Ako prekryt katastralnu mapu s google
Ako prekryt katastralnu mapu s google
Dobry den. Chcel by som sa opytat ako prekryjem katastralnu mapu s google maps? Potrebujem zistit suradnice niektorych bodov na katastralnej mape a geodetov nechcem platit. Pokial ma niekto napad sem s nim prosim 
-
xH4wK
Re: Ako prekryt katastralnu mapu s google
asi jedine nieco ako photoshop - nejaka alternativa s vrstvami ? mozno gimp, nic ine mi nenapada 
No ten photoshop asi hej to aj mna napadlo. A neexistuje na to konkretne nejaky soft?
To tazko. Akurat tak mat mapy v rovnakej mierke, spravne to natocit a hrat sa.
Neviem ci som tvoj problem spravne pochopil ale:
Mam v mobile soft, vola sa freetrack do ktoreho mozes dat lubovolny obrazok a na nom presne zadat 3 body. A podla toho vypocita suradnice ostatnych bodov v obrazku. Mozno by ti to pomohlo ak mas doma nejake presnejsie GPS a vies kde sa niektore miesta na mape nachadzaju
Mam v mobile soft, vola sa freetrack do ktoreho mozes dat lubovolny obrazok a na nom presne zadat 3 body. A podla toho vypocita suradnice ostatnych bodov v obrazku. Mozno by ti to pomohlo ak mas doma nejake presnejsie GPS a vies kde sa niektore miesta na mape nachadzaju
Mam iPhone. Je to aj pre tento mobil?
čo presne potrebuješ zistiť? aké súradnice? GPS (WGS) alebo JTSK ??? pýtam sa ako geodet, nakoľko mi zatiaľ nie je jasné čo potrebuješ
GPS suradnice danych bodov na katastralnej mape
na samotnej google mape resp. satel. mape to nevieš identifikovať? ešte jedna otázka, za akým zámerom to potrebuješ, treba si uvedomiť, že kvalita a presnosť súradníc z google mapy je dosť nízka.
Mam nokiu (S60v5) ale google ta urcite nezbije ked ho zapnes
ešte je tu jedna možnosť, pozeráš to na katasterportály? ak áno v ľavo dole ti píše súradnice x, y, tie mi napíš ja ti to transformujem do WGS
Pozeram cez KaPor ale nic take ako suradnice nevidim
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
a som si to nevsimol ako tie suradnice prerobit na wgs ?
stiahni si tento programček http://www.geospeleos.com/Mapovani/WGS8 ... /Wgs84.exe súradnice JTSK y,x zadávaj bez znamienka - a vymeň y za x a naopak.
Takže z mojho screenu by som zadal:
Y: 379624,...
X: 1222264,...
Takže z mojho screenu by som zadal:
Y: 379624,...
X: 1222264,...
Vytahujem starinu, ale uz to asi opravili, lebo tam okno s tymi suradnicami nie je. Nejak inac sa nevieme k tomu dostat? dik za kazdu radu
súradnice sa dajú zapnúť - pravý klik - nastavenie - display mouse position. Ale ak ide len o prekrytie parcely s katastrom, tak odporúčam http://www.geoportal.sk/sk/aplikacie/mapka/ čo je eštelen testovacia prevádzka, ale funguje to dobre
Diki moc za pomoc, bezim to vyskusat.
Ad Mapka. Tak prva vec co ma zarazila bolo, nakolko sa nachadzam mimo slovenska, ze mapka je obmedzena na pouzitie iba zo Slovenska. Tak samozrejme proxy a skusal som dalej. Za tyzden som to skusil minimalne 5krat a nikdy som sa nedostal dalej ako za inicializacnu obrazovku. Funguje to zase len na nejakom spravnom prehliadaci?
A ak si to skusal, nevies ci su tam aj parcely UO (register E)?
Ad Mapka. Tak prva vec co ma zarazila bolo, nakolko sa nachadzam mimo slovenska, ze mapka je obmedzena na pouzitie iba zo Slovenska. Tak samozrejme proxy a skusal som dalej. Za tyzden som to skusil minimalne 5krat a nikdy som sa nedostal dalej ako za inicializacnu obrazovku. Funguje to zase len na nejakom spravnom prehliadaci?
