voltaz procesora
voltaz procesora
Hi all, mam otazocku, ked sa pretaktuvava procesor, a voltaz je nastavena na AUTO je mozne ze doska pusti viac stavy ako je pre CPU vhodne? Diky
Re: voltaz procesora
Nie nepusti.
A pri pretaktovani mozem nechat auto? Lebo taktoval som kamosovi i5 2500k a v core temp ukazoval v zatazi 1,38 voltov a niekde som videl ze 1,38v je max pre tento procesor tak preto sa pytam ci nemoze doska pustit viac stavy do cpu ako je treba. thx
Tak necitaj blbosti
max hodnota je 1.5V
a este zo zaujimavosti, to keby som ho dal na 1,52 co by bolo uz na max tak hned konci?
dikes
vyskusaj
myslim ze by sa hned neodpalil ale casom by sa urcite degradoval
//autoeditácia príspevku (28 Dec 2011, 18:39)
zalezi to aj od kazdeho kusu kazdy cip je iny
//autoeditácia príspevku (28 Dec 2011, 18:39)
ale neodporucam do neho pustat viac ako 1,4 kludne sa moze stat ze pretaktujes a na 1,48V pobezi dakych 10sek a zomriebalthier napísal:vyskusajmyslim ze by sa hned neodpalil ale casom by sa urcite degradoval
zalezi to aj od kazdeho kusu kazdy cip je iny
ok diky a este sa chcem spytat, lebo taktujem to kamosovi, nastavil som v biose 1,150V, Aida mi ukazuje Jadro CPU 1,156V co je v poriadku, ale takisto v aide v zalozke pretaktovanie mi ukazuje CPU VID 1,366V a takisto aj v core temp VID 1,366V coho sa ta voltaz tyka? A Ked bude treba pridat voltaz cpu ako sa to bude prejavovat? bude padat pocas benchmarkov alebo este su aj nejake ine priznaky? diky
Kedze neviem co si nastavil tak ti neporadim ale 1,15 sa mi zda na pretaktovanie malo a moze to sposobit spominane problemy
Poslem screen z biosu?
//autoeditácia príspevku (28 Dec 2011, 19:53)
Tu su screeny z programov kde mozes vidiet ten CPU VID + foto z biosu, nic viac som nemenil, len postupne menil nasobic a testoval v benchmarkoch povolil som Ral-Time Ratio changes in OS, zakazal som EIST, TurboBoost, C1E a C3/C6 a takisto zmenil voltaz a load-line calibration na enabled.
//autoeditácia príspevku (28 Dec 2011, 19:53)
Tu su screeny z programov kde mozes vidiet ten CPU VID + foto z biosu, nic viac som nemenil, len postupne menil nasobic a testoval v benchmarkoch povolil som Ral-Time Ratio changes in OS, zakazal som EIST, TurboBoost, C1E a C3/C6 a takisto zmenil voltaz a load-line calibration na enabled.
co ti ukazuje v CPUZ?
Tak aby si vedel, ja sa mu do toho neje*** robi to on, nevedel som ani ja, tak dam na forum, a ved nechapem, co robim zle.
V CPU-Z ukazuje Core Voltage 1,2240V(uz to trebalo dvihnut).
Diky
V CPU-Z ukazuje Core Voltage 1,2240V(uz to trebalo dvihnut).
Diky