Citate knihy?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Melani
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Citate knihy?

Príspevok od používateľa Melani »

Ako dieťa u babky som trávila čas pobehovaním po vonku, ale ako sa zhoršilo počasie , objavila som knihy od Alfreda Hithcocka- zapáčili sa mi najviac Traja patráči :) Neskôr keď som viac dospela začala som čítať ešte viac, pochopila som , že čítaním kníh sa mi zlepšuje komunikácia a vyjadrovanie.
Čítala som staré dedkove a ockove knihy, knihy o zvieratách no teraz čítam detektívky, objavila som Dominika Dána, a jeho štýl sa mi veľmi zapáčil, kedže je to z prostredia zo slovenskej polície. Kúpila som si aj rôzne iné z výpredaju panta rhei :) Takže mám doma asi 12 neprečítaných kníh, čiže mám čo robiť... Momentálne čítam INCARCERON- moja prvá fantasy kniha. Tak uvidím či sa mi zapáči aj tento štýl....

A spomenula som si na knihu TURISTA od Olen Steinhauer, ktorú som nedávno dočítala, tiež detektívka, ale na mňa trocha ťažká, spätne som musela prečítať pár strán ešte raz, keďže veľmi neviem ako to fungovalo v minulosti( mala som sa viac učiť dejepis :D ale nezaujímal ma :/ )

No a predtým som si kúpila od ďalšieho slovenského spisovateľa Maxim E.Matkin- Aj ja Teba, no tá ma až tak nezaujala.... Bola prilíš ľahká a nezaujímavá....
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Mafia na Slovensku bola aspoň pre mňa sklamanie.... čakal som viac informácií "zvnútra" a dočkal som sa v podstate prepisov bulvárnych článkov.... možno pre niekoho zaujímavé, ale pre mňa absolútna strata času....

Momentálne, keď mám čas sa venujem knižke Vladár od N. Machiavelliho..... už som to síce nie raz čítal, ale v tejto knihe sa dá toho vždy veľa nájsť.... holt nadčasové dielo...
Melani
Light Expert
Light Expert

Pinhead napísal:Mafia na Slovensku bola aspoň pre mňa sklamanie.... čakal som viac informácií "zvnútra" a dočkal som sa v podstate prepisov bulvárnych článkov.... možno pre niekoho zaujímavé, ale pre mňa absolútna strata času....

Momentálne, keď mám čas sa venujem knižke Vladár od N. Machiavelliho..... už som to síce nie raz čítal, ale v tejto knihe sa dá toho vždy veľa nájsť.... holt nadčasové dielo...

A vážne si chcel siahnúť po tej mafii ? Myslela som si že to bude niektorých ľudí už len z princípu o čom je odrádzať... či sa mýlim ?
K tej druhej, o čom je ?
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Tak ono som si tú knihu prečítal, lebo som čakal niečo viac ako som spomínal.... Lebo to, čo tam bolo opisované boli fakt len články, ktoré sa v novinách o rôznych "mafiánoch" vyskytovali v 90.-tych rokoch.... A keďže som už vtedy noviny čítal (síce ako dieťa, ale predsa), tak celá táto kniha mi prišla ako zbytočná.... Možno dobrá pre niekoho, kto vtedy ešte noviny nečítal.... a o jej povrchnosti, nepresnosti, domnienkach ani nehovorím.....

A o čom je Vladár???? Je to o tom, ako jednať s ľuďmi, ako myslieť, ako predvídať a ako mať "čistý štít".... aj keď tá kniha má už 500 či koľko rokov, stále ju považujem za veľmi rozumnú, lebo zmenili sa síce technika a prostriedky, ale podstata ľudskej povahy nie....
To nie je čítanie typu "Dan Brown", ktorého človek zvládne prečítať za 3 hodiny, toto treba čítať postupne s otvorenou mysľou, rozmýšľať nad tým.... a prečítané aplikovať do praxe....
Melani
Light Expert
Light Expert

Tak ďakujem pekne, možno sa k nemu raz dostanem a budem vedieť aplikovať aj do praxe, len musím čítať od základov, lebo potom to vážne nepochopím ako vravíš keď to nie je ľahké čítanie ako Dominik Dán alebo Dan Brown.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

cital niekto Pražský cintorín od Umberta Eca? mna uz caka v Martinuse, len neviem na co sa pripravit...
Melani
Light Expert
Light Expert

jackb napísal:cital niekto Pražský cintorín od Umberta Eca? mna uz caka v Martinuse, len neviem na co sa pripravit...

