halabaster napísal:qwerty naco ti je teleskop? Pozeras na hviezdy alebo snim klatis svoju terajsiu partnerku?
plynove zbrane
-
qwerty-xyz
Re: plynove zbrane
-
marlboro666
Novice
Aj ja si chcem zaobstarať plynovú pištoľ a keď mám pravdu povedať nevyznám sa do toho dáko extra páči sa mi Bruni 92 a Bruni 85.
Ale ako čítam príspevky tak keď niekto počuje názov "Bruni" stále si to spája s nie príliš veľkou kvalitou a s obavami zo zlyhania.
preto sa chcem opýtať či si mám vybrať niečo iné alebo sa nemusím obávať zlyhania . . .
Ale ako čítam príspevky tak keď niekto počuje názov "Bruni" stále si to spája s nie príliš veľkou kvalitou a s obavami zo zlyhania.
preto sa chcem opýtať či si mám vybrať niečo iné alebo sa nemusím obávať zlyhania . . .
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
marlboro666: ak už plynovku, tak by som osobne šiel do značky GP. Za cenu okolo 300e dostaneš zbraň totožnú s K100 (neviem teraz presne s ktorým modelom), jediným rozdielom je hlaveň - tá je zo slabšieho materiálu a s prepážkou v hlavni. Telo, záver...všetko je totožné s ostrou zbraňou.
A Bruni NIE. To už radšej Zoraki. Kukni na špecializované fóra o zbraniach - tam ti o plynovke povedia viac.
A Bruni NIE. To už radšej Zoraki. Kukni na špecializované fóra o zbraniach - tam ti o plynovke povedia viac.
-
Milan Hlavinka
Novice
chcem sa opitat ci mozem pouzit na silvestra plynovu pistol na svetlice Dakujem
nosenie plynovej zbrane - otázky
Zdravím,
rád by som si kúpil nejakú plynovú zbraň ale vynára sa mi viac otázok než odpovedí. Bol by som rád ak by mi odpovedal niekto, kto už ZP má a dokázal by mi výklad zákonov preložiť do ľudského jazyka.
Áno, použil som SEARCH, ale k ničomu konkrétnemu som sa nedopracoval, maximálne tak ku pištoľ vs. teleskop...
Plánujem kúpiť túto: http://www.municak.sk/07-01-2011-securi ... -pa-cierna
myslím si, že cena je prijateľná, veľkosť neprekáža, v ruke sedí dobre, lepšie ako beretta 92
náboje: http://www.municak.sk/07-01-2011-securi ... ie-zablesk
ohľadom http://www.municak.sk/plynovky/naboj-9mm-plyn-cs mám pochybnosti, či by účinkovali na podnapitých / zdrogovaných útočníkov.
A) Účinok plynovej zbrane a streliva.
Doteraz čo som čítal, tak plynové zbrane majú efekt do troch metrov. Výstrel treba mieriť na tvár útočníka.
Vzdialenosť mi nevadí, skôr sa bojím nasledovného: ak v prípade nutnej obrany (ďalej len "NO") útočníka prvý krát strelím do líca a druhý raz do oka alebo ho strelím hneď do oka, čím mu privodím ublíženie na zdraví, ako to bude posudzované? Bude mať náboj účinok aj keď útočníka strelím do stehna (napr. v lete)? Pohybujeme sa stále v rozmedzí NO a odvracania nebezpečenstva.
B) Zákonné medze použitia zbrane
Plynové zbrane podliehajú evidencii. Tipujem že pri kupovaní si budú pýtať OP, to bude v poriadku. Skôr ma zaujíma, kde všade nemôžem nosiť zbraň, samozrejme skrytú - je mi jasné, že kombinácia s alkoholom (drogami) je neprípustná. Ale môžem ju mať u seba v krčme, nebudem piť alko, ale prídu policajti na raziu - čo robiť a čo nie? Treba každý výstrel hlásiť na polícii?
Je možné niekde (mimo strelnice) legálne strieľať? Nemyslím niekde v poli v Hornej Orechovej, ale niekde na otvorenom (napr. les a pod.)?
nakoniec to najdôležitejšie:
C)Môžem nosiť plynovú zbraň pri sebe s nábojom v hlavni (teda nabitú)?
Je mi jasné, že držitelia ZP "A" môžu. Ale čo my, čo nemáme ZP? Myslím si, že v prípade NO nebudem mať čas / nebudem schopný natiahnuť zbraň a následne na to ešte mieriť. A ako sa to rieši napr. v MHD alebo na univerzitách?
ďakujem za všetky odpovede
rád by som si kúpil nejakú plynovú zbraň ale vynára sa mi viac otázok než odpovedí. Bol by som rád ak by mi odpovedal niekto, kto už ZP má a dokázal by mi výklad zákonov preložiť do ľudského jazyka.
Áno, použil som SEARCH, ale k ničomu konkrétnemu som sa nedopracoval, maximálne tak ku pištoľ vs. teleskop...
