Mám dva problémy v tomto softe:
1) vždy keď píšem slovo ako prehodí mi to na české jako, v niektorých slovách mi to mení písmeno na ě
Neraďte mi prosím, nech si vypnem automatickú opravu, skúšal som, ale nie som si istý či správne, preto potrebujem veľmi konkrétnu radu, čo mám vypnúť.
2) ak si skopírujem odniekaľ text, tak v samotnom text sú také šedé štvorčeky na úrovni medzery, ktoré sťažujú následnú editáciu, fungujú ako také bloky...
Prikladám screeny k 1) aj 2)
LibreOffice (OpenOffice.org)
Re: LibreOffice (OpenOffice.org)
1) Máš v programe nastavený správne jazyk?
2) Zobrazenie tých šedých medzier môžeš vypnúť klávesovou skratkou Ctrl + F8
2) Zobrazenie tých šedých medzier môžeš vypnúť klávesovou skratkou Ctrl + F8
1) Áno, určite. Problém ako-jako sa mi podarilo odstrániť cez výnimky v nastavaní automatickej opravy. Musím si viac začať všímať aj to ě a nejak to odstránim.
2) Skvelé, ďakujem. Ešte by bodlo vedieť čo tie znaky sú, teda keď ich už zakazujem zobrazovať? A tým, že ich nezobrazím, negujem aj ich účinok?
2) Skvelé, ďakujem. Ešte by bodlo vedieť čo tie znaky sú, teda keď ich už zakazujem zobrazovať? A tým, že ich nezobrazím, negujem aj ich účinok?
Myslím, že sú to tzv. "nezalomiteľné medzery" (tak sa to volá v Libre Office - Vložiť -> Formátovacia značka -> Nezalomiteľná medzera) - aby si napríklad nemal predložku/spojku na konci riadka a podobne...Proste na mieste toho znaku nemôže nastať zlom riadka...
Priznám sa, že neviem o čo presne ide. V menu je to možnosť Zobraziť » Tieňovania poľa. Tých ich však takto iba skryješ, ostávajú tam, iba ich nevidíš.
Inak takto mám jazyk ja a opravuje dobre ...
Inak takto mám jazyk ja a opravuje dobre ...
Dobrá informácia, dík. Našiel som v Nástroje-Možnosti-Writer ako vypnúť ich zobrazovanie. Uvidím, čo to urobí pri dlhodobom používaní.konyk87 napísal:Myslím, že sú to tzv. "nezalomiteľné medzery" (tak sa to volá v Libre Office - Vložiť -> Formátovacia značka -> Nezalomiteľná medzera) - aby si napríklad nemal predložku/spojku na konci riadka a podobne...Proste na mieste toho znaku nemôže nastať zlom riadka...