nezapína sa monitor

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
hero182
Novice
Novice

nezapína sa monitor

Príspevok od používateľa hero182 »

Zdravím, mam problem s PC po zapnutí PC sa zapne akurat monitor ukazuje "no signal" a po chvíli sa ozve jedno dlhé pínutie + dve krátke, dočítal som sa že to môže byť grafickou kartou, tak som ju vymenil za druhú, pípnutie zmizlo avšak monitor sa stále nezapol.

Pri pôvodnej grafike( nVidia GeForce 8600GT, 256mb) to vyzeralo že podla práce PC Windows nabehol (XP Home), ale pri druhej 6600 GT, 128mb počítač akoby čakal na nejaký príkaz.

Za každú radu ďakujem :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: nezapína sa monitor

Príspevok od používateľa CheZteR »

na inom pc ti ten monitor ide?
http://www.technick.net/public/code/cp_ ... beep_codes
1 long, 2 short Failure in video system: a checksum error was encountered in video BIOS ROM, or a horizontal retrace failure has been encountered

vraj zlá grafika, tá druhá je na bomby dobrá? tiež som mal 8600GTS, vydržala 5 rokov, potom odišla, ale postupne, mal som také artefakty na monitore prvé dni ...
hero182
Novice
Novice

Re: nezapína sa monitor

Príspevok od používateľa hero182 »

Na druhom kompe monitor ide, a druha grafika je tiež dobrá, sused ju vybral z kompa ktory mu ide ako ma.A inak žiadne artefakty som nespozoroval. Inak ak zapnem PC s tou jeho kartou tak nepipne PC ani raz.

EDIT: Stačilo resetnuť BIOS vybratím baterky a už to išlo :) Chyba je v mojej grafike.
Napísať odpoveď