tablet vs netbook

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

tablet vs netbook

Príspevok od používateľa Son-Goku »

hojkaci taku mensiu radu.jedna osoba by si chcela kupit netbook na viacmenej surfovanie cez wifinu a preklad textov z angliny do svk jazyka,popripade pozriet raz za cas film.ale tu ma potom napadla moznost kupit radsej tablet,ale kedze som to nedrzal este v ruke neviem ake to ma funkcie a tak.aky je tam vlastne rozdiel,ci sa tam da porzeit divx film,bezproblemovo wifi surfovat.dneska idu najlacnejsie netbooky po 240 eura a chcel by som sa spytat ci sa da zohant aj tablet v podobnych parametroch aj za lacnejsie.a ked uz nie lacnejsie podstatne aby to bolo lahko ovladatelne.osoba ma doma xp vie zapnut vypnut pc,zapnut ff zadat do googla co chce najst proste uplny laik.a ci by pre nho nebol tablet skor skok dozadu.za rady a postrehy caka k+ dik
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: tablet vs netbook

Príspevok od používateľa CheZteR »

fu...kazdopadne si najprv treba uvedomit ze pisat na netbooku a pisat na tablete je jeden obrovsky rozdiel, ta klavesnica je naozaj ale naozaj na nezaplatenie, treba si to s tou osobou ist vyskusat do datartu alebo iStore, kde ich maju vylozene, a v pripade potreby obmedzit vyber na tablet s klavesnicou
co sa tyka spotreby tablet je niekde uplne inde, netbook ti vydrzi 3-MAX4hodiny (to maximum je uz fakt maximum), co sa tyka velkosti obrazovky do 10" netbookov by som urcite nesiel, je to male, sice prenosne ale bude ti to na prd...tazko sa cita web, na filmy nic moc, je to hracka na word a vydrz, sam mam 12,1" a do mensieho by som za nič na svete nešiel
tablet ma uplne rovnake vyuzitie ako pc
Son-Goku
Darca
Darca

no to ano ale na tablete nerozbeham xpcko.tam bude nieco nove a ako sa stym bude zoznamovat je otazne.dobry napad ukazat mu co a ako a nech sa rozhodne.mas k+/// a sakra vcera som ti dal tak nabuduce
CheZteR
Redeemer
Redeemer

no podla toho aky tablet, pri iPade by prechadzal dokonca z winu na MacOs
ale pri tych tabletoch je to ovladanie velmi jednoduche, take intuitivne, nakolko to ovladas iba prstami, mozno sa jej to zapaci :)
plus jedna z vyhod je start systemu, stlacis on/off a takmer v momente je pripraveny na pracu
Son-Goku
Darca
Darca

urcite nie ipad fotrovi staci nieco fakt jednoduche potrebuje si zasjt na google nieco najst,v google prekladaci prelozit par anglicky viet a mozno ten film.to ma zaujima ci sa tam da rozbehat aj film v pohodicke
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Treba si v prvom rade premysliet vyuzitelnost. Ako to chces na mail, Skype, filmy a surfovanie, tak sa skor priklanam k tabletu z dovodu maleho rozmeru, vahy a hlavne hlucnosti. Ak chce uz vyuzivat aj ine veci ako je Excel, Word atd..., tak hoci su aj pre tablety, prakticke vyuzitie je rozhodne na strane netbooku. V cene 250 eur toho vela nekupis, su tam cinske zbytocnosti alebo aj nieco od Creative a podobne, ale bez oficialneho Androidu atd..., no ten sa da po roote nahrat. Mozno to vyznie blbo, nakolko som majitelom tabletu Huawei MediaPad, ale odporucil by som ten, hoci je cena okolo 450 eur za novy, no dnes to dokazes za 220 eur kupit, nakolko ho ma Orange v akcii k internetu, takze uplne novy dokazes v tejto cene zohnat, staci pozriet Bazos a podobne, je tam toho na mraky. Dnes som sa docital, ze pre ten Huawei bude aj Android ICS, takze posledna verzia systemu je pre tento tablet velke plus. Odporucam ti skusit precitat si tuto temu, tam su spomenute urcite vyhody a funkcie tabletu: http://www.hojko.com/apple-ipad-2-xxgb- ... 65985.html

CheZteR: Neviem aky mas netbook ty, ale ja mam Asus 1000h, ktory pri wifi vydrzi na baterke tych 4-5 hodin. Tablet mi vydrzi podobne, mozno o nieco menej. V oboch pripadoch je zapnute wifi a pouzivane na surfovanie.
Muftinko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Muftinko »

Čo tak Asus Transformer Optimus Prime aj tablet aj netbook osobne chcel by som iPad ale viem že toto by som viac využil :D
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

CheZteR: mám netbook ASUS 1215B a na baterku idem 7,5 hodiny pri písaní textu :)

k téme: ideálny by bol Transformer, ale tam je vyššia cena. Najlepšie by bolo ísť do netbooka, ktoré sú momentálne lacnejšie ako tablety, viac možností. A tablet si treba nejako vhodne položiť pre pozeranie filmu alebo držať. čo si moc neviem predstaviť
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tak sa ospravedlnujem :) ja na svojej 1201N viac ako 4hod nevymačkám (ani ked sa mi podtaktuje) a z toho som aj vychádzal
zvládne 1 a pol filmu,4hod wordu a 2,5hod wifi
Napísať odpoveď