MP3/4 do 100e

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

MP3/4 do 100e

Príspevok od používateľa Stoporko »

Zdravím, moje PDA od HP už umrelo na starobu a zháňam niečo, čo bude mať nasledovné funkcie: prehrávanie hudby, správa osob. informácií (kalendár, úlohy...), prezeranie obrázkov a dlhá výdrž na baterku. Ak to bude zvládať čítať eknihy, bude to +, no nie je to podmienka. Cena do 100e, v prípade NAOZAJ výhodnej kúpy som ochotný niečo málo priplatiť nad limit. Pokiaľ možno, chcem sa vyhnúť dotykovej technológii (nie je podmienka) a zvýšená odolnosť je + :)

Premýšľal som napr. nad MP4 od Creativu (staré Zen-y), no už sa nepredávajú. Čo mi poradíte?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: MP3/4 do 100e

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Dotykovke sa nevyhneš.
Z tych lepšich značiek toho za tu cenu veľa nie je, snaď len ten vybehovy Zen. Ak chceš naozaj kvalitu, tak budeš musieť siahnuť hlbšie do peňaženky. Najbližšie asi Cowon C2, potom až starši S9 alebo J3 či iPod. To su špičkove prehravače s veľkou vydržou. Alebo sa zmieriť s nižšou kvalitou a vydržou, napr. nejaky Archos s Androidom.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ryan Giggs - v princípe sa nebránim ani bazárovým kúskom (v dobrom stave), takže dá sa zaloviť aj po "drahších kúskoch." Z čisto praktického hľadiska - potrebujem na tom zariadení prevádzkovať hudbu, mať PIM a čítať eknihy. No ako tak pozerám, tak sa mi nechce platiť naviac rádovo 100% za mašinky s androidom alebo IOS, ktorých potenciál nevyužijem a sú mi zbytočné (naviac majú krátku životnosť baterky).

Z toho mi vychádza, vrámci orezávania priorít:
Existuje nejaké zariadenie, bez androidu a spol., ktoré prevádzkuje hudbu + eknihy + PIM?
Ak nie, tak existuje nejaké zariadenie, bez androidu a spol., ktoré prevádzkuje hudbu + dobre spravený PIM ALEBO eknihy?

Padol mi do oka Zen XFi, verzia 1 a 2, prípadne Zen Touch. Na jednom z nich som videl prevádzkovať eknihy, no na tytrubke v recenziách dosť nadávali na rezistívny displej. Aký máte na tie mašinky názor? Či sa mám radšej na tieto moderné fičúry vykašľať, kúpiť bazárový starý Zen, ktorý má kalendár a hotovo?

//autoeditácia príspevku (26 Dec 2011, 20:45)
edit: čo vravíte na iriver e300? Akosi sa neviem dopátrať na jeho recenzie, iba na jednu ruskú :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pokiaľ ide o vydrž baterky, tak prave tie Cowony patria k tomu naj čo je na trhu. To len tak na margo.
Na druhej strane, napr. Archos 28 s Androidom stoji cca 80€, resp. model 32 okolo 100€. Akurat ta vydrž... Resp. za okolo 100€ sa už da kupiť aj nejaky lacny tablet (kvôli kniham) alebo smartfon.
Pokiaľ ide o eknihy, väčšina obyčajnych prehravačov zvlada len TXT.
Možno by stačil aj obyčajny Zen. Tam je to ale zase o slabšej vydrži a len TXT. To už je o prioritach, aky kompromis zvoliť. Možnosti je veľa.

Prehravače od iRiveru patria k tomu lepšiemu čo je na trhu. Akurat tam asi nehrozi kalendar.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ryan Giggs - pozrel som na tie Cowon a dáko ma neoslovilo to ovládanie po diagonále, no môže to byť len vec zvyku.

