Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilnovanie

Príspevok od používateľa Hensym »

Otázka, keď som cvičil pravidelne, kupoval som Gainer, no keď som prestal (ostalo mi asi 3kg), som ho zabalil do lepšieho obalu ako bol pôvodný a už som aj zabudol o aký Gainer vlastne išlo... Udržiaval som ho v izbovej teplote a to hádam cez rok. Stalo sa s ním niečo alebo s ním nič nebude a môžem ho začať znova užívať?
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Pokial bol zavrety a v suchu, nemalo by sa nic stat. Moze sa stat, ze protak, alebo gainer pri dlhsom skladovani trocha "zatuchnu" a zmenia vonu, ale inak by to malo byt ok.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

RaiN: keď ti môžem poradiť tak úplne úplne na začiatok, skus najskôr precvičovať čisto iba vlastne telo...bez činiek, strojov atd....

teda sed-ľahy, kliky, drepy...rob si série, napr sed-ľah 4x20 a tak isto aj ostatné....až dovtedy, pokiaľ nebude pre teba problém urobiť denne veľa opakovaní bez toho aby si mal na druhý deň unavené svaly

píšem ti to iba preto, lebo veľa začiatočníkov robí chybu v tom, že sa hneď vrhajú na činky ale pritom majú problém spraviť zopár klikov

drž sa :wink:
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Header ja som začal rovno s činkami, išiel som si nízke váhy a nikomu to nevadilo :) naučil som sa techniky a tak :wink:
//Inak šťastné a veselé všetkým hojkárskym bodybuilderom :wink:
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Filipito ale jasne, ved ja netvrdím že to nejde. Akurát mi to príde prirodzenejšie keď človek najskôr dokáže precvičiť optimálne vlastné telo a až potom sa vrhá na závažia. Nič viac.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Header napísal:Filipito ale jasne, ved ja netvrdím že to nejde. Akurát mi to príde prirodzenejšie keď človek najskôr dokáže precvičiť optimálne vlastné telo a až potom sa vrhá na závažia. Nič viac.
inac, na tomto je kus pravdy, clovek sa potom vyhne roznym zraneniam a disbalanciam ktore mozu neskor vyustit do velkych neprijemnosti, kedze casto mladez v posilke rada naklada co najvacsie vahy a potom ked to tahaju/tlacia cheatingom jak svina tak sa akurat zrania, ale ak ma clovek trochu sebakritiky a triezveho pohladu na vec nemalo by sa tos tat ak voli primerane vahy, no to mladi casto nemaju ;)
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

Filipito napísal:Header ja som začal rovno s činkami, išiel som si nízke váhy a nikomu to nevadilo :) naučil som sa techniky a tak :wink:
//Inak šťastné a veselé všetkým hojkárskym bodybuilderom :wink:
Takisto som začínal takto. Bol som PC typ. A jedného pekného dňa som sa spamätal, začal pomaly s činkami a to platí dodnes (no už bez toho pomaly) :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja nevidím problém začať hneď aj s činkami, ale naozaj treba ísť rozumne a netreba sa hanbiť za to, že na koncoch tyčky sú malinké kotúče, zatiaľ čo ostatní majú naložené.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

presne ako pise hughito. Este by som pripadne dodal, ze uplny zaciatocnik nech sa v kazdom pripade zatial vyhyba suplementom typu kreatin,No a podobne. Je to z toho dovodu ze ma este slabe slachy a väziva a pri nahlom cviceni s velkymi vahami by mohol mat problemy. Proste zo zaciatku treba cvicit hlavne techniku a nezameriavat sa na hmotnost zdvihaneho zeleza.
RaiN
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa RaiN »

Zdravím :)

Header
jop ďakujem... Cvičím vlastnou váhou + jednoručky na stroje etc. sa zamerať ani nechcem, takže to nehrozí...

