Automotive education
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Automotive education
Noo ale ked to pomoze motoru tak pohoda. Aj tak to nebudem tankovat non stop len ked pojdem niekde dalej a natrafim na shellku.
btw nevadi ked sa miesaju rozne paliva dokopy? Napr ked ide niekto na daleku cestu a pri ceste s5 mu z plnej nadrze zostane 30% a nikde v okoli neni Slovnaft 95tka a supne tam v-power?
Ide mi o to ze ja netankujem az ked mi svieti ale vzdy ked sa rucicka dostava k cervenemu bodu.
Viem ze to je vlastne ten isty benzin len s inymi aditivami ale ci to nezhorsi jeho ucinok ked sa zmiesa 95 natural s v-power. Predsa len ine aditiva, iny pomer atd.
btw nevadi ked sa miesaju rozne paliva dokopy? Napr ked ide niekto na daleku cestu a pri ceste s5 mu z plnej nadrze zostane 30% a nikde v okoli neni Slovnaft 95tka a supne tam v-power?
Ide mi o to ze ja netankujem az ked mi svieti ale vzdy ked sa rucicka dostava k cervenemu bodu.
Viem ze to je vlastne ten isty benzin len s inymi aditivami ale ci to nezhorsi jeho ucinok ked sa zmiesa 95 natural s v-power. Predsa len ine aditiva, iny pomer atd.
zhorsi, nezhorsi...to mas ako zriedeny v-power, kazdopadne to nevadi, ale ucinok bude nizsi, stale si vsak mozes na cerpacke zakupit benzin aditivum a naliat do nadrze pred tankovanim 
-
Michaelo
Hardcore addict
Uff o tom nejako moc nwm. Ak by si to mohol trosku rozpisat
Ake aditivum atd 
-
RATZINGER666
Darca
natankovat ho mozes, je len jeden druh, miesanie nevadi, s aditivami by som si hlavu nelamal... otazne je, ci sa Ti do starej octavie oplati tankovat drahsi benzin... takze tym padom by som kaslal aj na tie aditiva... otazne je, co od toho paliva vlastne ocakavas... osobne ho tankujem stvrty rok, skusenosti moje aj ostatnych su zhrnute v tejto teme http://www.hojko.com/ktore-cerpacie-sta ... 03934.html
-
Michaelo
Hardcore addict
Tak necakam ze z neho bude ferrari
Len nech mi to aspon raz za cas precisti motor. Aspon by malo ist trochu hladsie 
Ehm, ehm...
-
Michaelo
Hardcore addict
No pekne.
-
RATZINGER666
Darca
whisper: co sa dalo cakat, vsak... kazdopadne bavili sme sa o aditivach vseobecne, tak aby to nevyzeralo, ze su naozaj vsetky zbytocne a ze spotrebitela klamu...
vzdy som bol zastancom, ze je prakticky jedno aky benzin ak to nie je jurki. Roky som tankoval na JETke (terajsi LUKOIL) po prestahovani som daval vzdy Tank&Go. Nikdy ziadny problem, ziadna zmena vykonnosti (vtedajsie auto malo 150 koni).
Teraz mam diesel, 102koni, opat som tankoval Tank&Go. Stratilo silu tahu, sem tam cuklo. Rozobral sa palivovy filter, (mal cca 5000km). Bordel, sajrajt. Odkedy mam vymeneny filter, tankujem vyhradne omv alebo shell (tie kvalitnejsie) + pri kazdej druhej plnej (cca 1x do mesiaca) pridavam aditiva..
mozno placebo ale ide lepsie, mam lepsi pocit.. uvidime ked o rok opat budem menit filter..
Teraz mam diesel, 102koni, opat som tankoval Tank&Go. Stratilo silu tahu, sem tam cuklo. Rozobral sa palivovy filter, (mal cca 5000km). Bordel, sajrajt. Odkedy mam vymeneny filter, tankujem vyhradne omv alebo shell (tie kvalitnejsie) + pri kazdej druhej plnej (cca 1x do mesiaca) pridavam aditiva..
mozno placebo ale ide lepsie, mam lepsi pocit.. uvidime ked o rok opat budem menit filter..
No ked to tam testuju na takom hovne to sa ani necudujem... to ako keby som dal do mojej vymletej 105tky aditivum a cakal zazraky... davnejsie testovali rozne oktanove paliva a zistili ze to prinos ma, myslim ze tu by to bolo rovnako...
-
Point
Professional
testuju na takom hovne? vies co je to za motor?
Spomenuli tam rover, viacej mi netreba vediet.
-
Point
Professional
uz len z pohladu vidim, ze je to nejaky nissan dohc motor .. a tie nemavali 50 koni..zrezat pruziny na mbčke je jedna vec..tento motor ma vsak podstatne daleko od 120 LS motora .. tak sa prosim ta nevyjadruj ked v tom mas hokej..
// no freerider priznam si chybu .. v tomto pripade sa ti musim ospravedlnit ..na prvy pohlad to vyzera uplne presne ako nissan motor .. neoveril som si to .. mas pravdu
.. doteraz som bol v tom, ze rovery mali motor z bmw a z hondy ..
