Takže mám tu jeden malý problém vážiaci cez 20 kíl a dospel som k záveru, že sa s ním budem konečne musieť vysporiadať

Vec sa má tak: Po dosť dlhom čase som sa postavil na váhu a zistil som, že namiesto posledných 90 kg ručička ukazuje 103 kg. Od osemnástky som za 4 roky pribral takmer tridsať kíl (alebo inak povedané, som tlstý) a teraz by som sa rád pohol s váhou smerom nazad. Meriam 180 cm no a pri takej výške je nad 100 kíl ozaj priveľa. V podstate ale ani neviem, kde sa mi to všetko zhromažďuje, zdá sa, že sa to nejako rovnomerne rozkladá po celej postave no a najviac asi na bruchu.
Situácia je momentálneje taká: pohybu mám dosť málo - sem tam nejaký futbal, ak je sneh chodievam občas lyžovať, zvyknem cvičiť s jednoručkami (ale tak to mi asi schudnúť nepomôže) no a to je tak všetko. Čo sa týka stravy, tam to radšej nebudem podrobne vysvetľovať, jem nepravidelne čo sa týka času aj množstva

S chudnutím nemám ešte absolútne žiadne skúsenosti. Preto ocením každú dobrú radu ako začať

Fitko by som radšej vynechal keďže nechcem, aby to šlo do peňazí, viac ma potešíte lacnjšími metódami. BTW, s kondičkou som na tom dosť biedne, takže rady ako "choď behať desať kilometrov denne" zatiaľ asi nebudú najrozumnejšie.
Zaujíma ma hlavne stravovanie (koľko, kedy, čo, ako často), pohyb (koľko, kedy, aký, ako často) a príjem tekutín (niekde čítam, že je dobré piť veľa vody, inde zas chvália dehydratáciu tak ja fakt neviem...), prípadne nejaké tipy a triky, iné rady či skúsenosti a hocičo čo mi môže pomôcť