meranie vyuzitia a teploty
meranie vyuzitia a teploty
pls mohli by ste odporučit nieaky dobry program čo by som mal zapnuty a v hre by mi dakde vrohu alebo tak ukazovalu teplotu cpu a vyuzitie ???? pls 
Re: meranie vyuzitia a teploty
Open Hardware monitor - má možnosť vždy navrchu ale iba keď máš hru v okne čiže pri full screen hre to asi nebudeš vidieť.
Ja pouzivam Speedfan a grafy v nom, po dohrani je pekne vidiet priebeh vsetkych zaznamenavanych teplot.
To aj pri Open hardware monitor vidíš graf, plus má aj možnosť gadgetu na plochu ktorý sa dá nastaviť aby bol vždy navrchu.
Gadget funguje aj pre W XP...
Gadget funguje aj pre W XP...
no ale nepoznate nič take čo bude mat nieake okienko priamo v hre ? 
Áno, Open Hardware Monitor len pri full screen hrách to asi nebude fungovať.
To je zbytocnost, pretoze teploty ti pri hrani stupnu na stabilne hodnoty a potom sa to uz velmi nemeni, snad s vynimkou grafickej karty. Na analyzu chladenia alebo narocnosti hry ti staci vediet iba maximalne teploty a tie jednoducho zistis z grafu.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
keď ti tak stúpajú teploty treba prepastovať alebo vyčistiť....
nieje možné aby na základných taktoch bolo takéto prehriatie... teplota nad 80°C poškodzuje procesor....
nieje možné aby na základných taktoch bolo takéto prehriatie... teplota nad 80°C poškodzuje procesor....
-
Marcoso
Amateur
Everest..super soft 
Presne tak, pri teplotach cpu nad 80 stupnov treba riesit problem chladenia a nie iba vypnut hru.hrban napísal:keď ti tak stúpajú teploty treba prepastovať alebo vyčistiť....
-
Marcoso
Amateur
No PC sa sam vypne, ak teplota CPU prekroci urcity limit. Ten limit je nastaveny v BIOSe a ked senzory nameraju vyssiu teplotu, PC sa sam vypne. Parkrat sa mi to stalo, ked som mal zle riesene chladenie a pritom som hral najnovsie hry na full detailoch. 
-
hrban
Addict
dlhodobá teplota 60°C je OK,
70°C v Burne je OK,
75°C v burne je pozor,
dlhodobá teplota 80°C poškozduje
90°C ani na krátku dobu nieje dobré
keď sa vypne alebo reštartuje PC kvôli teplote 100°C a nič s tým nerobíš tak si idiot, lebo si len poškodíš PC
viac sa k tomu nebudem vyjadrovať 100°C nesmie byt V PC-> prepastuj a vyčisti chladenie
70°C v Burne je OK,
75°C v burne je pozor,
dlhodobá teplota 80°C poškozduje
90°C ani na krátku dobu nieje dobré
keď sa vypne alebo reštartuje PC kvôli teplote 100°C a nič s tým nerobíš tak si idiot, lebo si len poškodíš PC
viac sa k tomu nebudem vyjadrovať 100°C nesmie byt V PC-> prepastuj a vyčisti chladenie
No pc som kúpil ako zostavu, v záruke som pc neotváral. Už 3 a pol roka mám procesor nad 90 stupňov minimálne hodinu denne a beží bez problémov.
AMD athlon 64 X2 5000+
Je to len náhoda, že ešte nezgegol? Aj tak plánujem nový stroj....
AMD athlon 64 X2 5000+
Je to len náhoda, že ešte nezgegol? Aj tak plánujem nový stroj....
Otvor a vycisti od prachu, najlepsie stlacenym vzduchom/fukanim.
teda mám stiahnut speedfan a zapnút grafi na teplotu a vyuzitie ?