Otazka ohladom oleja

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Otazka ohladom oleja

Príspevok od používateľa dekarbon »

Prosím vás,kamarát mi teraz tvrdí že olej 5W-40 sa dáva do aut ktoré maju nabehané nad 150k km.Podla mna tam ide o to že av kých podmienkach sa auto používa nie?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: Otazka ohladom oleja

Príspevok od používateľa CheZteR »

v prvom rade sa treba riadiť tým, co uvadza a predpisuje vyrobca, ak ti vyrobca uvadza 10w-40, nebudem tam liat mineralny olej..casom mozes samozrejme vyskusat aj iny olej, od inych vyrobcov...
5w je systeticky a 10w je polosynteticky...
je rozdiel davat olej na zimu a na leto...a nie nie je to tak, že 5w-40 sa dava iba do aut co maju nad 150tkm

neviem, ale mam pocit ze kazda tvoja tema zacina "kamarat mi povedal ze...., kamarat tvrdi ze..je to pravda?...." bojis sa spytat sam a stat si za svojim nazorom alebo fakt nechapem
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Preboha, nepocuvaj svojich kamaratov co lietaju na hrdzavych srackach a rozdavaju rozumy.
Pokial tvoje auto nema nabehane 400000km tak tam lej olej podla odporucania vyrobcu.
Niektori hovoria, ze ked ti zacne zrat olej tak je dobre klesnut o jeden stupen dole s viskozitou.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

jj, no bud nizsie cislo alebo uz som sa stretol aj s tym, ze pomol rovnaky olej, ale od ineho vyrobcu
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

platilo volakedy, ze 10w su plosyntetiky... dneska s kludom 10w su aj syntetiky... je to znacenie viskozity za studena a tepla

ale to, ze 5w40 sa dava do motorov nad 150k km, je dost zvlastne, ked do x motorom ide od novoty 5wXX... niektore auta vyzaduju 10wXX... zas len z reci (bo take auta som nikdy ani len nemal a pramalo sa o ne zaujimam), co som pocul, tak motory na alfach vraj odrovnali cistymi syntetikami 5w, hoci pytali 10w (ale to asi skor jak im zrali oleje a nekontrolovali)... takisto do m3(o e9x neviem) idu od novoty 10w60, ona si ten olej spapa, ked je moc riedky

a ako pisal shark, ano, pri vylietanejsich motoroch sa odporuca ist o cislo vyssie
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Prosím vás potreboval by som nejakú osvedčenú stránku odkial sa dajú kupovať náhradné diely na autá,oleje,filtre a podobne.hladal som cez google ale nič poriadne som nenašiel.Lebo už sa mi blíži čas kedy musím meniť olej ešte nejakých 1300 km ale to sa nabehá ani nie za mesiac a treba mi aj nový olejový filter tak som sa chcel spýtať či by ste mi neporadili nejakú stránku odkial sa to dá objednať pre obyčajnú fyzickú osobu. Potrebujem to an auto Seat Ibiza 1.4 16V r.2004 kod motora BBY
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja osobne mam praveze skusenost ze v malom kamennom servis-shope ti prave tieto veci predaju lacnejsie, aspon v KE mam taky jeden vychyteny obchodik
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Chlapci velmi sa bude ničiť motor ak by som pretiahol výmenu oleja na 20 tisic km a viac? Vraj sa môže časom zakarbonovať je to pravda?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ak jazdis normalne, nic sa mu nestane, ale ak neplanujes vymenu dalsich 10 000, tak mu aspon dolej cerstveho az po hornu hranicu... a dufam, ze mas fakt nejaky zavazny dovod...
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Neviem..proste povedal som si ved načo meniť teraz to auto musí vydržať tomu sa nič nemôže stať ani keby som ho už do konca životnosti nemenil je to len auto.Obyčajná kopa plechov.Neviem čítal som že to je len marketringový ťah aby zarobili na druhých aby menili olej každých 15 tisic.a ja osobne plánujem vymeniť vzduchý filter možno až o 90-100 tisic km.ak vôbec.pelový ani nevymením a olejový?Mno uvidíme dokedy vydrží.Videl som fotky filtra po 90 000 ževraj sa musel vypáčiť..neverím tomu..Ten olej sa tam nemôže zapiecť on musí vydržať.

auto mám už skoro rok a ešte ani raz som nekontroloval tlak v pneumatikách-načo je to zbytočné:D
Pokial dostanem defekt šofér musí byť natolko dobrý aby to dokázal na ceste ustáť ten ktorému sa ten defekt stane.v podstate vychádzam z filozofie že šofér musí zvládať všetky možné situácie aké len existuju a všetky musí prežiť bez nehody.Dostane defekt musí to vedieť ukerovať potom neni šofér ked to nevie. takže ja som taký že pneumatiky neriešim.je to zbytočné podla mna..To že auto bdue mať väčší valivý odpor mi nevadí..väčšia spotreba? kašlať na to.dalej.dočital somsa že silentbloky ked su zlé tak sa opotrebuvavaju pneumatiky viacej tak isto ked je potentovaná geometria..kašlem an to aj keby auto sa trieskalo o každý stlp je mi to jedno.brzdy? HAHAHA!!!:DDDDDDD to auto musí brzdiť aj ked nemá platničky.načo je ručná brzda? to musí auto zastaviť:D Brzdy možno ani meniť nebudem-načo? to musí vydržať.Všetko an tom aute musí vydržať bez servisu:DDDDDDDDDDD ja na to nemám peniaze maximálne an benzín dám inak an servis kašlem:DDDDDDDDD
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

... no, a dost... a potom si po takychto idiotoch ako si ty ludia kupuju auta... ak Ta niekedy stretnem, tak Ta sfackam... a toto http://youtu.be/4S2FRNswGtQ video, z ktoreho mas svoje "vedomosti" Ti otrieskam o hlavu...
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

a čo ak som si to vymyslel len aby som zaujal?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

moja mienka o Tebe sa nezmeni, snad sa zmeni iba dovod... bezdovodne nam tu pilujes nervy uz pekne dlho... koho, preco a cim tu ty chces zaujat?
Sovjet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sovjet »

dekarbon: ty si čo za idiota? k tým vybytím silentblokom, môže sa ty vytiahnúť poloos a zabiješ sa. Brzdiť ty to rýchlo prestane, keď nebudeš mať platničky. Vzadu máš pakne a tie tiež meniť musíš. Olej časom stratí viskozitu a nebude dokonale mazať, čim zadreš motor. Inak celkovo ty asi niesi normálny...
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Rozhodol somsa že na toto forum už prispievať nebudem..už ho budem len čítať
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

vdaka bohu...

// a prestan mi vypisovat spravy... ak sa chces hajit, tak jedine verejne...
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Mne je proste luto dať do auta hoci aj jeden cent čo sa týka na opravy alebo nutný servis..proste maximálne do toho chcem tankovať benzín.jedným slovom som na seba lakomý
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no tak to auto predaj... mne je zase luto dat peniaze uplne na cokolvek, ale zial takto to chodi, aj ja chcem mat vsetko zadarmo a penize od rodicov ako ked som mal 12... dospej uz...
Sovjet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sovjet »

Buď auto predaj alebo jazdi busom. Bertotak, že si lakomý aj k tým ktorých vezieš, s ktorými žiješ , keď ich náhodou zabiješ alebo dokaličíš. Každého sere dať do servisu auta napr. 300-400€, ale ako napísal ratzi tak to chodí. Jazdiť na aute bez servisu je ako dojiť kravu bez toho aby žrala.
Zamknuté