Problem zo sat. prijmac - Openbox S9

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
male pivo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Problem zo sat. prijmac - Openbox S9

Príspevok od používateľa male pivo »

Cavte mam problem zo sat. prijmacom Openbox S9 ktory prestal z nicoho nic fungovat. Ked ho zapnem tak na displayi Openboxu hned naskoci "oN" ale nejde ziadny signal do telky. obraz je len cisty a mi len vypisuje zadny signal. Inokedy ked som ho zapol tak mi na displayi naskocilo "boot" a do par sekund sa aj spustil ale teraz tam len je to oN aj hodinu vkuse.
energy00
King
King

Re: Problem zo sat. prijmac - Openbox S9

Príspevok od používateľa energy00 »

Zapni ho a po pár sekundách vytiahni zo zástrčky - tzv. RESTART. Ak by neslo, tak jedine skusit znovu nahrat firmware.
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jaccobinho »

skús pozreť aj v nastaveniach telky, či máš ako vstup nastavený ten kábel, ktorý ide z Openboxu (SCART, HDMI alebo tak..)
energy00
King
King

Jaccobinho napísal:skús pozreť aj v nastaveniach telky, či máš ako vstup nastavený ten kábel, ktorý ide z Openboxu (SCART, HDMI alebo tak..)
S týmito káblami to nemá nič, pretože jemu nerozbehne prijímač. Buď mu zamrzne, alebo mu treba prepáliť firmware, čo je asi to správnejšie riešenie. To sa proste sem tam stáva :)
male pivo
Medium Star
Medium Star

prijmac mam napojen na AV receiver cez HDMI takze to mi automaticky naskoci obraz a tiez som rozmyslal nad firmware ale neviem jak ho tam nahrat kedze firmware sa tam dava cez nastavenia
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

j bude to firmwarom alebo rozober ho a tieto veci sú poprepájane konektormi osobne mam showbox c-300 ten je robeny tak cez tie konektory rozobral som ho podotlačal konektory a zrazu potom išiel lebo jeden bol vyskočeny ale mne nefungoval príjem s ovládača teda som zistoval či je ovládač dobry - (za pomoci fotoaparáta stačí zapnúť fotoaparat a namieriť do objektívu ovládač malo by to blikať )
energy00
King
King

No pokial sa firmware nahrava cez USB, tak ho nenahras (kedze ti ho nezapne :P ) Mozes ho skusit nahrat cez RS 232 kabel, no pokial si to nerobil, tak to daj radsej niekomu, kto s tym ma skusenosti.
Navod: V podstate ide len o to, ze RS 232 pichnes do PC - stolneho, ktory (vacsina alebo vsetky ? ) ma vzadu konektor priamo na tento kabel. Zo specializovaneho fora - satforum alebo ine, si stiahnes LOADER - program na nahravanie FW a prislusnu verziu FW k tvojmu satelitnemu prijimacu. Dobre je radsej popozerat, ake maju skusenosti s tymto FW aj ostatni uzivatelia, lebo niektore FW zvyknu blbnut - hlavne na menej "znackovych" prijimacoch. Celkove nahranie trva maximalne 2 minuty aj s poprepajanim kablov. Ak by si si na to trufol sam, je dobre si zakupit ten RS232 kabel, lebo FW mozes prepalovat kedykolvek, ked vyjde nova verzia... :)
male pivo
Medium Star
Medium Star

Vdaka za odpovede a radsej si to spravim doma sam lebo v obchodoch dost zato pytaju len potrebujem vediet ci to pojde aj cez takyto kabel {vid obrazok} a tiez ani neviem jak nastavit program kedze som to nikdy nerobil a ani tutorial knemu nieje
Prílohy
RS232 USB female cable
RS232 USB female cable
Nastavenia programu
Nastavenia programu
Výstřižek.PNG (2.47 KiB) 595 zobrazení
Napísať odpoveď