Plánujem kúpiť túto: http://www.municak.sk/07-01-2011-securi ... -pa-cierna
myslím si, že cena je prijateľná, veľkosť neprekáža, v ruke sedí dobre, lepšie ako beretta 92
náboje: http://www.municak.sk/07-01-2011-securi ... ie-zablesk
ohľadom http://www.municak.sk/plynovky/naboj-9mm-plyn-cs mám pochybnosti, či by účinkovali na podnapitých / zdrogovaných útočníkov.
A) Účinok plynovej zbrane a streliva.
Doteraz čo som čítal, tak plynové zbrane majú efekt do troch metrov. Výstrel treba mieriť na tvár útočníka.
Vzdialenosť mi nevadí, skôr sa bojím nasledovného: ak v prípade nutnej obrany (ďalej len "NO") útočníka prvý krát strelím do líca a druhý raz do oka alebo ho strelím hneď do oka, čím mu privodím ublíženie na zdraví, ako to bude posudzované? Bude mať náboj účinok aj keď útočníka strelím do stehna (napr. v lete)? Pohybujeme sa stále v rozmedzí NO a odvracania nebezpečenstva.
B) Zákonné medze použitia zbrane
Plynové zbrane podliehajú evidencii. Tipujem že pri kupovaní si budú pýtať OP, to bude v poriadku. Skôr ma zaujíma, kde všade nemôžem nosiť zbraň, samozrejme skrytú - je mi jasné, že kombinácia s alkoholom (drogami) je neprípustná. Ale môžem ju mať u seba v krčme, nebudem piť alko, ale prídu policajti na raziu - čo robiť a čo nie? Treba každý výstrel hlásiť na polícii?
Je možné niekde (mimo strelnice) legálne strieľať? Nemyslím niekde v poli v Hornej Orechovej, ale niekde na otvorenom (napr. les a pod.)?
nakoniec to najdôležitejšie:
C)Môžem nosiť plynovú zbraň pri sebe s nábojom v hlavni (teda nabitú)?
Je mi jasné, že držitelia ZP "A" môžu. Ale čo my, čo nemáme ZP? Myslím si, že v prípade NO nebudem mať čas / nebudem schopný natiahnuť zbraň a následne na to ešte mieriť. A ako sa to rieši napr. v MHD alebo na univerzitách?
ďakujem za všetky odpovede
Re: nosenie plynovej zbrane - otázky
Myslím, že o príslušných otázkach sa diskutovalo tu - http://www.hojko.com/plynove-zbrane-t88 ... 9%20zbrane
Ach Pine, Pine...
zdá sa mi ako by si to len rýchlo preletel a nič neprečítal.
- prečítal som si tvoje názory plyn vs. teleskop - súhlasím
- nosenie zbrane v škole (VŠ) riešiš len nosenie "ostrej" nabitej zbrane
- otázka legálnej streľby mimo strelnice neodpovedaná
- neodpovedané na otázku, či môžem nosiť plynovku s nábojom v komore! ak nemám ZP A
takže, až si nájdeš tie tri minúty na odpoveď, budem vďačný
zdá sa mi ako by si to len rýchlo preletel a nič neprečítal.
- prečítal som si tvoje názory plyn vs. teleskop - súhlasím
- nosenie zbrane v škole (VŠ) riešiš len nosenie "ostrej" nabitej zbrane
- otázka legálnej streľby mimo strelnice neodpovedaná
- neodpovedané na otázku, či môžem nosiť plynovku s nábojom v komore! ak nemám ZP A
takže, až si nájdeš tie tri minúty na odpoveď, budem vďačný
kacjak116,
rozvetvovanie jednej problematiky do viacerých tém prináša iba chaos a bordel do vecí.....
k tým otázkam.... je to zbraň kategórie D - čoho vyplýva, že ju nosiť v pohode môžeš, a používať ju môžeš aj mimo vyhradenej strelnice za predpokladu dodržania bezp. opatrení a "dobrých mravov" (teda keď sa vystrelí kdesi v lese či na poli, tak to nikoho štvať nebude, ale to isté neni dobre robiť povedzme na preplnenej ulici či v kine pre mňa za mňa....)....
rozvetvovanie jednej problematiky do viacerých tém prináša iba chaos a bordel do vecí.....
k tým otázkam.... je to zbraň kategórie D - čoho vyplýva, že ju nosiť v pohode môžeš, a používať ju môžeš aj mimo vyhradenej strelnice za predpokladu dodržania bezp. opatrení a "dobrých mravov" (teda keď sa vystrelí kdesi v lese či na poli, tak to nikoho štvať nebude, ale to isté neni dobre robiť povedzme na preplnenej ulici či v kine pre mňa za mňa....)....
ok, chapem ze nechces tu preplnovat forum, no na otazku naboja v hlavni: ano/nie?
-
senator8008
Light Star
Ja len chcem jedno, aj keď si to určite počul a uvažoval nad tým. Podľa mňa sa použitie plynovej zbrane, takmer rovná samovražde. Vieš ten prípad, keď ju vytiahneš a útočník vytiahne skutočnú.
áno... Ale veľa ľudí zvlášť taký grazlíci, ktorí chodia v skupínkach vymetať v piatok pajzle si rozmyslia čo spravia 
kacjak a čo ti bráni svojú otázku napísať v už založenej téme ? Podľa mňa to módi aj tak presunú tam...
