Orange optika
Orange optika
http://dsl.sk/article.php?article=11301 co na to vravite v komentaroch som zazrel ze 100 to nemoze dat lebo je maly upload ja ani netusim ako co ale zaujima ma vas nazor lebo silno zvazujem za 20 eura mat vsetko len potom su tam este nejake poplatky cize 20 eura to ani nemusi byt.
Re: Orange optika
davat si tak extremne nesymetricku linku je blbost
TCP potrebuje na potvrdzovanie packetov priblizne 1/100 rychlosti downloadu, takze sice by si tahal, ale popritom by si nemohol ani len behat po nete
TCP potrebuje na potvrdzovanie packetov priblizne 1/100 rychlosti downloadu, takze sice by si tahal, ale popritom by si nemohol ani len behat po nete
tak potom tej akcii nerozumiem.alebo asi aj hej aby si ludia priplacali za vyssi upload
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Tiez som si vsimol vcera na ich stranke, ze optika, ktoru mame, uz ani nie je v ponuke a uz je tam len tento paskvil 100/1. Vsak uz 10/1 bol podla mna paskvil... toto mohol vymysliet len nejaky manazer od stola, aby si ludia priplacali za upload, lebo taketo pripojenie bude brzdit same seba.
nebude nikoho brzdit take pripojenie, mas to realne odskusane?
je pravda ze ak mas 100/100 a budes plnou rychlostou nieco stahovat, tak bude upload kontrolnych paketov bude viac nez 1 ale to neznamena ze to tolko aj realne potrebuje.
TCP vie hromadne potvrdzovat pakety, to znamena ze nepotvrdi kazdy stiahnuty paket ale az ked ich stiahnes 10 tak ich potvrdi vsetky naraz.
pokial neni nutne, tak to nerobi, pokial to nutne je, tak robi.
a odhliadnuc od toho, orange aj tak prisiel so super ponukou. ja teraz platim 20 eur za 40/4 a aj to len preto lebo som verny zakaznik, inac by to bolo 24e. a ty mas teraz moznost za 15 eur mat 100/1 plus si za 5 eur zvysit na 10.
predtym: 40/4 za 24 eur
teraz: 100/10 za 20 eur
a najlepsie na tom celom je ze za 30 eur mesacne mozes mat 100/100!!!
je pravda ze ak mas 100/100 a budes plnou rychlostou nieco stahovat, tak bude upload kontrolnych paketov bude viac nez 1 ale to neznamena ze to tolko aj realne potrebuje.
TCP vie hromadne potvrdzovat pakety, to znamena ze nepotvrdi kazdy stiahnuty paket ale az ked ich stiahnes 10 tak ich potvrdi vsetky naraz.
pokial neni nutne, tak to nerobi, pokial to nutne je, tak robi.
a odhliadnuc od toho, orange aj tak prisiel so super ponukou. ja teraz platim 20 eur za 40/4 a aj to len preto lebo som verny zakaznik, inac by to bolo 24e. a ty mas teraz moznost za 15 eur mat 100/1 plus si za 5 eur zvysit na 10.
predtym: 40/4 za 24 eur
teraz: 100/10 za 20 eur
a najlepsie na tom celom je ze za 30 eur mesacne mozes mat 100/100!!!
silno som uvazoval lebo mat za 20 komplet aj tv je lakave ale ako pisu v dsl diskusii tak by mohli byt problemy cize zase vyzmikat prachy od zakaznikov cez dlsie poplatky aby to fungovalo na 100% to je take typicke pre tu spolocnost.ale teraz pozeram ze tam maju tie shitne stboxy na ktore sa 90% zakaznikov stazuje
//autoeditácia príspevku (24 Dec 2011, 18:15)
hojkaci mate niekto od nich tv?neni to tak davno co som pocul a cital ze im tv zamrza,dlhe prepinanie.maju tam shitne stboxy sagemy-asi si chceli francuzsky gen riaditelia navzajom spravit biznis-ktore proste nefunguju ani na 50 %.staznosti riesia tak ze vam povedia aby ste si mazali cache pamet v jednom kuse to restartovavali a to je i nuch vsetko.silno uvazujem ale mam pochybnosti preto piste ake mate skusenosti vy
//autoeditácia príspevku (24 Dec 2011, 18:15)
hojkaci mate niekto od nich tv?neni to tak davno co som pocul a cital ze im tv zamrza,dlhe prepinanie.maju tam shitne stboxy sagemy-asi si chceli francuzsky gen riaditelia navzajom spravit biznis-ktore proste nefunguju ani na 50 %.staznosti riesia tak ze vam povedia aby ste si mazali cache pamet v jednom kuse to restartovavali a to je i nuch vsetko.silno uvazujem ale mam pochybnosti preto piste ake mate skusenosti vy
-
Anem
Star
lenže plus ďalšie 2 éčka za wifi a konvertor. Odrbávači jedni, keď chcem internet za 15 € a keď takí ponúkajú tak nech mi ho dajú a nech mi dajú ktomu hoci aj generátor a nie platiť ďalšie dve eurá za požičiavanie prístroja.
