Prechod z P55 na Z68 treba preinstalovat windows?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
balthier
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Prechod z P55 na Z68 treba preinstalovat windows?

Príspevok od používateľa balthier »

Vec je ta ze sa chystam postavit PC a ide mi o to ze ked vyberiem HDD zo starej zostavy doska gigabyte P55 a pripojim do dosky so Z68 chipsetom ci mi normalne nabehne windows(7)?Stalo sa mi ze ked som prechadzal z P35 na P55 musel som preinstalovat cely windows lebo mi nechcel nabehnut.Pytam sa preto aby ked napcham vsetko do pc a zistim ze to nefunguje aby som nemusel znova davat vsetko nazad a zalohovat.Kto vie presnu odpoved ma k :plus:
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Prechod z P55 na Z68 treba preinstalovat windows?

Príspevok od používateľa Michaelo »

Niekedy je to potrebné a niekedy nie. Pri výmene dosky za inú to je väčšinou potrebné. Najprv si zálohuj čo potrebuješ pre istotu že by si ho musel preinštalovať. Ale možno budeš mať funkciu inovácie. Aj keď neviem či to pri tomto funguje.
balthier
Light Professional
Light Professional

prave tomu zalohovaniu sa chcem vyhnut ale co uz fresh instal po skoro dvoch rokoch nezaskodi :D este ma napadlo ci by sa nedal preinstalovat win ak by nahodou ten system nenabehol vlozim instalacne dvd a je tam taka moznost ze subory mi ponecha a preinstaluje sa len system?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To som myslel tým Upgrade ale neviem či to je možné z WIN7 na WIN7 a podobne. Uvidíš.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

všetko zálohuj. Dá sa reinštalovať windows bez formátu ale je to blbosť
balthier
Light Professional
Light Professional

Tak som narval disk do novej dosky..boot instalacneho win7 dvd zvolil som oprava co by malo zresetovat drivery ale bohuzial sa to nepodarilo tak som normalne skusil ci nenabootuje system na disku a na prekvapenie vsetko fungovalo..samozrejme bolo treba odinstalovat stare ovladace a preinstalovat grafiku a niektore programy ale vsetko zatial ide ako hodinky.Zaujimave je len ze v CPUZ mi pise frekvenciu DDR3 8-8-8-24 a v biose 9-9-9-24 hmmm :hmm:
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ani CPU-Z nie je dokonalé. No skôr by som odinštaloval úplne všetky ovládače a reštartol PC. Potom by som nahodil najnovšie ovládače cocnuté z netu.
balthier
Light Professional
Light Professional

Tak po restarte uz ukazuje ramky tak ako ma.Zatial jediny problem s doskou je Etron USB driver.Nenacital mi externy disk bolo treba v biose vypnut USB 3.0. legacy mode vtedy disk naslo ale rychlosti klesali niekedy pod 30MB/s..ani beta driver zo stranky vyrobcu nepomohol.Nakoniec som stiahol najnovsi driver od gigabyte ktory ma na niektorych doskach rovnaky USB cip.Teraz vsetko funguje a rychlost neklesne pod 70MB/s v priemere ide okolo 80-90 a pri kopirovani 16GB filmu to zacalo normalne kopirovat od vyse 400MB/s a velmi pomaly klesalo na 200 az na 90MB/s.Pre istotu som nainstaloval najnovsie ovladace a najnovsi bios zo stranky vyrobcu.Zaujimavy je broadcom integrovany ethernet chip.Oproti realteku funguje bez problemov k tomu program ktory monitoruje takmer kazdu blbost a da sa v nom nastavit vela somnarin napriklad optimalizacia pre online hry a naozaj to je aj citit na pingu a stabilite v hre.Doska ma niekolko prednastavitelnych OC profilov s ktorymi neni problem dosiahnut aj 5Ghz stabilne.Taktiez dobre nastavenie chladicov a vetrakov.Bios jednoduchy a prehladny aj pre lamy,vela prislusenstva az 4 6GB/s sata kable redukcie.Za tu kratku dobu som zatial nenasiel ziadnu chybu a prekvapivo prvy krat nieco funguje ako ma preto sa tu asi rozpisujem ale dalo by sa aj viacej ale kto by to cital :D Chcel som len ukazat ze existuje aj nieco ine ako overene a odporucane asus.
mattoxx
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mattoxx »

mozem potvrdit. Ja som prechadzal z P35 na P55 (win7), a ziaden problem, akurat trebalo nainstalovat grafiku nanovo + ja som este "pre istotu" nahodil drivere na dosku. Vsetko ide ako ma, ziaden pokles oproti P35 u disku nie je.
Napísať odpoveď