezia bez pocutia poskodenia lozisk. dalsie 3 maju tiez skoro 2 roky a bezproblemovy chod.
U tvojho modelu v odkaze vyrobca udava 6,8dB, co je velmi nizka hodnota, takze by si ho nemal urcite pocut. Zober si okolite ventilatory, napr procesor, grafika, predpokladam, ze tie ti robia urcite viac hluku, ak nemas vodnika :)

Pre porovnanie Kuk :smt006

To Michaelo : Magma ma sice vacsi prietok o nieco, ale rozhodne nepatri medzi najtichsie, v baleni nema regulacie pre nizsie otacky a ma aj kratsiu zivotnost aspon podla popisu vyrobcu. Na druhu stranu je cenovo vyhodnejsia a ma naozaj pekny dizajn :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Cenovo výhodnejšia, ustojí naozaj obrovské teploty, na podobných otáčkach (700rpm.) má vyšší pomer prietok/tlak/hluk (tzn že je výkonnejšia a rovnako tichá ak nie tichšia). Mám ju už rok a pol bez problému. Regulujem ju cez Scythe Kaze master a je tichšia a lepšia ako tá Noctua. Porovnával som ich a táto Noctua nemá na Magmu.
+ magma sa naozaj ľahko čistí. Vysunieš vrtuľku a opláchneš pod vodou. Zacvakneš a je to ;)

Ps.: Povedz mi koľko ventilátorov ti odišlo? Mal som už v rukách aj 10 ročné PC kde ventilátor šiel celých 10 rokov a stále bol tichý.
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

mam ich doma a ak nesedis s uchom nalepenym na skrynke tak ich nepocut
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Divil by si sa. Ja som naozaj citlivý na hluk a Noctua hučala viac ako Magma. Hlavne pre jej vypatlaný tvar ktorý pen napomáha aerodynamickému hluku.
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

Otazka bola ci je naozaj taky tichy a nie kto ma najtichsie na svete a naozaj si myslim ze je taky tichy..mam ich v skrini 6 a mozno v dakej plechovke ho budes pocut ale vo fractaly ho nepocujem.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja mám Corsair Obsidian 800D a počul som ich. Ten tvar lopatiek je na prd a vytvára hluk.
Ale to je na tebe ako ty vnímaš hluk ;)
Napísať odpoveď