A ak si to skusal, nevies ci su tam aj parcely UO (register E)?
mne to funguje v opere 12, FF aj IE. možno tomu vadí proxy
UO parcely som tam nevidel. možno som len slepý
UO parcely som tam nevidel. možno som len slepý
Neviem či je to ešte aktuálne, tak pre info. pokiaľ viem tak na tej novej aplikácií mapka je aj vrstva UO(určeného operátu) E_KN parciel, neviem či je vo všetkých kat. územiach, ale čo som pozeral tak je skoro všade, pokým teda už nie je kompletne prevedená do C_KN.
Mala by fungovať vo všetkých prehliadačoch, nakoľko to bola jej prvotná myšlienka, aby nepotrebovala žiadne pluginy, teda asi bude problém s proxy, ono by malo vyskočiť také okno, že je to testovacia verzia a po zakliknutí ok sa zobrazí mapa sk s vyhľadávacím barom.
Súradnice sa dajú vyhľadať asi len cez katasterportal, na mapke som túto možnosť nenašiel.
Ak by si potreboval pretransformovať, tak skús použiť transformačnú službu https://zbgis.skgeodesy.sk/zbgistransform/
a súradnice y,x si napíš napr do .txt súboru a pre hromadnú transformáciu daj zazipovať, alebo nahadzuj jednotlivo, východzí súr systém je s-jtsk (jtsk) a transformuješ do etrs89latlonh, zadáš všetko potrebné a výstupný tvar zem. súr. dáš hneď to prvé dd,dddd...
Takto pretransformované súr. si môžeš skopírovať a priamo v des. zobrazení ich vlož napr do vyhľadávania v mapy.cz a tam sa ti to priamo zobrazí na mape, je to lepšie ako gmapy, lepo sú detailnejšie, za to vďačíme aj pár slovákom čo tam pracujú, jeej.
No mali by ste si uvedomiť, že hranice v UO vrstve sa nezhodujú so skutočným priebehom hraníc, ich držba sa musí prešetriť geodetom z pôvodného mapovania, nakoľko toto je len vektorový podklad , ktorý niekto odsunul z nečíselnej mapy aby sa vymazali z pozemkovej knihy, takže by som doporučoval sa toho držať len veľmi orientačne, lebo na 90% územia sa tieto hranice vôbec nezhodujú s ich skutočným priebehom, hlavne v extravilánoch môžu byť hranice uletené aj o desiatky, v niektorých prípadoch aj o stovky metrov.
Mala by fungovať vo všetkých prehliadačoch, nakoľko to bola jej prvotná myšlienka, aby nepotrebovala žiadne pluginy, teda asi bude problém s proxy, ono by malo vyskočiť také okno, že je to testovacia verzia a po zakliknutí ok sa zobrazí mapa sk s vyhľadávacím barom.
Súradnice sa dajú vyhľadať asi len cez katasterportal, na mapke som túto možnosť nenašiel.
Ak by si potreboval pretransformovať, tak skús použiť transformačnú službu https://zbgis.skgeodesy.sk/zbgistransform/
a súradnice y,x si napíš napr do .txt súboru a pre hromadnú transformáciu daj zazipovať, alebo nahadzuj jednotlivo, východzí súr systém je s-jtsk (jtsk) a transformuješ do etrs89latlonh, zadáš všetko potrebné a výstupný tvar zem. súr. dáš hneď to prvé dd,dddd...
Takto pretransformované súr. si môžeš skopírovať a priamo v des. zobrazení ich vlož napr do vyhľadávania v mapy.cz a tam sa ti to priamo zobrazí na mape, je to lepšie ako gmapy, lepo sú detailnejšie, za to vďačíme aj pár slovákom čo tam pracujú, jeej.
No mali by ste si uvedomiť, že hranice v UO vrstve sa nezhodujú so skutočným priebehom hraníc, ich držba sa musí prešetriť geodetom z pôvodného mapovania, nakoľko toto je len vektorový podklad , ktorý niekto odsunul z nečíselnej mapy aby sa vymazali z pozemkovej knihy, takže by som doporučoval sa toho držať len veľmi orientačne, lebo na 90% územia sa tieto hranice vôbec nezhodujú s ich skutočným priebehom, hlavne v extravilánoch môžu byť hranice uletené aj o desiatky, v niektorých prípadoch aj o stovky metrov.