Apple iPad 2 xxGB Wi-Fi 3G
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Apple iPad 2 xxGB Wi-Fi 3G
Nikto ti nekaze ho brat, ale myslim, ze za tie peniaze je to momentalne asi najlepsia kupa. Dovod preco je lepsi 7 palcovy displej sa docitas v mojom dlhom prispevku na prvej strane. Nakolko si s tym tabletom nerobil, tak predpokladam, ze je to z tvojej strany len taranie do vetra.
-
Michaelo
Hardcore addict
S týmto Huaweiom som nerobil to je pravda ale keď to chcem na net a filmy tak radšej väčší nech vidím poriadne. Aj hry na tom lepšie zahráš a hlavne PhotoShop a Ideas na tom pôjde lepšie. Ale ako si spomenul aj ty. Na toto mu stačí NetBook. Kamoška si kúpila nejaký namaknutý za pár eur (2 jadrový 2.2GHz CPU, 3 GB RAM, 512 MB grafika) čo je na NetBook naozaj poriadny výkon.
-
xjojox2246
Star
Viem že to znie primitívne, ale mne veľmi záleží aj na dizajne 
Ďakujem Vám teda za pomoc.
Rozhodol som sa zobrat Apple iPad 2 32GB Wi-Fi 3G, a ten internet
Mobilný internet 10 000 od Telekomu
Ďakujem Vám teda za pomoc.
Rozhodol som sa zobrat Apple iPad 2 32GB Wi-Fi 3G, a ten internet
Mobilný internet 10 000 od Telekomu
-
Michaelo
Hardcore addict
Nooo máš aj rôzne obaly a povedzme si to na rovinu: iPad2 nevyzerá o nič lepšie ako iné tabletky.
Ale verím že si sa rozhodol dobre.
Ale verím že si sa rozhodol dobre.
-
xjojox2246
Star
máš pravdu... aj iné akože vyzerajú dobre.
ale napríklad sa mi na iPade veľmi páči, ten obal alebo ako to nazvem. Čo keď to otvorím tak sa zapne a keď to dám preč tak sa vypne.
Ale to už je jedno . Ďakujem za rady a pomoc.
Prajem všetkým príjemné prežitie vianočných sviatkov, veľa zdravia, veľa šťastia a úspešný vstup do nového roku !!
ale napríklad sa mi na iPade veľmi páči, ten obal alebo ako to nazvem. Čo keď to otvorím tak sa zapne a keď to dám preč tak sa vypne.
Ale to už je jedno . Ďakujem za rady a pomoc.
Prajem všetkým príjemné prežitie vianočných sviatkov, veľa zdravia, veľa šťastia a úspešný vstup do nového roku !!
-
Michaelo
Hardcore addict
Rád som pomohol
Ak máš na to peniaze tak prečo nie?
K tomu prianiu: Detto
K tomu prianiu: Detto
-
hojko
Site Admin
Michaelo: Aky je problem pri 7 palcovom tablete, ktory je mensi, lahsi a spratnejsi, este k tomu ma vacsie rozlisenie pri mensom displeji, co znamena lepsiu kvalitu zobrazenia, hmm??? Filmy budes pozerat stylom, ze budes mat tablet v rukach, na kolenach alebo oprety o vankus v posteli, to znamena, ze bude mozno 60cm od hlavy. V takom pripade je to plnohodnotne postacujuce aj v pripade, ze mas titulky s velkostou pisma 22px zobrazene, je to pekne citatelne a nie je problem to sledovat. Opisal by som to prikladom, ze je to rovnake ako prenosny DVD prehravac. Tie sa prevazne robili 7 palcove, az neskor prisli 9 a 10 palcove, no naopak, boli 6 palcove. Zhodou okolnosti jeden takyto mam a mozno tak pred tromi rokmi som o nom pisal aj malo recenziu na fore, nebol s tym ziadny problem. Rovnako velke sa robia aj TV do auta v hlavovych opierkach, ci su to vstavane displeje v opierke hlavy alebo ide o dodatocnu montaz prichytenim stahovacich pasiek ci pruhov.
Neviem co netbook ma tvoja kamoska, ale do netbookov sa fakticky priparne dava Intel Atom, az neskor dosli do ponuky dvojjadrove AMD Zacate a Ontario, ale ten takt mal od 2,2GHz dost daleko. Tie dualcore (Zacate) su vykonovo niekde nad urovnou tych dnesnych priemernych jednojadier, v niektorych pripadoch je to skoro dvojnasobny vykon. Otaria su slabucke a vykonovo pri jednojadrach.
