Zatvorene sluchadla na tvorbu muziky okolo 100e

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
mudrnudl
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Zatvorene sluchadla na tvorbu muziky okolo 100e

Príspevok od používateľa mudrnudl »

Zdravim
potrebujem poradit sluchadla na tvorbu muziky - taku amatersku tvorbu skorej...
Urcite "musle" s perfektnym vlastnym odhlucnenim (zvuky nebudu prenikat von).
Cena by mohla byt okolo 30e.
Dakujem za pomoc

EDIT:
Zdravim,
kupil som spominane akg k77 a su dobre, no chcem sa spytat, ak by som chcel ist vyssie, povedzme priblizne okolo tych 100e, do akych sluchadiel by som mal ist?
trosku blizzsie popisem poziadavky. tvori sa na nich muzika /takze zvuk aby bol co najvernejsi, nemusi byt prijemny/(pop, rock), mali by byt uzavrete kvoli odhlucneniu, ale s pritlakom, ktory je pohodlny aj pri viachodinovom noseni aj s okuliarmi. Bude to pripojene prostrednictvom udac 2, takze mozu mat aj vyssiu impedanciu (snad).
Pozeral som zatial po AKG K240.
Prosim o radu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Musle s perfektnym vlastnym odhlucnenim (okolo 30e)

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Perfektne odhlučnenie dosiahneš jedine s in-ear sluchadlami.
Inak pre tvoju potrebu vyberaj medzi uzavretymi modelmi. Ale na tvorbu muziky by to chcelo niečo lepšie ako za 30€.
mudrnudl
Expert
Expert

uz som objednal AKG K 77 za 31e
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tie hraju celkom dobre, ale prave izolaciou veľmi nevynikaju.
mudrnudl
Expert
Expert

Re: Zatvorene sluchadla na tvorbu muziky okolo 100e

Zdravim,
kupil som spominane akg k77 a su dobre, no chcem sa spytat, ak by som chcel ist vyssie, povedzme priblizne okolo tych 100e, do akych sluchadiel by som mal ist?
trosku blizzsie popisem poziadavky. tvori sa na nich muzika /takze zvuk aby bol co najvernejsi, nemusi byt prijemny/(pop, rock), mali by byt uzavrete kvoli odhlucneniu, ale s pritlakom, ktory je pohodlny aj pri viachodinovom noseni aj s okuliarmi. Bude to pripojene prostrednictvom udac 2, takze mozu mat aj vyssiu impedanciu (snad).
Pozeral som zatial po AKG K240.
Prosim o radu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

K240 su zvukovo veľmi dobre, ale otvorene. Hraju aj smerom von. Takže požiadavku veľmi nesplňaju. Uzavreta verzia je K271 Mk II/272 HD. Cenou už je to ale dosť nad 100 €. Každopadne ten posun v kvalite oproti K77 tam bude zjavny. V porovnani s K240 maju K271 menej basu (niekomu pridu že nemaju basy vôbec, ale su presne a su tam kde maju byť), su menej zabavne ale presnejšie, analitickejšie. Pre väčšinu nezaživny zvuk, ale pri tvorbe hudby je o to o to väčšie plus. Rozdiel medzi K 272 HD a K 271 MkII je v tom, že K271 je študiova verzia, zvukovo su rovnake, je tam iny dizajn (farba), K271 maju vymeniteľny kabel (2 su v baleni) a maju v baleni aj 2 pary naušnikov (koženka, velur). 271 su preto vyhodnejšia kupa. To iste rozdiel medzi K 242 HD a 240 MK II.
Alternativa (a asi lepšia) je Beyerdynamic DT 770 Pro (80 alebo 250 Ohmov), tie su prave na mastering veľmi obľubene a a často odporučane. V nahravacich študiach ich použivaju veľmi často, hlavne bubenici, bicie na nich zneju naozaj precizne. To je ich silna stranka.
Beyeri maju oproti K271 viac basu, su detailnejšie, pre niekoho agresivnejšie podanie zvuku. A taktiež maju odolnejšiu konštrukciu. DT 770 použivam aj ja, prechadzal som na nich prave z K271 MkII.
Veľmi dobre su aj Shure SRH840 (lepšie ale menej pohodlne ako tie vyššie spominane) a Fostex T50RP, ale tie poznam len z recenzii a porovnani uživateľov, osobnu skusenosť nemam. Su však naročnejšie na vybudenie ako Beyeri a AKG, neviem preto či by bol uDac dostatočny zdroj.
mudrnudl
Expert
Expert

