Zdravím. chcel sa poinformovať či sa mi oplatí zainvestovať do 2. grafiky a teda ísť do crossfire.
mám ASUS HD5850 (teda ma aj docela slušne možnosti taktovania).
na bazároch som pozeral že sa dá kupiť okolo 120€ čo ma celkom prekvapilo ako príjemná cena.
pôvodne som sa chcel mojej súčastnej zbaviť lebo som myslel že by som za ňu mohol dostať viac a kúpiť HD6970.
V praxi mi ide len o to či sa to oplatí. pozeral som niake testy a pri crossfire to niesu až také nárasty výkonu ako napr. u 6970 v crossfire.
ďalšia vec je že mam len 500W zdroj a tým si niesom vôbec istý. je to síce Fortron bluestorm pro ale pri CF som si tým neni istý, resp neverím tomu že to utiahne.
teda zhrniem otázky.
oplatí sa kúpiť 2. HD5850 vzhľadom na potenciálny nárast výkonu za relatívne smiešnu cenu ?
bude mi 500W fortron zdroj stačiť ?
alebo sa mi najviac oplatí súčastnú kartu predať a kúpiť 6970 ktorá je výkonnejšia ako 2 x HD5850 + predpokladám že pri tejto variante by som nemusel ani zdroj meniť (mám ponuku za 250€) ?
ďakujem
Pomoc pri kúpe 2. GK
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pomoc pri kúpe 2. GK
Či už CF alebo 6970 tak zdroj to nezvládne to ti teda poviem. Môj 620W Cooler Master mi to ledva utiahol a novú zostavu ťahal tak ako ťahal keď som testoval 
A radšej 6970. AMD nemá práve najlepšie drivery ohľadom CF
A radšej 6970. AMD nemá práve najlepšie drivery ohľadom CF
DAMON88 napísal:súčasnú kartu predať a kúpiť 6970
-
TommyHot
Addict
Fortron blue storm nie je ziadna vyhra
urcite ti to neutiahne. Dalsia vec, ze narast vykonu v CF nemusi byt ani 20%. Ako bolo povedane, 5850 predat, lebo je to radiator a velky vykon aj tak neziskas, dolozit nejake dukaty a kupit novu grafiku. Btw ak mas moznost kupit jednu z tych skorsich 6950 tak zober tu, je moznost ze ju odomknes na 6970.
-
Michaelo
Hardcore addict
Jo 6950 sa dá nataktovať na výkon 6970tky. Záleží na tebe. Cenový rozdiel tam je ale 6970 je aj tak 6970 
-
TommyHot
Addict
Nie nataktovat, ale preflashovat bios. Fyzicky je rovnaka, akurat ma par jadier zamknutych. Na tie starsie sa dal v pohode flashnut novy bios.
-
Michaelo
Hardcore addict
Na staršie áno no na nových nie. Preto hovorím o takte. Staršie sa ťažko zháňajú z obchodov.
-
DAMON88
Professional
ok ďakujem pekne. akurát som dnes pozeral že sa chystajú 7xxx tak si ešte počkám či nepríde tam niečo zaujmavé a uvidím nakoniec čo a ako. každopádne ďakujem za rady