Photoshop v tablete aj v netbooku je zbytocna vec, je to viacmenej nastroj na upravu par fotiek, ktory toho vela nedokaze, takychto programov je kopa, niektory ma filtre, iny zase nie... Pre grafika je dolezity dobry procesor, vela RAMky v pripade vacsich projektov a hlavne velky displej a dobra myska, vdaka ktorej mozes presne klikat a robit co potrebujes. Neviem si predstavit pracu s Photoshopom na tablete bez pripojenej mysky, uz len z toho hladiska, ze potrebujem nieco posunut o pixel, dva ci tri, musi to byt nieco hrozne. Mam Photoshop v tablete nainstalovany, ma to okolo 50MB, ale este som sa s tym nehral, no ako som uviedol, na par filtrov to urcite postaci.
xjojox2246: Veru, pre mna to znie smiesne, ze ti ide o design, kedze takmer vsetky su na rovnakej urovni. Puzdier a inych doplnkov k tomu je habadej, za par eur z eBayu dokazes kupit puzdier a puzdier, od kozenych, cez neoprenove, az po hadam kovove.
Neviem co netbook ma tvoja kamoska, ale do netbookov sa fakticky priparne dava Intel Atom, az neskor dosli do ponuky dvojjadrove AMD Zacate a Ontario, ale ten takt mal od 2,2GHz dost daleko. Tie dualcore (Zacate) su vykonovo niekde nad urovnou tych dnesnych priemernych jednojadier, v niektorych pripadoch je to skoro dvojnasobny vykon. Otaria su slabucke a vykonovo pri jednojadrach.
Photoshop v tablete aj v netbooku je zbytocna vec, je to viacmenej nastroj na upravu par fotiek, ktory toho vela nedokaze, takychto programov je kopa, niektory ma filtre, iny zase nie... Pre grafika je dolezity dobry procesor, vela RAMky v pripade vacsich projektov a hlavne velky displej a dobra myska, vdaka ktorej mozes presne klikat a robit co potrebujes. Neviem si predstavit pracu s Photoshopom na tablete bez pripojenej mysky, uz len z toho hladiska, ze potrebujem nieco posunut o pixel, dva ci tri, musi to byt nieco hrozne. Mam Photoshop v tablete nainstalovany, ma to okolo 50MB, ale este som sa s tym nehral, no ako som uviedol, na par filtrov to urcite postaci.
xjojox2246: Veru, pre mna to znie smiesne, ze ti ide o design, kedze takmer vsetky su na rovnakej urovni. Puzdier a inych doplnkov k tomu je habadej, za par eur z eBayu dokazes kupit puzdier a puzdier, od kozenych, cez neoprenove, az po hadam kovove.
-
Michaelo
Hardcore addict
Jo v tomto máš pravdu no ja doma nemám žiaden prenosný DVD prehrávač a ani DVD v aute lebo mi to príde prťavé. A aj keby že to je len 60 cm od hlavy. Filmy pozerám aj na 24" LCD a som od neho pol metra. Rozhodne by mi to bolo malé. No vystačím si aj s mobilom. na maily a prečítanie netu stačí. Rovnako aj na hranie hier. Ale filmy tam nepozerám. Skúšal som na N5800 ale nejako mi to nesedelo. Stále posunutý zvuk a malý obraz (a to má 5800 lepšie rozlíšenie ako terajší SE Live).
Ale už povedal že si vybral takže zbytočne prehovárať. Som rád že som mu ako tak pomohol aspoň s netom.
Ale už povedal že si vybral takže zbytočne prehovárať. Som rád že som mu ako tak pomohol aspoň s netom.
-
xjojox2246
Star
ohľadom toho puzdra (obalu) som myslel presne toto :hojko napísal:xjojox2246: Veru, pre mna to znie smiesne, ze ti ide o design, kedze takmer vsetky su na rovnakej urovni. Puzdier a inych doplnkov k tomu je habadej, za par eur z eBayu dokazes kupit puzdier a puzdier, od kozenych, cez neoprenove, az po hadam kovove.
To sa asi na iný tablet nedá dokúpiť?
-
Michaelo
Hardcore addict
Hmmm asi nie. Skús pogoogliť. Ale vyzerá to pekne.
-
xjojox2246
Star
netreba, ja už mám vybraté 
Páči sa mi ako je riešený ten obal.
Klasický obal a koľko má funkcií.
Páči sa mi ako je riešený ten obal.
Klasický obal a koľko má funkcií.
Ten obal je uzasny... Spravil mi ryhy do hlinika (naozaj skarede na jednom boku) uz po jednom mesiaci. Teraz som dal kvoli tomu reklamovat iPad aj Case, ocakavam, ze mi vratia peniaze za Case a dostanem novy iPad (inak to poputuje na znalecky posudok).