dakujem ti velmi pekne za usmernenie
Shure SRH840 su uz trochu drahe a ked su aj menej pohodlne, tak o nich nebudem uvazovat
Fostex T50RP nebudem zavrhovat, skusim precitat recenzie
AKG K271MKII jasne vyhravaju nad HD verziuo, to mas pravdu a zatial mi pridu ako najvhodnejsie
Beyerdynamic DT 770 Pro - o tychto som dost cital a som rad, ze som nasiel niekoho, kto ich moze porovnat s AKG. prave tie basy ma odradzaju od kupy. z recenzii, ktore som cital, mi vyplinulo, ze tieto sluchadla su skorej na posluch, vychutnavanie muziky (teplejsie ci tmavsie) - nechcem ich zatracovat, urcite su skvele a podla tych recenzii by som ich na posluch hned bral

keby si mi mohol este nieco o tych akg napisat. ta konstrukcia je velmi zla? lebo doma mam tie plastove k77 a nic sa im nestalo, nezaobchadzam s nimi ako s handrou. tiez ma zaujima pohodlie pri noseni, aky maju pritlak (nenosis nahodov okuliare?), ci sa v nich potia usi. balenie mi pripada dost luxusne, kedze si mozem vybrat z 2 druhov materialu na usi. ake ine nevyhody maju.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pozor, to že Beyeri maju viac basov ako tie AKG neznamena, že su prebasovane. Prave naopak. Bas je tam kde ma byť. V tejto kategorii sa na nejaku prebasovanost typu Koss Porta pro nehra. Ten bas je pekny uderny, pevny s dobrou kresbou a konturou, nezasahuje do ostatnych pasiem. Žiadne dunenie. Len ho je proste viac ako u AKG, ktore maju skôr dôraz na stredoch a vyškach. Na bicie su 770 vyborne, jednotlive udery su pekne separovane. Ostatne pasma samozrejme tiež zneju dobre. Je počuť viac detailov ako u AKG a maju väčši priestor.

Konštrukcia u K271 vôbec nie je zla naopak, len Beyeri su proste mohutnejšie, bytelnejšie. Pridu mi oproti AKG nezničiteľne. Ostatne obe su to študiove sluchadla, takže musia niečo vydržať. Navyše ich konštrukcia (aj ostatnych staršich študiovych modelov oboch značiek) je overena desiatkami rokov použivania v študiach. Tie obluky (tyčky) su oceľove pružiny (aj keď to pôsobi ako plast), aj keby si na nich urobil uzol tak im to nevadi. Ten koženy hlavovy pas je ok, len su ľudia ktorych reže. Mne nevadil. Su ľahke, takže s pohodlym problem nie je. Mušle klasicky tvrdy plast, ale u Beyerov je hrubši a o dosť pevnejši. Jedine čo mi trošku prekažalo, je že tie mušle su trochu plytšie, takže ucho sa dotyka vnutornej vystelky. Koženkove naušniky lepšie izoluju, ale na ukor pohodlia. Velurove izoluju menej ale su pohodlnejšie. Pritlak pre moju hlavu trochu menši. Potenie uši je individualne, mne sa v žiadnych uši nepotia s vynimkou leta ked je horuco. Ak sa ti nepotili v K77 tak asi nebudu ani tu. Vyhoda oproti Beyerom je, že sa automaticky pri nasadzovani prispôsobia hlave. U Beyerov to ide na hlave ťažko. Dobra je aj automute funkcia, keď ich zložiš z hlavy, prestanu hrať. To je tiež rozdiel oproti domacej verzii (K 272 HD to nemaju). Problem s konštrukciou maju/mali K240 praskaju/li tam mušle: http://www.head-fi.org/t/564340/hairlin ... -k240-mkii. Sťažovalo sa na to viac ľudi aj u nas, zrejme nejaka vadna seria. U 271 však nič take nie je.
Konštrukcia (ale aj zvuk) Beyerov je veľmi dobre popisana v tejto recenzii: http://pc.zoznam.sk/ake-sluchadla-do-st ... el-v-teste
mudrnudl
Expert
Expert

