Namyslenosť

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
blackhawk22
Amateur
Amateur

Namyslenosť

Príspevok od používateľa blackhawk22 »

Mam takuto otazku do plena, co by ste si pomysleli o cloveku, ktory povazuje svoju nadmernu namyslenost za svoju silnu stranku? Dajme tomu ze je z bohatsej rodiny, ma viacmenej vsetko co chce, na istych ludi sa pozera cez prsty, lebo on sa citi byt niekde inde, nieco viac. Je to podla vas normalny priebeh toho ze peniaze kazia charakter alebo niecim inym? malo by pre vas zmysel s takym clovekom udrziavat kontakt alebo by vam to neprekazalo?
zuzanuska
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Namyslenosť

Príspevok od používateľa zuzanuska »

myslím, že sa vraví, že nie že peniaze kazia charakter, ale dávajú možnosť ukázať ho

no a čo by som si pomyslela? že arogantných ľudí nemusím a ak by som nemusela, tak by som sa s takými ani nebavila
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...malo by pre mňa význam udržiavať s takým človekom kontakt, pokiaľ by mi tento kontakt bol prínosom či už finančným, alebo morálnym (o čom v tomto prípade dosť pochybujem)...ale nič to nemení na skutočnosti, že by som si o ňom myslel, že je debil...ak by mi bol prínosom, nechal by som si svoj názor na neho pre seba...ak nie, vytrúbil by som ho do sveta...

"Peniaze človeka nezmenia. Môžu mu len pomôcť byť tým, kým je."
INsomNIA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa INsomNIA »

Nooo...s ludmi treba byt za dobre,keby cosi.
Iste ma aj svoje dobre stranky. :D
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

O človeku, ktorý považuje svoju namyslenosť za silnú stránku si myslím to, že je veľmi nevyrovnaná a slabá osoba! Asi ako každý aj ja poznám zopár ľudí, ktorým padlo všetko do vienka a poväčšine sú to skutočne ľudia obklopený pseudokamarátmi mysliaci si, že byť materiálne zabezpečený je to jediné čo k životu treba.
Poznám človeka, čo sa má v živote veľmi dobre no aj napriek tomu sa dá s ním normálne vykecať, riešiť veci atd... keby je oblečený v topánkach od vietnamca a chodí na škodovke, tak zapadne na 100% medzi šedý priemer. To sú ľudia s ktorými sa oplatí vôbec baviť a nechať im miesto v živote.

Tiež som poznal človeka, čo mal podobné syndrómy ako opisuješ. Na každého zazeral, povýšenectvo u neho znamenalo zmysel života. Raz som bol svedkom ako išiel vo svojich LVčkach až moc naširoko po chodníku a vrazil do nesprávneho človeka do ktorého začal hneď nakladať čo si o sebe myslí a kto vôbec je. :)
Odpoveďou mu bolo zopár direktov a pľuvanec v tvári. Neviem prečo, ale cítil som veľký pocit zadosťučinenia. Od toho dňa sa nad podobnými duchovne vyprahnutými prípadmi iba pousmievam.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Nuž. Prial by som mu, aby v živote spoznal reálnu váhu peňazí - najlepšie tak, že by spoznal, aké je nemať všetko na čo si pomyslí a vedieť si na seba zarobiť.
To, že svoju namyslenosť považuje za svoju silnú stránku je jednak povahová črta a je isté, že je to aj vecou výchovy.
Každopádne o tom človeku by som si myslel svoje a udržiaval s ním formálny vzťah.
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

No mal by si sa s nim porozpravat. Kazdy chvilku taha pilku (je kkt). Ak to nepochopi, vykasli sa na neho. Pivo za ktore si zaplatis z veckoveho v kruhu kamaratov chuti 100x lepsie ako pivo co dostanes od kkta zadara.
Ako hovori stara mama: Pycha predchadza pad.
Je dost mozne, ze pride cas ked nebude mat kamarata a na pivo bude chodit s analnymi skialpinistami, mozno dokonca vsetko preflaka a potom sa mu otvoria oci.

Kazdemu mozu $ zastriet oci, ale ak to trva dlho, tak sa to stava problemom.
Tiez som mal podobny problem, ked som zacal viac zarabat.
Kamarati do mna par krat nahucali, nech sa nespravam ako idiot.
Akurat predvcerom ma jeden pochvalil, ze som sa s tym uz vyrovnal :).
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

nie kazdy kto ma peniaze sa sprava nutne povysenecky, takze vypatlany jedinec
Fosman
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Fosman »

Vy co pisete, aby ste udrziavali kontakt ak mate z toho nejaku vyhodu. Ste stokrat horsi a naplul by som Vam medzi oci.
spermia
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa spermia »