// no freerider priznam si chybu .. v tomto pripade sa ti musim ospravedlnit ..na prvy pohlad to vyzera uplne presne ako nissan motor .. neoveril som si to .. mas pravdu
Jediny kto v tom ma hokej si ty... a strapnujes sa cim dalej tym viac...
"The 16-valve 1.4-litre K-series engine, in situ in the engine bay of a Rover Metro GTi."
tak pardon... ma az 100k, co je skoro tolko kolko maju odladene skodovkarske motory
///oekj, nabuduce hlavne do toho tiez netreba hned miesat osobne pripomienky typu skodovkarska technika... to ze robim na starej technike, neznamena ze vedomosti chybaju, o tom sa uz stihol taktiez presvedcit jeden lokalny uzivatel ked som mu zacal vysvetlovat teoriu harmonickeho vyplachu vyfukoveho potrubia
"The 16-valve 1.4-litre K-series engine, in situ in the engine bay of a Rover Metro GTi."
tak pardon... ma az 100k, co je skoro tolko kolko maju odladene skodovkarske motory
///oekj, nabuduce hlavne do toho tiez netreba hned miesat osobne pripomienky typu skodovkarska technika... to ze robim na starej technike, neznamena ze vedomosti chybaju, o tom sa uz stihol taktiez presvedcit jeden lokalny uzivatel ked som mu zacal vysvetlovat teoriu harmonickeho vyplachu vyfukoveho potrubia
- Prílohy
-
- enginekseries_01.jpg (15.19 KiB) 2084 zobrazení
-
jamesiq
Medium Star
Celkom zaujimave video ako funguje diferencial 
Snad to tu nebolo co som teda pozeral par stran dozadu
Snad to tu nebolo co som teda pozeral par stran dozadu
Mama mi dnes volala, ze jej svieti kontrolka P/S a tazko sa jej kruti volantom. Usudil som, ze Power Steering.
Tatko jej dnes vecer povedal, ze to bolo zimou utuhnutym olejom a staci len rozohriat auto. Potom to polavilo do normalu. Je mozne, ze by kvoli mrazom riadenie stuhlo tak, ze by to slo horsie ako na V3S?
Je to Toyota Yaris, r.v. 2010 (kupene v marci toho isteho roku ako funglovica). Cital som v casopise, cca mesiac dozadu, ze to ma elektromechanicky (resp. elektrohydraulicky, uz si nie som isty) posilnovac riadenia (nie klasicky).
Tatko jej dnes vecer povedal, ze to bolo zimou utuhnutym olejom a staci len rozohriat auto. Potom to polavilo do normalu. Je mozne, ze by kvoli mrazom riadenie stuhlo tak, ze by to slo horsie ako na V3S?
Je to Toyota Yaris, r.v. 2010 (kupene v marci toho isteho roku ako funglovica). Cital som v casopise, cca mesiac dozadu, ze to ma elektromechanicky (resp. elektrohydraulicky, uz si nie som isty) posilnovac riadenia (nie klasicky).
-
RATZINGER666
Darca
zalezi prave od toho mechanizmu... v hydraulike tuhne olej, v elektrickych systemoch moze voda a mraz sposobovat studene spoje, skraty apod., co ma za nasledok znefunkcnenie a nasledne odpojenie systemu a zapnutie kontrolky...
-
Shark NX
Addict
Mastros ano je to mozne. Ja som mal tuto tuhu zimu pozicanu na 3 dni Fiat 500. Nad -15°C sa mu po nastartovani rozsvietila kontrolka posilovaca a siel trochu tazsie.
Stacilo zohriat motor, znovu nastartovat a kontrolka zhasla.
Pravdupovediac, ani na Forde ani na Skodovke ani na Renaulte sa mi to este nikdy nestalo. Kia ani Hyundai nevykazovali ziadne chybove hlasenia ale posilovac siel o dost tazsie chvilu po starte.
Zalezi od stavu oleja v posilovaci.
Stacilo zohriat motor, znovu nastartovat a kontrolka zhasla.
Pravdupovediac, ani na Forde ani na Skodovke ani na Renaulte sa mi to este nikdy nestalo. Kia ani Hyundai nevykazovali ziadne chybove hlasenia ale posilovac siel o dost tazsie chvilu po starte.
Zalezi od stavu oleja v posilovaci.
-
midnight_man
Guru
Preboha čo to tam lejú???
červený/zelený olej ktorý sa leje do serva nikdy nebude taký tuhý aby sa nelial. Je to skôr otázka realizácie toho hydraulického systému. Tu bude zrejme problém v danej značke. Ešte som nezažil aby mi v aute nešiel posilovač pri -25°C. No som aspoň o dačo múdrejší hh.
červený/zelený olej ktorý sa leje do serva nikdy nebude taký tuhý aby sa nelial. Je to skôr otázka realizácie toho hydraulického systému. Tu bude zrejme problém v danej značke. Ešte som nezažil aby mi v aute nešiel posilovač pri -25°C. No som aspoň o dačo múdrejší hh.
Spravanie automobilu v zakrute pri roznych styloch jazdy
http://tv.sme.sk/v/23495/autoskola-kedy ... krutu.html
http://tv.sme.sk/v/23495/autoskola-kedy ... krutu.html