to som pozeral aj ja.zacali sa opakovat po idiotoch z upc, a telekomunistoch..mam 20/2 a nepaltim ziaden najom za wifinu a konventor a teraz za to chcu peniaze.stale ma odradza to ich 100/1 ze si este budem musiet priplatit upload plus poplatky za masiny a ta ich neslavna telka...
-
Anem
Star
No ja teraz hladám tiež nový internet. Mal som 3M/512k za 14€ a končí zmluva. Tento Fibernet za 15+2€ + zadarmo inštalácia 100/1 sa zdá byť fajn, ale aký je problém na tom, že ten upload je taký nízky?
Rozmýšlal som aj na Orange Doma(TV+Net+Tel) ale na tú TV som na webe nečítal najlepšie chvály. Takže či sa nedá nejako spojiť Net+Tel a ušetriť celkovo.
Rozmýšlal som aj na Orange Doma(TV+Net+Tel) ale na tú TV som na webe nečítal najlepšie chvály. Takže či sa nedá nejako spojiť Net+Tel a ušetriť celkovo.
citaj hore nieco tam pisu kolegovci a potom tu
-
Anem
Star
No budem sa tam musieť ísť spýtať na ten FiberTel. Štvú ma najviac ale tie prístroje. Vraj ten konvertor stojí v bazáre aj 15-30€ ale tam by mohli byť problémy s telefónom...
aky problem?konventor na to ma koncovku
-
Anem
Star
Problém nemusí byť len v takýhto veciach som jakdiv lenivý. Ak by som ho kupoval od niekoho ineho tak si najprv musim zistiť od orange podpory ci nepotrebuju k tomu convertoru nejake udaje z povodnej zmluvy. na webe chlapík písal, že jeho kamoš totiz menil balik z 40/4 na 100/100 a vlastne sa to prepisovalo z jednej osoby na inu a potrebovali vediet povodne tel. cislo tej linky a tiez si zistovali nejake udaje telefonicky s jejich nejakym strediskom
Čo je na tom paškvil? Mám 10/0,5 a nikdy som nemal problém s rýchlosťou:Mek napísal:Vsak uz 10/1 bol podla mna paskvil... toto mohol vymysliet len nejaky manazer od stola, aby si ludia priplacali za upload, lebo taketo pripojenie bude brzdit same seba.
sťahujem v pohode megabajt za sekundu, upload mám okolo 60 kB za sekundu.
nieco na tom bude mne ked vymienali konventor tak volal technicak ku nim a na dialku odpojili stary a pripojil novy.a aby som pravdu povedal ani tie ich konventory nie su bohvie co.vypinal som zo zastrcky a stavalo sa ze nechcelo pripajat na server neskor som sa dozvedel ze to sa nema proste robit ma to byt zapnute non stop.non stop zrania elektriny ale tak je to najlepsia alternativa co mozem mat
-
Anem
Star
No tak povedzme že by som si zobral ten za 15€ 100/1 (resp. ako mi na pcfóre radia 100/10 kvôli tomu uploadu za 20€) Konvertor http://pc.bazos.sk/inzerat/11747835/Pre ... -G-25E.php na bazáre za 20€ + nejaký wifi router. Nejaký schopný (stačí pre jeden počítač) a za veeľmi dobrú cenu?
moze byt ale orangutanovi uz neverim len tak.nebude podmienena ta sluzba tym ze zoberes pristroje od nich a zaviazes sa na 2 roky?to je take typicke v reklame vsetko naj ale to podstatne nevies.a este k tomu ich retardovany cennik kde maju napisane aj stare sluzby.neviem tam zatial ani najst plnu sumu za konventor co by u nich stal.potom tam vidim toto FiberNet Super za 17 eura 10/1 myslel som si ze ponukaju len 100/1 zaklad.
-
Anem
Star
Ja som tam už bol a myslím že sa dá ísť aj s vlastnými prístrojmi. Z kade máš 10/1 ? ja tam mám len FiberNet Super 100/1. Á konvertor asi nepredávajú , on mi len niečo trepol že to stojí viac ako 100€..
v cenniku asi 3 strana na lavej strane.
-
Anem
Star
Kde v Cenníku?
Ja mám Fibernet iba túto stránku nič viac http://www.orange.sk/web/internet/inter ... onuka.html