Ty by si plul medzi oci a pritom porovnavas?
Hlupak ma vela penazi, mas moznost aby Ti hlupak pomohol -> 2 varianty
a, pojdes "moralne" spravne a mozno sa Ti nikdy nepodari to co si chcel
b, pojdes "moralne" nespravne a zoberies si od hlupaka prostriedky. dosiahnes ciel. (mozno niekedy neskor hlupak pochopi ako sa spraval a kym vlastne bol aj kvoli Tebe) pre mna WIN (WIN), pre Teba na pluvanec medzi oci.. kazdy sme iny, ale hned ako sa zacnes povysovat alebo ponizovat tak si sa odpisal sam.. have a nice evening, though
Axelka
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Axelka »

a jak víš, že to je namyšlenost, co když je prostě sebevědomý a svého sebevědomí a sebedůvěry si cení? na tom už není nic špatného, ne?

dále - to, že je někdo z bohaté rodiny, ještě neznamená, že má všechno, co chce mít... vždy se najde něco, po čem člověk prahne, ať je na tom finančně sebelíp a vždy je něco, po čem touží a nemůže to mít - když se nebudeš zaměřovat na tisícovky, tak jsme v tom přece všichni stejní

- na jiné lidi se dívá přes prsty ? ale možná z jiného důvodu, možná, že namyšlenost nevzniká jen z peněz, ale třeba taky z talentu. byl by třeba Shakespeare namyšlený, kdyby o svém nadání věděl? -je to věcná otázka, ale bývá to tak, že kdo si o sobě moc myslí, ten moc neumí. ALE výjimka potvrzuje pravidlo

může být tak "namyšlený " z celé řady důvodů a možná, že si to moc ani neuvědomuje. a třeba má i tak dost kamarádů a nikdo mu to nevyčítá, takže ani nevidí problém

peníze ne vždy kazí charakter a někdy i jsou, ale může toho chybět mnohem víc jiného, důležitějšího - vzájemné porozumění, respekt.. ten ale chybí jak v chudých, tak bohatých rodinách, takže s tím nesouvisí. ale rozohdně bych rozbořila tu pověru, že bohatství = štěstí

mě osobně to tedy nikdy nepřekáželo, měla jsem takovou kamarádku. náš vztahu ztroskotal až na takové blbosti, že jsme obě musely několikrát odvolat schůzku. pak jsem ji psala snad jen jednou, a už nikdy se mi neozvala. což jsem považovala jednak za to, že nemá zájem dále udržovat kontakt a jednak za to, že je rozmazlená, což někdy brání plně rozvinutému přátelství.

mám ale např. i kamarádku, která si sebe přeceňuje, i když nemá vůbec proč (a je na suchu) a na všechny kolem se dívá svrchu, protože věří, že má mimořádně rozvinutý tvůrčí talent. osobně s ní v kontaktu nejsem, tak 2x do roka si napíšeme po netu, ale jí si předně vážím pro její charakter, osobnost, kterou už dobře znám. ani tak ale nemohu říct, že bych stála o setkání s ní, protože si na mě za posledních pár let jednoduše neudělala čas.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Mam rad ludi, ktori za svojich kamaratov oznacia ludi, ktorymi pohrdaju, vyhybaju sa vzajomnemu kontaktu a jediny kontakt, ktory maju je, ze si napisu 2x do roka.
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

b, pojdes "moralne" nespravne a zoberies si od hlupaka prostriedky. dosiahnes ciel.
Tak tak, účel svätí prostriedky.
Axelka
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Axelka »

axxis napísal:Mam rad ludi, ktori za svojich kamaratov oznacia ludi, ktorymi pohrdaju, vyhybaju sa vzajomnemu kontaktu a jediny kontakt, ktory maju je, ze si napisu 2x do roka.
pokud to byla reakce na můj příspěvek, já se jí nevyhýbám, to ano se vyhýbá mně, ale přesto si jí vážím, i když nechodíme 3x týdně do kavárny. dolézat za ní nehodlám, už jsem vyčerpala své možnosti a myslím, že pokud nám to takhle vyhovuje, může to tak být. není to moje kamarádka, je to žena, které si vážím.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

A možno tým správaním zakrýva nejakú svoju slabosť alebo absolútne netuší, ako jednať s ľuďmi a správa sa ako vypatlaný chudák. Nechcem sa ho zastávať, ale ťažko spoznáš človeka na základe toho, čo ti o ňom niekto napíše a nikto z nás nevie, prečo sa správa tak, ako sa správa. Môže to byť úplný debil a možno je to niečím iným...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Môj vzťah k takému človeku by závisel od toho, ako by sa on správal ku mne, ale predpokladám, že môj vzťah k nemu by bol len formálny, pretože s takýmito ľuďmi si väčšinou nemám čo povedať...
Napísať odpoveď