Kali
No, keď sa nad tým teraz zamyslím, príde mi to tak, že máte pravdu... Len by ma zaujímalo ako je možné, že mi viacero ľudí povedalo to iste Hmmm

Ak som tomu dobré pochopil tak: Mal by som robiť série cvikov podľa toho zvládnem napr. 30 brucho a 2-3 min pauza ? Spraviť to tak 5x denne ?
To je v tom, že mám problém to spraviť, no na druhý deň žiadna svalovka ani nič podobne... A to sa opakuje...
Napr. keď cvičím ráno, tak večer to je zase normálka a vôbec nepociťujem to, že som cvičil :/

// + Čo sa týka toho, nie som nejak fyzický zdatný... Celý život presedený za PC Váha tak 60-65 kg výška 176 cm cca... :sly: (Nič moc)
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deco »

Zdravim, dostal som na vianoce jednorucku(15 kg), s kotucmi, cize si mozem regulovat vahu. Viem,ze najlepsie by bolo mat aj druhu taku cinku, ale vedeli by ste mi poradit aj nejake cviky, ktore mozem cvicit aj s 1 cinkou? Momentalne nemam prachy na dalsiu, casom si urcite kupim, ale nechcem zatial aby mi tato hnila v rohu. Resp. keby mi niekto vedel poradit aj nejaky treningovy plan na jednotlive partie :-)...Diky moc
gogo956
Redeemer
Redeemer

Deco

da sa vymysliet kopec cvikov aj s jednou jednoruckou napr. variacie na bicepsovy zdvih, klopenie zapästia zdola aj zhora atd.

odporucam pozriet http://www.kulturistika.sk/ je tam vela info, aj cviky na vsetky mozne partie
ColdRain
Addict
Addict

toto su podla mna neuraz sa gogo blbosti, bicepsovy zdvyh je na nic cvik...kluc by som videl vo variaciach svihov, premiestneni, rotacnych cvikov, drepov ked bude mat cinku v oboch rukach, pripadne pullover alebo pouzit tu cinku ako mrtu vahu hodit ju do batoha a robit kliky, zhyby ak je hrazda atd
gogo956
Redeemer
Redeemer

preco by bol bicepsovy zdvih horsi ako ostatne cviky?
http://www.kulturistika.sk/pages/kinezi ... dklone.htm
nikto predsa netvrdi ze by mal cvicit iba to a hlavne nezabudaj ze je uplny zaciatocnik ktory
v zivote este systematicky neposilnoval. Ono celkovo je tazke radit ak ma k dispozicii iba jednu jednorucku a nic ine..
ColdRain
Addict
Addict

ja viem ako vyzera bicepsovy zdvih :D
lebo biceps je jeden z najmensich svalov na tele, hormonalna odozva na taky cvik je minimalna, v podstate ten cvik neprinasa skoro nic :D
ale uznavam, ze ako zaciatocnik by si mohol premiestneniami a pod ublizit, takze asi najelspei zacat s vlastnym telom a pomahat si tou cinkou ako mrtvou vahou
gogo956
Redeemer
Redeemer

este ma napadlo ze pre zaciatocnika by mozno nebolo zle zacat najprv klikami
pomocou uchopov.
http://www.insportline.sk/1132/uchopy-n ... h-up-stand

samotne klasicke kliky su o nicom, ale pomocou hentoho by mohli byt ovela ucinnejsie
lebo clovek moze ist hlbsie. Samozrejme je to dobre len na taku pripravu na normalne
posilnovanie, nakolko cvicenie s vlastnou vahou nic moc nerobi..
Jokky
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jokky »

Ja keď som doma začínal, tak som si dal nohy na postel a 2 stoličky pred seba, nohy na postel, jedna ruka na jednu stoličku, druhá ruka na druhú stoličku (medzi stoličkami bola medzera), tak som klikoval...a až dole som išiel.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Podľa mňa to nemá veľký význam, aj pri BP je cecek najviac zapojený v tej vrchnej fáze pohybu. Ak kliky, tak ruscak na chrbát a závažie v akejkoľvek podobe doň - to má zmysel. A samozrejme sa hrať so šírkami úchopov.
bender44
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bender44 »

--
ColdRain
Addict
Addict

v akej forme prijimas tie bielkoviny? niektorym (mna nevynimajuc) nerobi dobre mlieko, ak pijes mlieko, skus ho vysadit, tak isto mliecne vyrobky
Napísať odpoveď