// Nehovoril som ?

kacjak a čo ti bráni svojú otázku napísať v už založenej téme ? Podľa mňa to módi aj tak presunú tam...
// Nehovoril som ?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Temy spojene...
kacjak116,
nosenie znamená, že zbraň môžeš nosiť v "stave umožňujúcom okamžité použitie".... To znamená, že keď ti to vyhovuje, kľudne si ju nosievaj aj v stave "Condition One".... teda náboj v komore, natiahnutý kohút, zaistená poistka.... To už je len na majiteľovi, aký spôsob nosenia preferuje....
senator, to, čo si spomenul je klasický prípad.... ale pravda je aj taká, že jednoducho plynovky aj keď si odmyslím ich veľmi problematickú kvalitu (predsa len, ono sa niekde tá konštrukcia zo zinku prejaviť musí....) nemajú na obranu vysokú účinnosť.... Pretože skutočne odhodlaného útočníka nezastaví.... som to absolvoval na sebe dobrovoľne, aby som videl o čom to je (a dokonca som si prednedávnom doprial aj látku PV) a je to o tom, že keďže nenastáva orgánové či funkčné poškodenie, tak nie je problém ísť ďalej a dajme tomu do strieľajúceho pichnúť nôž.... popr. od zlosti nažhavený nadopovaný adrenalínom mu tú plynovku zobrať a napchať do tela cez nejaký otvor
....
Keď, tak každému doporučím radšej kvalitný kaser, ktorého dobrý zásah je skutočne existencionálnym zážitkom (aspoň pre mňa)....
nosenie znamená, že zbraň môžeš nosiť v "stave umožňujúcom okamžité použitie".... To znamená, že keď ti to vyhovuje, kľudne si ju nosievaj aj v stave "Condition One".... teda náboj v komore, natiahnutý kohút, zaistená poistka.... To už je len na majiteľovi, aký spôsob nosenia preferuje....
senator, to, čo si spomenul je klasický prípad.... ale pravda je aj taká, že jednoducho plynovky aj keď si odmyslím ich veľmi problematickú kvalitu (predsa len, ono sa niekde tá konštrukcia zo zinku prejaviť musí....) nemajú na obranu vysokú účinnosť.... Pretože skutočne odhodlaného útočníka nezastaví.... som to absolvoval na sebe dobrovoľne, aby som videl o čom to je (a dokonca som si prednedávnom doprial aj látku PV) a je to o tom, že keďže nenastáva orgánové či funkčné poškodenie, tak nie je problém ísť ďalej a dajme tomu do strieľajúceho pichnúť nôž.... popr. od zlosti nažhavený nadopovaný adrenalínom mu tú plynovku zobrať a napchať do tela cez nejaký otvor
Keď, tak každému doporučím radšej kvalitný kaser, ktorého dobrý zásah je skutočne existencionálnym zážitkom (aspoň pre mňa)....
Zdravim vas chcel bi som sa niekoho skuseneho spitat ci sa moze prevazat plinova pistol do holandska ako na obranu mal som jeden pripad na parkovisku v nemecku a odtedi sa troska bojim kaser mi nepomohol je troska nemotorni a v strese som nevedel co mam robit dakujem za vasu odpoved prosim vas odpovede na [email protected].
-
qwerty-xyz
ty vole, a keby si si tak tasenie toho spreja NACVICIL v roznych vzialenostiach, a v roznych obleceniach, aby ti jeho vytahovanie nerobilo ziaden problem a aby to bol reflex? ....
A ked si na rizikovom mieste, tak maj ruku uz na spreji polozenu, pokial ti to situacia dovoluje, pri prvom naznaku nebudes tak neisty a pojde to lahsie. 
viem ale ci si ju mozem zobrat aj do holandska ako napr...cez cechi ,nemecko h...alebo slovensko , rakusko nemecko holandsko ci si ju mozem zobrat zo sebou na obranu
Tu by som súhlasil s qwertym o tom nacvičení si obrany....
A čo sa týka toho presunu cez Európu.... každý štát má vlastné pravidla týkajúce sa vlastníctva zbraní.... Čechy nie sú problém.... Ale to Nemecko a Holandsko áno.... Takže odpoveď je pokiaľ chceš dodržať zákony príslušných krajín.... NIE....
A čo sa týka toho presunu cez Európu.... každý štát má vlastné pravidla týkajúce sa vlastníctva zbraní.... Čechy nie sú problém.... Ale to Nemecko a Holandsko áno.... Takže odpoveď je pokiaľ chceš dodržať zákony príslušných krajín.... NIE....
ako dakujem teda ale asi sa obratim radsej na ten kaser a na poriadni teleskop co poviete moze bit???
Ak nemáš aspoň nejajké vrodené schopnosti čo sa týka "bitky," tak sa vykašli na teleskop, lebo ten sám o sebe ťa nezachráni. Vyber si voľbu: kaser a utekať.
bitka mi nerobi problem ale dobreho utasat a je ale ta plinovka ma sere........utekat neutekam.....a kaser co ja viem