Aktivne nearfield studiove monitory do 250€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
oliverc
Novice
Novice

Aktivne nearfield studiove monitory do 250€

Príspevok od používateľa oliverc »

Dobrý deň

Potreboval by som poradiť 2.0 (aktivne nearfield studiove monitory s optickym vstupom). V prvom rade, chcem ho pripojiť k pc (táto základná doska http://www.alza.sk/msi-p67a-gd65-b3-d224626.htm – integrovaná karta, ale má optiku) resp. k iMacu 27” ktorý má tiež digitálny výstup. (Prípadne pasivne repro + externa karta)

Počúvam: Rock (50%), Electro/Techno (20%), Oldies (20%), Pop (10%).

Nemám problem brať aj zo zahraničia (Amazon, thomann …)

Cenovo by som vyšiel rád do 250€

Ďakujem
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Aktivne nearfield studiove monitory do 250€

Príspevok od používateľa beardie »

monitory?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Čo sa ti na tom nezda?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

no len nechapem, preco sa repraky volaju monitory
Ryan Giggs
VIP
VIP

Lebo služia na monitoring, kontrolny odposluch. V angličtine ma slovo monitor aj takyto vyznam.

//neviem či pochodiš s tym digitalnym vstupom. Veľa zaujimavych repro s digitalnym vstupom v tejto cene nie je. A k pasivnym potrebuješ zosilovač.

Myslim, že dobra kupa: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... &t=1157900
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Čo tak X-Fi HD/Xonar HDAV + http://www.m-audio.com/products/en_us/MAudioAV40.html ?

To len bokom, ak chceš vyslovene optiku, tak považuj môj príspevok za bezpredmetný.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

uplink... ja som mu chcel napísať m-audio bx5a, ale potom som tú myšlienku zavrhol práve kvôli zvukovke...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Na analógových krásavcov treba dobrú zvukovicu. Min. lacného Xonara. Škoda že ja kŕmim môjho X-Fiho takým odpadom ako je Logicrap Z-5500, ale je to jediná schopná zvukovka, na akú som natrafil a repro z núdze cnosť [neboli ťuky] :/...
oliverc
Novice
Novice

uplink: Ďakujem za tip, AV 40 som pozeral, ale podľa toho čo som čítal by som za tú cenu chcel dostať niečo lepšie.

Ryan: Skvelé, Ďakujem veľmi pekne za link. Kontaktujem ho, uvidím čo odpíše. Vyzerá to zaujímavo a k tomu ešte aj zosilňovač.

Chcel by som však vedieť, že v prípade, že by som bral z obchodu:
Čo si myslíš o dokúpeni internej / externej zvukovej karty ? Celkovo, akú možnosť by si volil vzhľadom na cenový limit ?

Ďakujem
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Monitory do 500 evri je schopná analógovo dostatočne "zaopatriť" aj zvukovica za 50 eur [Xonar DG/DS/D1], ale nie je to ono. Ekvivalentom zvukovej karty pre audiofila je niečo ako:

ASUS Xonar D2/PM
ASUS Xonar Essence ST
ASUS Xonar D2X/XDT/A
ASUS Xonar Essence STX
ASUS Xonar HDAV1.3
ESI Juli@
Audiotrak Prodigy 7.1 Hi-Fi
ESI MAYA44 - PCI
[m-audio]Audiophile 2496
[m-audio]Audiophile192
a môj miláčik
X-Fi HD

Ak chceš ušetriť, tak si zober Júliu, je to fajná zvukovica, doslova za pár korún na to čo ponúka a na hudbu je ako stvorená.

Na externé zvukovky dlab, jedine ak, tak s optikou.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ťažko povedať, otazka je čo presne od tej zvukovky požaduješ. Ak nepotrebuješ rôzne vstupy a featury, ktore ponukaju zvukovky (vstupy na mikrofon, nastroje, 5.1 zvuk atd) a stačil by len analogovy vystup, tak by som volil miesto zvukovky externy dac (hoci aj lacny, pripadne aj so sluchadlovym zosilovačom) a k tomu zosil+repro (napr. aj tie z odkazu vyššie), resp. nejake aktivne s analogovym vstupom. U zvukovky priplacaš prave za tie featury naviac. U dacu platiš len za samotnu kvalitu prevodu z digitalu na analog. Polezie z toho lepši zvuk ako zo zvukovky.
Kľudne aj taku srandu: http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... 54-FiiO-D3. Myslim, že uplne elegantne riešenie. K tomu akekoľvek monitory a maš vystarane. A nemusiš platiť za drahu zvukovku.

