Silný ADSL router /výmena T-comáckeho/

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Silný ADSL router /výmena T-comáckeho/

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Ahojte,

známy má poschodový dom a na prízemí má na chodbe D-link 2641r (adsl)
pokrytie je žalostné, na poschodí niektoré izby niesú pokryté (je slabučký signál alebo vypadáva - je nutné opätovné pripojenie)...

T-com áko neserie že to je slabé a nedokážu nám to vziať späť a dať nám silnejší model a že by sme doplatili.

Takže by som to chcel riešiť iným silnejším routrom. Viete poradiť niečo kvalitné? Záleží aj od antény? Ak áno, najlepšie bude taký kt. bude mať vymeniteľnú pretože tento t-comácki shit ju má napevno.

Skúšal som tam môj obyčajný router pripojiť na ten ich a vytvoril som tam sieť cez môj AirLive wl5460ap a sieť bola v celku fajn no stále to nebolo ono.

ďakujem za každú radu.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Silný ADSL router /výmena T-comáckeho/

Príspevok od používateľa Mek »

Ja mam tento a signal je super vsade. Odporucam N-kovy router, ak mas take zariadenia, signal je lepsi a rychlost vyssia.
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

2x fixní 3dBi anténa - neprijateľné pre môj problém :-/
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

a pozrel si sa, ci je v tom routri nastavena najvacsia intenzita vysielania (defaultne nie je)? mne to dost zvysilo dosah, a k tomu routru nepotrebujes kupovat novy router, staci ti acces point ktory zapojis do toho routra cez ethernet. ale budes mat dve krabicky
xixo22
Star
Star

Príspevok od používateľa xixo22 »

kde si skusal ten airlive? hned vedla? skus ho natiahnut vyssie najlepsie na poschodie
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

laforez napísal:a pozrel si sa, ci je v tom routri nastavena najvacsia intenzita vysielania (defaultne nie je)? mne to dost zvysilo dosah, a k tomu routru nepotrebujes kupovat novy router, staci ti acces point ktory zapojis do toho routra cez ethernet. ale budes mat dve krabicky
Tým spôsobom som tam zapojil svoj router Airlive (cez ethernet) a acces point je vlastne čo? :) Táto kategória? http://www.alza.sk/sietove-prvky/routre/18843092.htm
obačajný router s wifi? iba pripojím a vytvorím wifi sieť? to je vše?
xixo22 napísal:kde si skusal ten airlive? hned vedla? skus ho natiahnut vyssie najlepsie na poschodie
airlive som pripojil priamo k modemu cez ethernet. Ak by som dokázal natiahnuť modem vyššie tak by som nepísal sem. Navyše ak by som umiestnil router na poschodie nepôjde mi zase dole net.... potrebujem iba zosilniť signál
xixo22
Star
Star

no ja som doma skusal na wifi router od tcomu napojit ten airlive na 80m a takisto na 5m kabel a islo aj tu aj tam takze podla mna by stacilo aby dole pokryval tcom a hore airlive..s tym ze tcom mal vlastnu siet wifi spravenu a airlive tiez vlastnu a ked nastavis automaticke pripajanie tak by to malo podla mna ist v pohode aj pri prechode+ casom dokupit k airlive silnejsiu antenu a malo by pomoct
laforez
Light Professional
Light Professional

a ten kabel kadial posle? po strope? Vsak na to je wifi, aby nemusel tahat tie kable. Acces point je napr aj airlive, ja som pouzival kedysi tento: http://www.alza.sk/ovislink-wl-5460ap-wifi-d56554.htm Ale zrejme ked uz nejaky airlive mas, tak ti ho nebude treba, nastavil si tie intenzity na najvyssie? Ja ked som to spravil, tak sa mi zvysil signal na cely barak a ten barak je dost velky.
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

laforez napísal:a ten kabel kadial posle? po strope? Vsak na to je wifi, aby nemusel tahat tie kable. Acces point je napr aj airlive, ja som pouzival kedysi tento: http://www.alza.sk/ovislink-wl-5460ap-wifi-d56554.htm Ale zrejme ked uz nejaky airlive mas, tak ti ho nebude treba, nastavil si tie intenzity na najvyssie? Ja ked som to spravil, tak sa mi zvysil signal na cely barak a ten barak je dost velky.
Niesom fyzicky pri tom zariadení, je to u známeho - ide o router D-LINK 2641R - si si istý že sa to dá aj na tomto zariadení? :)
xixo22
Star
Star

hej da sa to aj dlinku tiez som ho par rokov mal a pokryval viacmenej tiez cely barak(bol v podkrovi) cize prizemie+poschodie+podkrovie v pivnici uz bol kus problem ale za vela sa este dal chytit signal ale inde vsetko ok
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Takže v užívateľských nastaveniach routru by to malo byť vravíš, no prebehnem ich ak budem pri tom. Inak som premýšľal nad riešením externého USB wifi adaptéra pre NTB

Izba v ktorej je NTB je na poschodí a nieje v nej signál, von z izby sú hneď 4-5 palíc signálu takže tam je to skvelé, ale NTB MUSÍ BYŤ V ten danej izbe. Od dverí je vzdialený asi na 3-4 metre spojenia káblom. Takže by som to skúsil riešiť týmto http://www.alza.sk/tp-link-tl-wn422gc-d185167.htm
kúpil by som nejaký 5m usb - šupol do portu na kompe a prevŕtal stenu pri dverách kde by som to vonku povesil /anténu/. Má to 3dBi anténku odnímateľnú takže by to mohlo byť fajn.

Len či by to splnilo účel neviem. No výhoda e-shopov - že tovar môžem do 7 dní vrátiť bez dôvodu a dostanem späť plnú sumu :) Takže to asi skúsime takto ak by sa mi nepodarilo nakonfigurovať silnejšie vysielanie na routri :)

Zatiaľ ti veľmi pekne ďakujem, pridávam ti karmu :) AJ tebe aj kolegovi ;)
laforez
Light Professional
Light Professional

Hento riesenie je take krkolomne, budes musiet byt pripojeny na nejaky kabel. Ti vravim skus zvysit tu intenzitu, pripadne sa skus pohrat aj s kanalmi, ak je tam viac wifi, tak sa mozu navzajom rusit ak su na jednom kanali.
Napísať odpoveď