Na eknihy mi txt bohato stačí, všetky pdb si do txt viem skonvertovať, aj keď asi bude blbnúť československý font :)

Ten kalendár/diár by mi na iriveri trocha chýbal, inak by to bol super prehrávač - našiel som iriver P8, ktorý má aj kalendár, no cenovo je už okolo 140e, čo je dosť, nemá ani wifi. To sa už skôr vyplatí kúpiť mobil a používať ho bez simky, napr. http://mobilne-telefony.heureka.sk/sony ... e/#section

K tým kompromisom, skús mi teda prosím poradiť a predostrieť viacero alternatív (v čom sú fajn a v čom nie): Výdrž počúvania hudby nad 20 hodín je priorita. Na čítanie kníh stačí TXT. Kalendár je dôležitý, no tak ako eknihy - nie je to naprostá nevyhnutnosť. Prístup na wifi je super vec, no je až na chvoste potrieb, spolu s pozeraním videa (na video mám notebook). Poteší zvýšená odolnosť, no tá sa dá poriešiť puzdrom.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak tie Cowony - ovladanie po diagonale ma len model 9. Skôr som myslel C2, alebo nejaky bazarovy D2, S9... Ich vyhoda: vydrž, v ramci prehravačov špičkova kvalita zvuku, podpora množstva audio formatov, podpora flashovych aplikacii, takže nejaky kalendar tam dostať nebude problem.
Bazarovy iPod Touch: tam je to myslim jasne, podobne ako Cowon, i keď o malo horši zvuk a menšia podpora formatov, slabšia vydrž.
Čokoľvek (či už tablet alebo mp3) s Androidom alebo inym OS, je asi hadam tiež jasne: kopa aplikacii, wifi, pdf, a teda obrovske možnosti, nevyhoda vydrž (u väčšiny pristrojov) a aj zvuk (u väčšiny). Plusom u tabletu je samozrejme veľkosť a teda pohodlie pri čitani.
Zen - vyhodou bude cena, ma to fajn PIM, obstojny zvuk, ale slabšiu vydrž a to spracovanie nie je uplne najlepšie.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

tento mam ja a som v celku spokojny.da sa napojit aj na tv :wink:

http://www.amazon.com/Creative-ZEN-Visi ... B000CS7U1C
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ryan Giggs - tak je to asi vyriešené - čím viac čítam o tej C2, tým sa mi viac páči :) A vo verzii 4GB je aj v limite (voľných mikroSD mám doma fúru). Daj mi ešte pár argumentov, aby som si ju naozaj kúpil, prosím - musím nejako presvedčiť svoje svedomie a peňaženku, že ju naozaj nutne k narodeninám potrebujem :D

typek61 - vďaka za brotip, no asi už "som vybral." Ešte si ujasniť, že tá C2 bude naozaj tá pravá voľba (a nie Creative Zen X-Fi style) a je vymalováno :) Ale aj tak vďaka.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Stoporko, tam nie je moc o čom, ide len o ten drobný detail, Cowon [iAudio] stojí 2x toľko :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

C2 je fajn, ale je maličky, neviem či na čitanie ti to bude stačiť. Kalendar to nativne nema, ale nejake flashove su hlavne na starši D2, tie by mohli hadam fungovať.
Falshove aplikacie a všetko o cowonoch je na tomto fore: http://www.iaudiophile.net.
http://www.iaudiophile.net/forums/showp ... ostcount=1
http://iaudiophile.net/forums/showthread.php?t=15780

//Edit: neviem či si čital: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... &t=1156535
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ryan - vďaka za odkazy :) prebehol som ich a akosi som sa nedopátral jednej veci: fungujú flashové aplikácie z D2 na C2? Na tom fóre bola tomu venovaná jedna téma o dvoch príspevkoch, no chlapík sa pýtal na D2+/C2 a odpoveď znela, že aplikácie sú nekompatibilné. Samozrejme, nakoľko kredibilná tá odpoveď bola, netuším.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Toto nemam nijako overene, takže neviem na to odpovedať. Jedine patrať na tom fore po odpovedii. Resp. tu: http://www.anythingbutipod.com/forum/fo ... .php?f=258.

Pripadne sa poobzerať po niečom staršom bazarovom. iPod, Zune HD, iny Cowon...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak som nakoniec objednal ten cowon c2 4GB - cena 98e z talkive. Vďaka za rady!
Napísať odpoveď