Uplink: audiofil zvukovku použije sotva, prave preto čo pišem vyššie.
oliverc
Novice
Novice

uplink: ďakujem za tipy.
Ryan: Ďakujem. Teda práve, že nepotrebujem tie špeciálne featury zvukovky. Teda by mal absolútne postačiť FiiO D3. Z pc do Fiia by išla optika a z prevodníku do repra by už išiel koaxiál. Dúfam, že tomu dobre rozumiem. Potom teda nie je potrebné mať aktívne monitory, stačí pasívne (keďže o prevod zvuku sa stará FiiO). Čo potom vymyslieť, aké monitory by si k tomu poradil ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nie, aktivne byt musia, ale uz nemusia mat digitalny vstup. Tym padom je vyber omnoho sirsi. Nejaky zosilovac tam byt musi, zvukovka take repro nenakrmi. A Fiio je iba prevodnik nie zosilovac. Pasivne len v pripade ak bude aj zosilovac tak ako tie v odkaze vyssie od ruky.
oliverc
Novice
Novice

Ďakujem za objasnenie. A čo sa týka konkrétneho aktívneho repra čo by si odporučil ? Na nete som pozeral, že celkom slušné ohlasy sú na M-Audio BX-5 resp. vyšší model BX-8. Je ich strašne veľa, tak ako aj ty hovoríš a neviem čo z toho širokého výberu možností vybrať.

Prípadne pri rozhodnutí ísť do zosilňovača + pasívneho repra, aký zosík + pasívne repro.
Čo som pozeral ceny, tak asi lacnejśie tá prvá alternatíva aktívne repro.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kvalitativne to mozno vyjde aj narovnako. Pri rovnakej cene bude samostatny zosilovac kvalitnejsi ale repro horsie ako pri aktivnych bedniach. Akurat, že tie repro budu len nejaky zakladny model. Vyhodou ale je, ze sa neskor daju repro vymenit za lepsie. Pri tomto rozpocte by som asi volil radsej tie aktivne.

Pokial ide o konkretne aktivne monitory ono to viacmenej pri takomto vybere koncieva u znaciek M-Audio, Behringer ci Tascam. Ktorykolvek model od tychto znaciek v tejto cene bude dobrou kupou. U m-audia tie co si spominal, u Behringeru B1030A. O oboch idu dobre chyry. Mozes pozriet aj one znacky napr. KRK, Tannoy, Focal, JBL, Phonic... Akurat si pri prehliadani daj pozor na cenovku, lebo u niektorych modelov sa uvadza cena za kus a nie za par. Alebo popozerat inzeraty, kde najdes aj podstatne kvalitnejsie modely za tuto cenu.

V pripade pasivnych repro a zosilovaca je to ovela zlozitejsi, ten vyber kpmbinacii je omnoho, omnoho sirsi.
oliverc
Novice
Novice

Ďakujem za info. Takže som viac-menej rozhodnutý ísť cez DAC a aktívne monitory. Inak ohľadn tej cenovky máš úplnú pravdu,lebo napr. Yamaha predáva repro HS50M po kuse (150€) a potom to vychádza o niečo biac ako B1030A resp BX-8.

Ešte však jedna otázka ohľadne zvukovej karty. Je rozdiel medzi inegrovanou, internou a externou zvukovou kartou, ak z nej ide dalej len digital?

Ďakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Každa zvukovka je v podstate DAC, technicky je to to iste. Prebieha tam rovnaky proces premeny tych digitalnych jednotiek a nul na analogovy zvuk (resp. aj opačne napr. v pripade mikrofonu). Akurat zvukovka ma všetky tie featury okolo (nejaky ten predzosilovač, vstup na mikrofon, priestorovy zvuk, nejake herne efekty atd.) A tie zhltnu podstatnu časť ceny. Samostatny Dac je na featury chudobny, jeho jedinou ulohou je čo najkvalitnejši prevod signalu, (pripadne predzosilovač resp. sluchadlovy zosil) preto tam môžu dať lepšie sučiastky. A tie ovplyvňuju vyslednu kvalitu zvuku.
Ano, pri tvojom zapojeni zvukovka len posiela data ďalej po optike, prevod robi až externy dac. Aj samotny "prechod" dat cez zvukovku je ovplyvňovany jej kvalitou, ale to ma vyznam až keby bola reč o nejakej highend zostave. V tychto dimenziach v ktorych sa pohybujeme je to však nepodstatne.
oliverc
Novice
Novice

Ďakujem pekne za objasnenie. Veľmi si mi pomohol.
K+
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

nechcem zakladať novú tému, tak zneužijem túto :)
chcel by som sa tiež opýtať na nejaké aktívne monitory, budú používané zrejme k tomuto
http://www.notape.net/product/show_product/23006609
čiže zvuk pôjde rovno z toho a sem tam cez zvukovú z notebooku, časom si asi dokúpim aj externú zvukovú, zatial to nechcem riešiť
pozeral som aj tie pioneer čo sú tam na obrázkoch ale sú dosť drahé, chcel by som niečo do tých 200€
vďaka za všetky tipy :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Precitaj si celu diskusiu, tam najdes aj odporucane repro, resp. znacky. Ziadnou z nich chybu neurobis. Zvukovo tam medzi modelmi v rovnakej cene nejaky dolezity rozdiel nie je.
Napísať odpoveď