Nepoznám, ale skús si ju nájsť aj na abcknihy.sk, možno tam bude.... ja si kupujem knihy odtiaľ, pretože sú lacnejšie a niekedy je tam aj poštovné zadarmo :)
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

jackb, Pražský cintorín je vraj tématický podobný Foucaultovmu kyvadlu, ale číta sa ľahko ako Baudolino. Teda ak si čítal iné knihy od Eca...

Ja som dostal k záverečnej knihe husitskej trilógie od Sapkowského, na ktorú som akosi zabudol. Ale zdá sa, že si budem musieť opäť prečítať prvé dva diely, lebo tretí diel mi už príliš nedáva zmysel, unikajú mi súvislosti.
jackb
Redeemer
Redeemer

MIRV, bohuzial necital :oops: o Cintorin som prejavil zaujem po tom, ako som si o nom precital clanok na Lidovkach a jeden znamy mi poslal jeho "preklad" z takeho blogu na sme... nevylucujem, ze ak ma zaujme tak si neprecitam aj ine Ecove knihy
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

čítali ste niekto Maverick (Marek Adamík, Eva Bacigalová)? ja som ju dostal na Vianoce, a celkom ma to čítať, až na pár pre mňa nudných častí, napr keď spomínal niečo o politikoch... ale inak som to prečítal skoro naraz, okrem pár prestávok ako spánok a pomáhanie u starkej :D ...
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Všetky potterovky, keď som bol mladší niečo od Verna, rôzne indiánske no a ešte niečo zo školského povinného čítania, pred pár dňami som dočítal Nostradamus: Zatratenie a dnes som dočítal Teória konca, najbližšie začnem od Dana Browna - Digitálna pevnosť. Počet odhadujem tak niečo cez 30.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

Aktualne Svedkove z tovarni na smrt.Svedectva o praci sonderkommanda v Auschwitz birkenau.velmi dobre spracovane
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Eragon, Eldesr a Brisingr su najlepsie knihy ake som kedy cital... Dej ma dokaze neskutocne vtiahnut... az tak, ze odkladam povinnosti a citam 300 stran na jeden sup :D Uz sa neviem dockat 4teho dielu Inheritance :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Naposledy ma zaujala kniha Lee Strobel-Kauza Kristus. Už začínam čítať voľné pokračovanie Kauza viera. Myslela som si, že to bude fanatické presviedčanie o existencii Boha, ale naozaj to bolo dobre spracované a podložené faktami. :)
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

po Vianociach som dočítala " Miluj svoj život" od Louise L. Hayovej, nikdy som moc neverila knihám takéhoto druhu, ale po ťažkom minulom roku, mi padla vhod, a veľa vecí v nej čo je napísané si človek uvedomí a koná potom inak...
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

nedávno som dočítal metro 2033, vynikajúca kniha už aby som si kúpil metro 2034 :)
a ešte rozmýšľam nad zaklínačom lebo na to počujem len samu chválu.
jackb
Redeemer
Redeemer

dnes som docital Sakala, ktoreho som dostal pod stromcek od kamosky...

velmi sa mi pacilo spracovanie, aj ked v realiach som nebol zorientovany tak, ako inokedy potrebujem byt. no a prakticky otvoreny koniec je pre mna najlepsie co moze byt
mico5000
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mico5000 »

bolek napísal:Naposledy ma zaujala kniha Lee Strobel-Kauza Kristus. Už začínam čítať voľné pokračovanie Kauza viera. Myslela som si, že to bude fanatické presviedčanie o existencii Boha, ale naozaj to bolo dobre spracované a podložené faktami. :)
mám to akurát pred sebou
keď k tej knižke sa nedá
povedať nič jasne: niekomu sa nemusí páčiť, iným áno podľa - mňa je to celé rozťahané a nezáživné - je to môj názor nemusí s ním nik súhlasiť - tohoto autora už nechytím do ruky
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ja som sa po dlhej dobe dostal ku kniham a myslim, ze na isty cas aj vymenim za filmy a serialy, ktorymi som zabijal cas cestovanim do prace. Docital som nedavno Jozef Banas - Sezona Potkanov. Nie som si celkom isty, o kom presne sa pise, ale mam iste indicie. Kazdopadne je to neskutocne putavo a zabavne napisana kniha a mne sa pacitala, az mi bolo luto, ked som ju docital. Definitivne odporucam.

Momentalne som sa pustil do biografie Steva Jobsa. Som asi vo stvrtine knihy, ale je zatial perfektna.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Momentálne čítam povinnú literatúru, lahôdku: Platón - Ústava.
Napísať odpoveď