Chudnutie

O športe...
Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Chudnutie

Príspevok od používateľa Muffi »

Takže mám tu jeden malý problém vážiaci cez 20 kíl a dospel som k záveru, že sa s ním budem konečne musieť vysporiadať :-) Vec sa má tak: Po dosť dlhom čase som sa postavil na váhu a zistil som, že namiesto posledných 90 kg ručička ukazuje 103 kg. Od osemnástky som za 4 roky pribral takmer tridsať kíl (alebo inak povedané, som tlstý) a teraz by som sa rád pohol s váhou smerom nazad. Meriam 180 cm no a pri takej výške je nad 100 kíl ozaj priveľa. V podstate ale ani neviem, kde sa mi to všetko zhromažďuje, zdá sa, že sa to nejako rovnomerne rozkladá po celej postave no a najviac asi na bruchu.
Situácia je momentálneje taká: pohybu mám dosť málo - sem tam nejaký futbal, ak je sneh chodievam občas lyžovať, zvyknem cvičiť s jednoručkami (ale tak to mi asi schudnúť nepomôže) no a to je tak všetko. Čo sa týka stravy, tam to radšej nebudem podrobne vysvetľovať, jem nepravidelne čo sa týka času aj množstva :-D S chudnutím nemám ešte absolútne žiadne skúsenosti. Preto ocením každú dobrú radu ako začať :-) Fitko by som radšej vynechal keďže nechcem, aby to šlo do peňazí, viac ma potešíte lacnjšími metódami. BTW, s kondičkou som na tom dosť biedne, takže rady ako "choď behať desať kilometrov denne" zatiaľ asi nebudú najrozumnejšie.
Zaujíma ma hlavne stravovanie (koľko, kedy, čo, ako často), pohyb (koľko, kedy, aký, ako často) a príjem tekutín (niekde čítam, že je dobré piť veľa vody, inde zas chvália dehydratáciu tak ja fakt neviem...), prípadne nejaké tipy a triky, iné rady či skúsenosti a hocičo čo mi môže pomôcť :-)
eaten
Light Professional
Light Professional

Re: Chudnutie

Príspevok od používateľa eaten »

Poviem ti moj recept ako sa mi podarilo dat 10 kil dole. Zo dna na den som sa rozhodol zacat s dietou stylom: Na ranajky musli (nie cokoladove, a pod., ale ovocne normalne) s mliekom. Na obed som si dal hocico, no vyenchaval som vyprazane veci a pod. a v normalnom mnozstve ze sa aj najes, ale zasa nie si prejedeny. Na obed som si potom siel zabehat kolko som vladal. Najprv to bolo tak na 20 minut, a postupne sa to zvysovalo. Mimo toho obcas nejaky ten floorball. Vecer som si potom uz dal len zeleninu + uvarene vajce. Okrem toho so mchodil aj skorej spat, lebo cim dlhsie v noci hore tym som bol hladnejsi :D. Toto som robil prvy mesiac. Druhy mesiac som si potom dal na veceru aj nejaky chlebik jeden - ktory som prvy mesiac vynechaval. A po mesiaci a pol som mal 10 kil dole. Potom som prestal chvilu behavat, ale jedol som s mierou a dalo sa to vydrzat. .. Problem je akurat ten, ze treba si davat na to pozor. Je to sice individualne ale v tomto semestri som nebehal a jedol hocikedy, hicokolko a zikal som to spat. Ale od dalsieho semestra idem na to zas :)). Clovek sa potom hned lepsie citi.
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

v prvom rade treba nieco spravit s tou stravou.....no neprehanat to s nejakou drastickou dietou, to nepomoze
ak chces schudnut nic ine ako pohyb ti nepomoze nech robis co chces, hlavne sa treba hybat a v kombinacii s tou stravou vysledky pridu

z osobnej skusenosti musim odporucit ten beh, aj ked je december no behat sa da vzdy......a prvych par trenningov sa neboj, moj prvy beh bol viacmenej iba motivacny ked som bezal cca 2 km a prestavka skoro vzdy :D
no casom prisli vysledky po stranke kondicnej, a ked som sa po vyse 3/4 roku pravidelneho trenningu postavil na vahu tak som pozeral ci je pokazena :D
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ja sa budem asi opakovat, ale potahaj domaci cvicebny program rushfit, ak aj nechces cvicit, je ktomu pribalena nutrition guide, kde je vsetko krasne rozpisane aj s prikladmi konkretnych jedal, nic lepsie nevymyslis ... ono to nie je ani taky zazrak jak sa zda, len ludia su fajnovi
Komplex
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Komplex »

