Dobrý deň.
Nevie mi niekto poradiť prečo keď pridám premenej nejaku hodnotu tak niekedy mi na koniec prida aj ^M. A ako by som to mohol ošetriť.
Za odpovede vopred ďakujem.
Problem s BASH
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problem s BASH
Problem s kodovanim/editorom, je to na konci riadku. Skus iny editor, trebars vi, pripadne interny v MC.
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
hojko on ale nikde nespominal textovy editor. Spominal len interpreter. Kazdopadne ak je to editorom tak je to dosovym EOL, treba zmenit na unixovy.
Neviem ci to bude editorom lebo sice len ak dam vystup zapisat do suboru tak tam pribudne ^M ale skusal som aj priamo v terminaly tam sa mi sice pri vypisani premenej nezobrazilo ^M ale prikaz s pouzitou premenou nefungoval.
Moj problem je v tom, ze potrebujem sa pripojit na vzdialeny server pomocou ssh nechat tam vytvorit subor a potom pomocou scp si ten subor stiahnut. Len potrebujem dat do adresy hostu premenu lebo sa to bude cyklycky menit. A ked premenu priamo zadefinujem tak to ide dobre. Ale ked ju necham vytvorit zlucenim viacerych premenych tak raz to islo ale inak mi vypise zla adresa suboru alebo priecinka. Ale vypis premenej cez echo je dobry. Preto neviem kde moze byt chyba a myslel som si ze sa tam pripisuje ^M ale echo mi to nezobrazuje. Pripajam sa na server na ktorom je linux ale v upravenej verzii s vlastnou sadou prikazou.
Premenu som definoval takto :
2-krat mi to fungovalo aj ked som dal spravit zapis vystupu echo $test do suboru tak tam nebolo ^M.
Premena subor je definovana :
Premenu subor som skusil vyvorit aj priamo v scripte pomocou 2 premenych ktorym som pridelil hodnoty $nazov a $identity lenze pri spojeni premenej mi to zapisalo prvu premenu a potom od zaciatku riadka druhu (cim sa prepisala prva). Ked som ale zadefinoval premene priamo v scripte tak mi to pekne zapisalo ich hodnoty za sebou.
SCRIPT bol vytvoreny v CAT + skusal som len pisat prikazy a spravalo sa to rovnako. Na prezeranie suborov pouzivam MC
//autoeditácia príspevku (28 Dec 2011, 15:57)
Ak to pomoze podarilo sa mi presne identifikovat znak ktory mi pridava k pramenej :
Moj problem je v tom, ze potrebujem sa pripojit na vzdialeny server pomocou ssh nechat tam vytvorit subor a potom pomocou scp si ten subor stiahnut. Len potrebujem dat do adresy hostu premenu lebo sa to bude cyklycky menit. A ked premenu priamo zadefinujem tak to ide dobre. Ale ked ju necham vytvorit zlucenim viacerych premenych tak raz to islo ale inak mi vypise zla adresa suboru alebo priecinka. Ale vypis premenej cez echo je dobry. Preto neviem kde moze byt chyba a myslel som si ze sa tam pripisuje ^M ale echo mi to nezobrazuje. Pripajam sa na server na ktorom je linux ale v upravenej verzii s vlastnou sadou prikazou.
Premenu som definoval takto :
Kód: Vybrať všetko
test="admin@$server:$subor"Premena subor je definovana :
subor="$(ssh admin@server :put '"$nazov_$identity"')"SCRIPT bol vytvoreny v CAT + skusal som len pisat prikazy a spravalo sa to rovnako. Na prezeranie suborov pouzivam MC
//autoeditácia príspevku (28 Dec 2011, 15:57)
Ak to pomoze podarilo sa mi presne identifikovat znak ktory mi pridava k pramenej :
\r