dakujem ti strasne moc.
este posledna vec, na inom fore som dostal poradene tieto sluchadla:
http://muziker.sk/monitory-sluchadla/sl ... 10pro.html
http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... HD-280-Pro
http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... AKG-K142HD
a najviac sa mi pozdavaju tieto:
http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... a-ATH-T500
pocul si ich hrat?
Ryan Giggs
VIP
VIP

DT770 a K 271 su o triedu lepšie. Tie sluchadla ti ale radili asi preto, že sa držali rozpočtu 100€. Tie 2 su už predsa len drahšie.
K 142HD su supraauralne (na uchu ležia neobopinaju ho) a su polootvorene takže menej izoluju. Navyše je to nižši model, takže aj zvukovo kvalit 271 nedosahuju.
HD 280 su kliešte, maju veľky pritlak teda nie veľmi pohodlne a zvukovo trochu zaostavaju. Vhodne su skôr na dj-ing.
T500 su fajn sluchadla, osobne ich mam rad, ale nie na mastering, su na domace počuvanie. Maju zabavny basovy zvuk, oproti DT a Mk II im chyba detail a separacia. Zato su veľmi pohodlne ako všetky modely značky (Audio-Technica robi asi najpohodlnejšie sluchadla na trhu a konštrukčne špičkove, made in Japan).
ATH-910 Pro som nepočul, ale podľa toho čo čitam, lepšie tiež nebudu. Vraj tam trochu chybaju vyšky.

Ak už niečo uzavrete od Audio-Technica, tak radu ATH-AX00 (A500, A700, A900). Tie maju prijemny vyrovnany zvuk, kvalitativne porovnateľny s 770 a 271 (model A700, A900 su o čosi lepšie), su extremne pohodlne a krasne :). Problemom je ich cena, ktora je v našich končinach extremne vysoka, u niektoreho modelu oproti USA či Japonsku aj o 100%. Sam som chcel A700, ale ta cena u nas (v celej Europe) ma odradila (potreboval som uzavrete sluchadla narychlo, nemohol som čakať kym dorazia zvonku). Na amazone su o cca 140 €!!! lacnejšie.

230€ vs 117$!!!
http://sluchadla.heureka.sk/audio-technica-ath-a700/
http://www.amazon.com/Audio-Technica-AT ... 809&sr=1-1
Aj keby sa ta cena navyšila na 150€ (všetky poplatky- daň, clo, poštovne), stale by to bola vynikajuca kupa.
mudrnudl
Expert
Expert

ok dakujem ti velmi pekne, ak pojdem do ich kupy este sa tu zastavim, teraz to bolo viacmenej informacne, aby som bol trosku v obraze
este raz diki

//autoeditácia príspevku (27 Dec 2011, 20:20)
zatial sa pomalicky zapozeravam na tie Audio Technica ATH-A700
komfort nosenia a velke soundstage... to je to co som hladal
uz som aj prisiel na to, ako to kupim z americkeho amazonu - http://www.shipito.cz/
Napísať odpoveď