No keď potrebuješ schudnúť rýchlo a prečistiť organizmus odporúčam http://www.trask.sk/phprs/view.php?cisl ... 2007010005 skúšali to viacerí z môjho okolia a funguje.
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

hmm, pride mi tam divne ze cely den nejes prakticky nic a na veceru si mas dat steak so salatom :D. Ale tak ci tak si myslim ze chudnutie bez pohybu/sportu cisto len jedlom je hlupost :). Nevravim ze to nefunguje, ale pride mi to menej prirodzene.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Komplex napísal:No keď potrebuješ schudnúť rýchlo a prečistiť organizmus odporúčam http://www.trask.sk/phprs/view.php?cisl ... 2007010005 skúšali to viacerí z môjho okolia a funguje.
bullshit
sa54d
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa sa54d »

Neviem ako raňajkuješ teraz ale ak neješ na ráno nič, tak začni hlavne ako tu niekto písal ovsené vločky,musli, alebo tieto veci najlepšie bez príchutí.Ak ti to fest nebude šmakovať treba pridávať med,orechy(v rozumnom množstve). Ide oto že aj keď hneď ráno toho nezješ veľa ale naštartuješ metabolizmus a nedostaneš (nemal by si) o 10-11 chuť na tri rezne :) . Pohyb...behanie je asi naj/lacnejšia/praktickejšia činnosť.Ale dal by som ktomu aj nejaké posilňovanie. Doma s vlastným telom sa dá odcvičit dosť. Pohľadaj si na internete knihu Convict Conditioning alebo Crossfit(tu sa mi zdá že treba viac "náradia").
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Schudnut mozes kludne rychlo pomocov diet. Po ukonceni diety vsak casom pride "jojo efekt" a budes tam, kde si bol, mozno pojdes s vahou este vyssie. Ak chces schudnut a udrzat si postavu aj vahu, tak musis zmenit celkove stravovacie navyky aj zlozenie stravy. To, ze si das jedlo len sem tam, je nahorsia mozna vec, aku mozes urobit, pretoze telo si mysli, ze je nedostatok, zacne setrit a tym padom ide vacsina do tukov, spomaluje sa metabolizmus atd. Ked budes jest pravidelnejsie vyvazenu stravu, upravis metabolizmus, vaha pojde dole. Cize - kasli na diety, niesi kulturista mesiac pred sutazou, aby si vyrysoval a ukazal svaly. Uprav stravu a casom sa upravi aj vaha. Na FB doporucujem skupinu Cesta k novemu telu, od januara by tam mali byt nejake tipy, ako na to.
/// samozrejme pridat trosku pohybu - svihadlo, beh, bicykel. U mna dost zaberalo svihadlo. 15 minut denne vraj nahradza 40 minut behu.... ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

staci proste iba menej jest a viacej sa hybat, nevozit sa vsade autom, ale denne sa snazit co najviac "nachodit"
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Uplne staci ten pohyb. Kazdy den si zabehat zo 2 kilometre a vaha pojde zarucene dole aj ked budes zrat kilo hranoliek denne. Samozrejme cim zdravsie sa bude jest, tym rychlejsie pojde vaha dole.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Pred rokom a pol som mal rovnaky problem, vaha 103,5 kg a vyska 183 cm, bolo to vela. Najvacsim mojim problemom bolo prejedanie sa, jedol som proste vela a ziadny pohyb. Potom som sa nad sebou vazne zamyslel a prestal som jest, asi dva tyzdne som jedol fakt len malo, co nebolo sice dobre ale nakoplo ma to. Zakladom boli mensie porcie vsetkeho okrem zeleniny a ovocia. V podstate jem stale to iste, ziadna dieta, len proste menej a pestrejsie. Takmer uplne som vynechal sladkosti, ked mam chut na sladke dam si jogurt, kludne plnotucny alebo nejake ovocie. Zacal som jest dost vela zeleniny, vzdy pokial nieco jem dam si k tomu paradajku/papriku/uhorku. Snazim sa sledovat nutricne hodnoty vsetkeho a podla toho vyberam co si dam. Pijem vela vody, cistej, 1,5-2l denne, a vela mlieka. Druhym problemom bol nedostatok pohybu, to som cez prazdniny zmenil a zacal som bicyklovat, najazdil som za minule leto vyse tisic km, nezda sa mi, ze by sa to prejavilo na vahe, ale za ten pocit, ktory mi to dava to stoji. Vazim sa skoro kazdy den, rano, ked sa vaha zvysi hned hladam pricinu preco. Mnozstvo prijateho jedla kontrolujem frekvenciou vyprazdnovania sa, co je silno individualne, ale mne to tak funguje :D Tento rezim dodrzujem asi rok a pol a za ten cas som schudol na 85,5 kg. Zakladom je zvyknut si na iny rezim stravovania, trva to nejaky ten mesiac, potom sa to rozbehne a ide to. Este ti odporucim stranku http://www.chudnutie-ako.sk/ kde su fajn tipy ako vyberat jedlo, na co davat pozor a podobne.
Napísať odpoveď