-
hojko
Site Admin
Michaelo: Nebolo by ti to male a stale trvam na tom, ze pokial to clovek neskusi, tak nevie. Porovnavat nieco taketo s 3 ci 3,2 palcovym displejom starej Nokie so Symbianom, tak to je nevhodne.
xjojox2246: Realne vyuzitie toho puzdra pre teba je ake??? Myslim si, ze ziadne, cisto len machrovina a nic ine. Radsej si kupim puzdro, ktore mi chrani tablet z kazdej strany (v lepsom pripade ho dostanes pri kupe tabletu), pripadne obycajne puzdro z ktoreho len tablet vysuniem, pripadne sa pozriem po niecom co sa da aj vyuzit, napriklad puzdro s klavesnicou, vid: http://www.supermobily.sk/supermobily/e ... KA/0/5/178
Skoda, ze ludia nerozmyslaju nad vyuzitim, ale kupuju veci pre machrovinu.
xjojox2246: Realne vyuzitie toho puzdra pre teba je ake??? Myslim si, ze ziadne, cisto len machrovina a nic ine. Radsej si kupim puzdro, ktore mi chrani tablet z kazdej strany (v lepsom pripade ho dostanes pri kupe tabletu), pripadne obycajne puzdro z ktoreho len tablet vysuniem, pripadne sa pozriem po niecom co sa da aj vyuzit, napriklad puzdro s klavesnicou, vid: http://www.supermobily.sk/supermobily/e ... KA/0/5/178
Skoda, ze ludia nerozmyslaju nad vyuzitim, ale kupuju veci pre machrovinu.
Prečo tu ešte stále riesite, ze chce ipad keď za menšiu sumu ma to isté, toje ako keby si niekto chcel kúpiť BMW ale budú ho presviedčať nech si kúpi Škodu, leboje to rovnake,ved ked povedal, že chce toa má na to, tak mu tu stále nerieste android tablety ..
-
hojko
Site Admin
robo1152: BMW a Skoda maju svoje vozy, aj tie sa daju vo svojich kategoriach porovnavat a ani by som sa nedivil, keby vzhladom na skoro polovicnu cenu pri rovnakej vybave vysiel ako vitaz automobil od Skody.
Takže ked si niekto kupi BMW tak je hlupak? Keby takto rozmýšľali vo vláde tak sme už dávno za vodou, ale prečo by si človek nemohol niečo kúpiť, keď si to môže dovoliť... nikekto dáva stovky eur do pc komponentov ročne a niekto si chce kúpiť ipad, je pevne rozhodnuty a len mu tu omielaju o alternatyvach 
Nehovoriac o tom, že michaelo tu podceňuje ten huawei, aj keď je t jeden z dá sa povedať najlepších tabletov na trhu moentalne, stačí si pozrieť recenzie, a v pomere cena/výkon určite vedie, ale to je známe, že michaelo odporúča len veci, ktoré má on sám
Nehovoriac o tom, že michaelo tu podceňuje ten huawei, aj keď je t jeden z dá sa povedať najlepších tabletov na trhu moentalne, stačí si pozrieť recenzie, a v pomere cena/výkon určite vedie, ale to je známe, že michaelo odporúča len veci, ktoré má on sám
-
xjojox2246
Star
hojko : na machrovanie určite nie. Už som tu raz písal ide mi dosť o dizajn. Nejdem to už ďalej rozrábať.
robo1152 : aspoň že ty ma chápeš
OK. môžte uzatvoriť tému
.
robo1152 : aspoň že ty ma chápeš
OK. môžte uzatvoriť tému
-
Michaelo
Hardcore addict
A čo mám odporúčať? Niečo čom som v živote nemal v ruke a ani som o tom poriadne nepočul?
Radšej odporúčam niečo čo som otestoval a viem že to je fajn.
A ako som povedal. Ak si už vybral tak nech si to kúpi. Zbytočne radiť niečo iné ak je niekto už rozhodnutý.
Radšej odporúčam niečo čo som otestoval a viem že to je fajn.
A ako som povedal. Ak si už vybral tak nech si to kúpi. Zbytočne radiť niečo iné ak je niekto už rozhodnutý.
Chlapci verte, ze kebyze viete vyuzit potencial toho ipadu, tak by ste nehovorili, ze to je blbost. Niekto tu spominal, ze ho po chvili omrzel, ale ten tablet vie uplne vsetko co a iny android tablet, dokonca to vie lepsie a rychlejsie, samozrejme nemam na mysli flash. Dalej na instalovanie aplikacii nie je itunes a celkovo pocitac vobec potrebny. Pisete tu o tom vsetci co o tom moc neviete. Ti ktori iba citate fora, alebo ste citali nejake hate clanky na ipad, sa nemozte k tomu objektivne vyjadrit.
Kup si fakt ipada, velkost si si uz pozrel. To ze nejaky tablet ma podporu 3g je uplne nepodstatne, lbo by si musel mat ten najdrahsi intenetovy balik a ten rozdiel by si tam nepoznal, pretoze uz 10 mbps je na mobilny internet naozaj rychlost, a stahovat mobilnym internetom je blbost.
Kup si fakt ipada, velkost si si uz pozrel. To ze nejaky tablet ma podporu 3g je uplne nepodstatne, lbo by si musel mat ten najdrahsi intenetovy balik a ten rozdiel by si tam nepoznal, pretoze uz 10 mbps je na mobilny internet naozaj rychlost, a stahovat mobilnym internetom je blbost.